quotes2En usko uudenvuodenlupauksiin, mutta tavoitteisiin kylläkin. Itselläni on muutama asia mihin haluan muutoksen ja päätin, että tämä on se vuosi kun vihdoin ryhdyn tuumasta toimeen. Muutos ei ole aina helppoa, enkä aio itseäni stressata näistä asioista kipeäksi, mutta jostain on aloitettava. Olen aika taitava siirtämään epämukavia ja haastavia asioita eteenpäin, mutta kerran kun sitä aloittaa, niin kaikki muuttuu aina helpommaksi. Suurin kynnys on nimenomaan se aloittaminen, mutta onneksi olen jo ottanut ensimmäisiä askeleita näiden haasteiden kanssa.

 

  • Puhua vain ranskaa kotona poikaystäväni kanssa.

Voin kertoa, että kuuden vuoden yhdessäolon jälkeen yhteisen kielen vaihtaminen on todella haastavaa. Uutena vuotena sanoin poikaystävälleni, että nyt et puhu mitään muuta kuin omaa äidinkieltäsi kanssani (eikä se ollut ensimmäinen kerta kun kyseinen lause tuli suustani), mutta monien epäonnistuneiden yritysten jälkeen, nyt alamme olla oikealla polulla. Nyt puhumme päivittäin ranskaa (enemmän kuin koskaan aikaisemmin) ja vaikka välillä kieli aina lipsahtaa englanniksi, niin se kyllä palautuu takaisin ranskaksi. Meidän kummankin on ollut todella vaikea vaihtaa yhteistä kieltämme (emmekä ole siinä vielä täysin onnistuneet), mutta alku on ainakin lupaava ja tästä pidämme kiinni!

  • Ottaa oil pulling jokapäiväiseksi tavaksi.

Ystäväni Leeni kertoi minulle oil pullingista jo aikapäiviä sitten, mutta vasta hiljattain mielenkiintoni heräsi (voit lukea oil pullingin periaatteet Leenin postauksesta). Olen tehnyt oil pullingia epäsäännöllisesti nyt muutaman kerran ja heti ensimmäisen yrityksen jälkeen suu tuntui puhtaammalta kuin ikinä aikaisemmin. Jopa ruokailun jälkeen en kokenut tarvetta juosta hammaspesulle, vaan raikas tunne säilyi pitkin päivää. Oil pullingin on myös sanottu poistavan värjäytymiä (ja siten valkaisevan hampaita), mutta itselleni suurin motivaattori on ehdottomasti raikkaan tuntuinen suu. Sen lisäksi odotan mielenkiinnolla miltä suuni ja hampaiden terveys näyttää puolen vuoden päästä. Itselläni on nimittäin iensairaus, joka vaatii hoitoa ja säännöllisiä käyntejä hammaslääkärille (siinä samassa saa maksaa itsensä kipeäksi), joten toivon oil pullingin ehkäisevä hammaskiven muodostumista ja estämään niiden pahojen (hampaita irrottavien) pöpöjen liikakasvua. Saa nähdä tepsiikö tämä vanha metodi näihin ongelmiin!

  • Syödä terveellisemmin.

Usein luullaan, että hoikka ihminen söisi todella terveellisesti ja liikkuisi paljon. Voin sanoa, että ainakaan omalla kohdallani tämä ei voisi olla vähemmän totta. Syön mitä mieli tekee ja aamuni aloitan sokerimuroilla. Olen sitä mieltä, että mitään en itseltäni halua kieltää (voin syödä suklaata jatkossakin), mutta haluisin suurimmaksi osaksi syödä terveellisemmin. Vähemmän valkoista pastaa ja punaista lihaa, enemmän vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja kasrvisruokia. Kotiruokaa tulen syömään jatkossakin, mutta haluan miettiä enemmän mitä kroppaani laitan ja etenkin iltaisin syödä kevyemmin.

  • Liikkua enemmän.

Kuten moni teistä tietää, hyötyliikunta on ainoa liikuntamuotoni. Mitä tulee liikuntaan, olen aikamoinen laiskimus ja se, että voin periaatteessa syödä mitä tahansa ilman, että se vaikuttaa painooni millään tavalla ei auta asiaa. Nyt kun 28-ikävuotta pärähtää mittariin muutaman viikon päästä, olen huomannut, että kropan ja pääkopan hyvinvoinniksi liikunta on nyt viimeistään aloitettava. En halua muokata kroppaani millään tavalla, mutta ymmärrän, että tarvitsen liikuntaa jaksaakseni paremmin. Alkuun otan iisisti ja yritän päästä urheilun makuun hitaasti, mutta varmasti. Jos yritän nollasta-sataan samantien, niin siitä ei ainakaan tule mitään. Tämä tulee itselleni olemaan varmasti vuoden suurin haaste, mutta tästä se lähtee.

  • Kehittyä kuvaajana.

Tykkään ottaa kuvia ja mielestäni omaan hyvän tyylisilmän, mutta kuvaamisen tekninen puoli on suurin heikkouteni. Tuntuu, että mitä kalliimpi kamera ja parempi objektiivi, niin sitä vaikeampi on saada hyvää kuvaa. Poikaystäväni on innokas kuvaaja ja todella taitava siinä, joten häneltä saan onneksi apua. Onhan kuvaaminen myös iso osa työtäni, joten laadukkaammat otokset ovat aina tarpeen!

 

Millaisia tavoitteita teillä on tälle vuodelle?

 

 

Some of my goals for this new year;

  • Speak only French with my boyfriend.
  • Do oil pulling daily.
  • Learn to cook healthier food.
  • Start doing sports.
  • Become a better photographer.

What are your wishes, hopes and goals for 2016?

You May Also Like

6 comments

Reply

Tuo kielen vaihtaminen on vaikea asia. Kun tapasin avomieheni, puhuimme heti saksaa. Ja sillä tiellä ollaan pysytty koko parisuhteen ajan. Kaveripariskunta tapasi Suomessa ja he puhuivat aluksi englantia toisilleen. He puhuvat vieläkin enkkua keskenään eikä kielen vaihto saksaksi onnistu. Ymmärrän täysin, en itse pystyisi ikinä puhumaan englantia kotona 😀 Se olisi ihan hassua, enkä jaksaisi miettiä miten ilmaisen itseäni. Englanti on mulla parempi kuin saksa, mutta kai se on tottumuskysymys.
Tsemppiä kielen kanssa, kun jaksaa pitää ranskasta kiinni niin huomaat jossain vaiheessa että se tulee luonnostaan 🙂

Itsellä on uudelle vuodelle tavoite ruotsin parantaminen (Duolingo-app on tosi hyvä, voin suositella sinullekin ranskan kielen suhteen) ja urheilun pitäminen arjessa. Vuosi siihen meni mutta nyt lähden mielellään kuntosalille ja uimaan 😀

Reply

Oh, olettepa onnekkaita, että aloititte heti sillä “oikealla” kielellä. Meillä se ei tosin olisi ollut edes mahdollista (tai ainakin ihan hemmetin vaikeaa), koska en puhunut lähes sanaakaan ranskaa kun tavattiin. Yritä siinä sitten tutustua uuteen ihmiseen kun jokainen sana pitäisi tarkistaa sanakirjasta. No way, heh. Meidän olisi tosin pitänyt jo paljon aikaisemmin vaihtaa yhteinen kieli ranskaksi, mutta näillä mennään. Tottumiskysymyshän se nimenomaan on, eli kun tästä tulee tapa ja “normaalia” niin ei se sitten enää tunnu hankalalta.

Mä olen käyttänyt Duolingoa aina sporassa ja se on kyllä kätevä 🙂 Kunhan saan ranskan kielen kunnolla kuntoon, niin sitten voisin minäkin verestää ruotsin kielen taitojani. Siitä on nimittäin vuosi kun sitä kieltä tuli puhuttua…ehkä se voisi olla ensi vuoden tavoite? 😀

Reply

Hei! Minä otin vähän ohimennen tavakseni tuon oil pullingin noin 10 kuukautta sitten. Purskuttelen öljyä suihkun ajan joka aamu lukuunottamatta aamuja, jolloin herään jossain muualla kuin omassa kotonani (viikonloppumatkat siis lähinnä). En tiedä, valkaiseeko öljyn purskuttelu hampaita, mutta ainakin värjäytymistä se minulla selkeästi estää – samoin vähentää hammaskiven muodostumista. Hammaslääkärini kehui myös suuni terveyttä noin yleisesti, joten minä voin ainakin suositella lämpimästi purskuttelua.
Onnea myös muihin tavoitteisiin!

Reply

Heippa! Kiva kuulla sun kokemuksia. Niin monella on vain hyvää sanottavaa, että pakko sitä on kokeilla pidemmän aikaa. Itselläni tosiaan on vasta alku menossa, mutta kiva kuulla, että oil pulling tehoaa sinulle hyvin myös värjäytymiin. Olisihan se kiva saada terveen suun lisäksi myös valkoisemmat hampaat luonnollisin keinoin.

Kiitos Satu ja hyvää alkuvuotta sinne! 🙂

Reply

Ooh hienon kuuloisia tavoitteita sinulla! Itse en ole aikaisemmin kuullutkaan oil pullingista (heh luulin sen liittyvän hiuksiin) ja uteliaisuuteni heräsi! Täytyy siis googletella aihetta enemmän.

Ja chapeau kielen vaihtamiselle! Poikaystäväni tavatessani puhuimme alusta asti ranskaa, kun halusin harjoitella omaa kielitaitoani tuntuen samalla luonnolliselta koulutaustani takia. Kiitos poikaystäväni kannustuksen ja maltillisuuden, ranskani sujuu kuin tanssi enkä voisi kuvitella päivääkään olla käyttämättä kieltä. Aivan varmasti haasteellista vaihtaa kieltä kuuden vuoden jälkeen ja erittäin suuri taputus kunnianhimoiselle tavoitteellesi, bravo Anna Sofia! Hurjasti kannustuksia täältä! <3 Mun mielestä on todella ihailtavaa, että vasta kuusi vuotta sitten oot tutustunut kieleen ja oot motivoitunut oppimaan sen työ/kotikieleksi . 🙂 Oli kieli ja osaamisen taso mikä hyvänsä, sen osaaminen ja kehittäminen on aina suuri rikkaus. Ehkä joskus vielä höpötellään ranskaksikin! Gros bisous!

Reply

Et ole ainut, sillä ensimmäisen kerran kun kuulin sanat “oil pulling” ystäväni Leenin suusta olin täysin hukassa, heh. Liittyy siis tosiaan suun ja hampaiden terveyteen ja omien kokeilujeni jälkeen voin sanoa, että homma toimii (vaikka se kuullostaakin hieman oudolta).

Merci Christine!<3

Musta tuntuu taas, että olisi pitänyt tehdä tämä kielen muutos jo aikapäiviä sitten, mutta vasta nyt kun opiskelen kieltä intenssiivisesti niin se tuntuu luonnollisemmalta (ja tietenkin helpommalta). Aikaisemmin asuin paikoissa joissa pärjäsi liiankin hyvin englannin kielellä ja sen takia ranskan kielen tuntemus jäi aika pinnalliselle tasolle. Nyt on tosiaan sellainen fiilis, että "it's now or never" ja aika näihin opiskeluihin on niin otollinen, että tästä on pakko ottaa kaikki irti. Kielen vaihtaminen kotona on "pakollinen" osa tätä prosessia ja vaikka tuntuu vielä oudolta/väsyttävältä niin en anna periksi, heh. Tai me ei anneta periksi, koska tämä on iso muutos myös poikaystävälle. Niinkuin sanoit, vaatii mieheltäkin kärsivällisyyttä ja kannustavia sanoja tai muuten ei tule mitään.

Ja hei todellakin - un jour! 🙂 Gros bisous!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *