Olen käynyt Milanossa useamman kerran, mutta tämä viimeisen oli ehdottomasti onnistunein reissu. Jopa poikaystäväni (joka ei ole ikinä välittänyt tästä kaupungista) innostui kunnolla. Meillä meni kaikki niin nappiin, että yksi lisäpäivä olisi ollut kiva. Entinen opiskelukaverini on milanolainen, joten saimme häneltä muutaman loistavan vinkin, jonka haluan jakaa täällä kanssanne. Hän oli myös syyllinen siihen, että viimeisenä iltana lähdimme baanalle, vaikka seuraavana aamuna lensimme kotiin, heh. Ilta oli kyllä sen olotilan arvoinen, joten ei siinä mitään!

  • Yövyimme Sofitelin La Gare-hotellissa lähellä juna-asemaa. Alkuun mietimme, että onko alue liian kaukana keskustasta, mutta totesimme, että ei. Kävelimme esim. Corso Comolle vartissa, eli lähellä oli kivoja alueita. 10 Corso Como on muuten näkemisen arvoinen myymälä muodista kiinnostuneille ja yläkerran kirjakauppa on aivan ihana. Lounas oli ylihintainen siihen nähden millaista ruoka oli, mutta sisäpihalla oli ihana istua varjossa helteellä, joten paikkana se on jees.
  • Hotellimme oli peruskiva, mutta sen erikoisuus oli huikea kattoterassi. Näkymät olivat mielettömät auringon laskiessa ja dj sai kyllä hyvän tunnelman aikaan. Paikka on erittäin suosittu, joten pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin (vaikka yöpyisikin hotellissa). Kun lähdimme illalliselle yhdeksän maissa ja tulimme hissillä respaan niin jono kattoterassille oli valtava. Paikka on siis suosittu, eli siihen kannattaa varautua!
  • Loistava illallispaikka sen sijaan on STK, johon päädyimme ystäväni suosituksesta. Mestassa on jotain samaa kuin Monacon Sass Caféssa (kaikkien aikoja lempipaikkani), mutta sisustus on modernimpi ja ravintola on isompi. Musiikki on todella hyvää ja ravintolassa on hieman hämyinen tunnelma, joten illallisen jälkeen oli kyllä juhlatuulella. Ruoka oli myös erinomaista ja drinkit hyviä! En malta odottaa, että pääsen tänne takaisin…
  • STK sijaitsee hotellissa nimeltä ME Milan il Duca, jossa on pakko yöpyä seuraavalla kerralla. Todella tyylikäs hotelli!
  • Hotellin kattoterassi, Radio Bar on myös suosittu paikallisten keskuudessa, joten illallisen jälkeen siellä kannattaa piipahtaa.
  • Päädyimme lopulta Just Cavalli yökerhoon, joka on ilmeisesti Milanon yksi parhaimmista klubeista. Viihdyimme siellä loppuillan ja paikka oli kyllä tupaten täynnä, mutta sekään ei haitannut sillä kesäisin klubi on kokonaan ulkona. Jos kaipaa skunnon biletystä niin tänne kannattaa tulla!

Tässä siis muutama vinkki Milanoon!

 

Photos/Thomas D.

My local friend gave us some great tips in Milan and took us out on our last night (the morning flight wasn’t so much fun after a night out, heh). I totally loved the restaurant STK and next time we have to book a room in the ME Milan il Duca hotel. It looked so beautiful. For rooftop bars, great options are the rooftop on La Gare hotel and then Radio Bar in the ME Milan. The best club is apparently Just Cavalli and my friend took us here. I loved the fact that it’s outdoors in a park and it has a nice vibe. Definitely a weekend to remember and I can’t wait to retun to Milano!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

4 comments

Reply

Kävin Milanossa ensi kerran viime keväänä muotiviikon aikaan, ja ilman sitä upeiden asujen määrää olisi kyllä itselleni myös jäänyt vähän sellainen mehh-fiilis. Päätin kuitenkin antaa kaupungille vielä myöhemmin toisen mahdollisuuden 😉

Reply

Ymmärrän hyvin! Itsellänikään ei aluksi tullut sellaista “haluan takaisin”-fiilistä, mutta asuimme parin tunnin ajomatkan päässä Milanosta Etelä-Ranskan vuosina, joten sen takia siellä tuli käytyä. Nyt sai jotenkin ihan erilaisen kuvan kaupungista ja ensi kerralla haluan viettää enemmän aikaa esim. Brerassa. Duomon ympäristö on niin täynnä turisteja, että siellä aina ainakaan kannata koko lomaa viettää 🙂

Reply

Ihan uskomattomia kuvia! Sait kyllä aikaan sellasen fiiliksen aikaan, että tuonne on joskus päästävä. 😀

Reply

Näistä kiitos poikaystävälleni! 🙂 Suosittelen kyllä Milanoa – upea kaupunki!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *