lcf6

 

Näin kotimaani 99. syntymäpäivän kynnyksellä olen miettinyt paljon Suomea. Kotimaatani, jonka jätin taakseni jo seitsemän vuotta sitten. Olen sitä mieltä, että jos vain on mahdollisuus kokea elämä ulkomailla, niin kannattaa tarttua siihen. Ulkomailla asuminen kasvattaa ja opettaa niin paljon, eikä vain itsestään, mutta myös kaikesta siitä mitä ehkä joskus piti itsestäänselvyytenä. Nykyään kun luen kotimaan uutisia, niin tulee lähes ahdistunut olo. Kaikki tuntuu olevan huonosti ja ihmiset ovat tyytymättömiä. Ymmärrän kyllä miksi moni näin ajattelee, mutta itse katson Suomea ikään kuin ulkopuolisen silmin. Suomi on kuitenkin loppupeleissä yksi maailman parhaista maista asua ja on etuoikeus syntyä sinne. Moni miettii, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, mutta ei se nyt ihan niin mene. Ainakin oma arvostukseni Suomea kohtaan on noussut niin paljon tämän seitsemän vuoden aikana. Kaikki ne pienet ja suuret asia mitä pidin itsestäänselvyytenä, eivät sitä enää ole. Yksinkertainen asia kuten puhdas kraanavesi sai ihan uuden ulottuvuuden, kun Etelä-Ranskassa raahasin kotiin aina raskaita vesipulloja. Sen lisäksi on niin monta muuta pientä, kuin isoa asiaa mitä olen alkanut arvostamaan (ihan turvallisuudesta ja puhtaasta ilmasta lähtien). Loppupeleissä Suomi on mielettömän hieno maa  ja olen onnellinen siitä, että synnyin juuri suomalaiseksi.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille sinne ruudun toiselle puolelle. En malta odottaa, että pääsen jouluksi kotiin!

 

Finland became independent exactly 99 years ago. Today us Finns are celebrating this special day and it’s crazy to think how fast my country grew into such a modern nation it is today. After living abroad for seven years, my appreciation for my country has only grown. Things I previously took for granted (clean tap water, pure nature, safety…just to name a few) are now things I appreciate more than ever.

So I’m wishing happy Independence Day to Finland and I can’t wait to get home for Christmas!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

2 comments

Reply

Toivottavasti me suomalaiset osaamme arvostaa omia vahvuuksiamme ja olisimme onnellisia asioista, joista monissa maissa voi vain unelmoida, kannattaa kurkistaa tämän linkin faktat, ja tulee hyvä mieli:)
http://www.stat.fi/ajk/satavuotiassuomi/suomimaailmankarjessa_en.html

Hyvää joulun odotusta!

Reply

Hei Pirjo ja kiitos tästä linkistä! Tuntuu, että Suomessa keskitytään liian usein vain siihen negatiiviseen ja unohdetaan se tosiasia, että Suomi on kuitenkin yksi maailman parhaimmista maista asua. Mutta ehkä se on juuri sitä, että suurin osa ei ole ikinä asunut ulkomailla ja ottaa kaikki nämä hienot asiat juurikin itsestäänselvyytenä? Tekisi jokaiselle suomalaiselle hyvää asua hetki ulkomailla, niin arvostus kotimaata kohtaan kasvaisi humisten 🙂

Kiitos Pirjo ja sitä samaa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *