vp 3

 

[dropcap custom_class=”normal”]Tämä kuvissa näkyvä aukio (Place du Martroi) on yksi suosikkipaikoistani Orléansissa. Halusin ottaa asukuvat juuri siellä, vaikka se on yksi vilkkaimmista paikoista koko kaupungissa. Kuvat otettiin siis melkoisessa kiireessä aina silloin kun tausta oli tyhjänä muista ihmisistä. Tämä aukio on ihan kaupungin sydämmessä ja meidän koti-oveltamme sinne kävelee parissa minuutissa. Orléansin paras puoli on juurikin se, että kaupunki on todella kompakti ja kävellen pääsee joka paikkaan. Harmi, että Orléansin yliopisto sijaitsee keskustan ulkopuolella, sillä olisi ihana voida kävellä kouluun auton tai ratikan sijaan. Yliopisto on kyllä niin valtava, että sitä olisi ihan mahdotonta mahduttaa keskustaan näin pienessä kaupungissa. Koulun kannalta meidän asuinpaikka ei ole ehkä se ideaalein, mutta rakastan asua ydinkeskustassa palveluiden lähettyvillä. Tällä siis mennän![/dropcap]

Meidän viikonloppu meni rauhallisissa merkeissä ja lauantaina tehtiin reissu Ikeaan. Poikaystäväni totesikin, että se on kuin menisi Ruotsin suurlähetystöön, heh. Itselleni tulee Ikeassa aina niin kotoisa olo, että vierailen siellä mielelläni, vaikka mitään ostettavaa ei olisikaan. Kierroksen jälkeen teen aina täsmäiskun ruokapuolelle ja voi sitä onnea kun voi keräillä tuttuja irtokarkkeja pussiin. Onneksi Ikea on nyt rakenteilla myös tänne Orléansiin, joten pääsen täydentämään ruokavarastoja (=karkki) hieman useammin.

Toivottavasti teillä oli mukava viikonloppu. Energiaa uuteen viikkoon!

 

The square you can vaguely see behind me is one of my favorites in Orléans. It’s full of coffee places, during weekend there’s markets and then there’s the beautiful carousel, which is makes the square even more charming. I wanted to take outfit pictures here many times, but it’s always so full of people that it’s quite a challenge to get a picture without tens of people behind. So we took these pictures in a rush whenever there was a few seconds of empty space behind me, heh.

What I like most about this city is how small it is. You can basically walk everywhere. Well, almost. As it happens, the University of Orléans is outside the city center and of course that’s where I have my French classes. It’s not that far, but not within walking distance (unless you have a lot of extra time and energy). However, I still love living in the center and I don’t mind the commute.

Our weekend was very chill and on Saturday we did a trip to Ikea. Boyfriend said that going to Ikea is like going to the Swedish embassy, heh. I agree! Being Nordic, I love Ikea and I feel so at home there. I like going there just for the familiar vibe. I call it my home away from home! Besides the familiar vibe, I also love Ikea’s grocery section. And especially their candy section. It brings me right back to Finland! Luckily they are opening a new store in Orléans next year (?), which means I’ll get to visit more often and stash up on the candy.

I hope you had a great weekend as well? Enjoy this new week everyone!

 

vp 6vp 10vp 9

Shirt / Stella McCartney

Jeans / Eleven Paris

Belt / Hermès (my boyfriends)

Shoes / Chloé

Bag / Céline

Sunnies / Vintage Luxottica

You May Also Like

10 comments

Reply

Lol! What is it about Ikea that makes us feel at home there? 😀 I also love going to Ikea, sometimes just to check around a little bit and get couple of small things, maybe eat some cinnamon roll and have tea/ coffee. Weird. 😀
You look lovely in this masculine outfit, it suits you really well.

http://lartoffashion.com

Reply

Heh, maybe it’s just the familiarity? Here in France there is actually nothing else that reminds me of home…only Ikea 😉

Thanks Natali!

Reply

Nice outfit !
Deltrreylicious

Reply

Thank you! 🙂

Reply

Sublime! Ja nuo vintage Luxottican lasit ovat upeat. Olen niitä aiemminkin ihastellut blogissasi. Tsemppiä ranskan kielen opintoihin.

Reply

Merci Christine! Nämä lasit olivat kyllä hyvä löytö yhdestä Firenzen vintage-putiikista.

Kiitos! Ensimmäinen päivä nyt takana ja aivot savuaa, mutta eiköhän se tästä 😉

Reply

Kyllä tuollainen simppeli asu vaan aina toimii! 🙂 Suomessa ei valitettavasti enää pärjää noin pienellä vaatetuksella, vaan on saanut kaivaa neuleet esille ja hyvällä omallatunnolla vuorautua vielä nahkatakkiin, ettei tuuli puhalla läpi..

On kyllä upeat maisemat. Tottuukohan tuollaisiin paikkoihin koskaan vai jaksaako aina hämmästellä upeutta?

Reply

Kiitos Camilla! Näissä asuissa viihdyn parhaiten 🙂

Täällä on kyllä lämmin viikko taas tänään (huomenna jopa +25), mutta yöt aivan super viileitä (+7 pahimmassa tapauksessa). Itse valitsen mieluiten sen +19, mutta ehkä pitäisi nauttia viimeisistä hellepäivistä ja vaihtaa vielä kerran se neule siihen pellavapaitaan, heh.

Tuntuu valitettavasti, että kaikkeen tottuu. Pariisissakaan en enää edes huomannut Eiffel tornia sun muita nähtävyyksiä kun niitä näki jatkuvasti. Harmi sinänsä, koska pitäisi arvostaa enemmän sitä ympäristöä missä asuu!

Reply

Varmasti! Ei aikaakaan, kun puhut ranskaa jo kuin natiivi! 🙂 Ja todella herkästi kirjoittettu uusin postauksesi (ja elegantti asu kuten aina). 🙂 Vaikka en tunne sua niin ihana kuulla, että oot löytänyt ystävän siellä. Itse joskus vaihtarina Ranskan landella asuessani muistan, kuinka vaikeaa oli löytää samanhenkinen ystävä. Niinhän se on, että välillä täytyy heittäytyä ja poistua omalta mukavuusalueeltansa kuten sanoitkin!

Reply

I hope so! Nyt on jo korkea aika oppia kieli kunnolla 🙂 Motivaatio on ainakin kohdillaan ja kehitys on täysin itsestäni kiinni. Täysillä siis eteenpäin!

Voi, kiitos Christine. Ystävät on kyllä niin tärkeitä ja itse valitsen mielummin sen yhden ihmisen kenen kanssa oikeasti synkkaa kuin kymmenen “random” tyyppiä joiden kanssa hengailla paremman puutteessa. Se onkin ehkä se vaikein asia…löytää se todellinen sydänystävä. Olen kyllä kiitollinen, että hyppäsin mukavuusalueeltani pois, sillä uusi ystäväni on niin samanhenkinen, että me välillä nauramme siitä miten se voi edes olla mahdollista. Jos en olisi ollut tässä tilanteessa (“ystävätön”), en olisi ikinä ehdottanut hänelle tapaamista. Se on sääli, sillä en olisi ikinä muuten tutustunut häneen! Kaikella on siis ehkä tarkoitus loppupeleissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *