Matkustelu – elämän suola. Olen sitä mieltä, että matkustelu avartaa enemmän kuin mikään muu asia tässä maailmassa. Sitä alkaa arvostamaan muita kulttuureita ihan eri tavalla, kun on vieraillut toisen kotimaassa. Lapsuudestani muistan erityisen hyvin kaikki tekemämme matkat perheenä. Oli kyse sitten Intian maailman kauneimmasta auringonlaskusta, todellisen köyhyyden näkemisestä ensimmäistä kertaa (muistan vieläkin elävästi ne kadunvarteen rakennetut teltat riekaleisesta kankaasta) tai paikallisten naisten värikkäiden sari-vaatteiden ihastelusta. Muistan elävästi myös laskettelureissun Italian Madonnaan ja kun meidät vedettiin moottorikelkoilla sukset jalassa rinteen varrella olevaan ravintolaan. Rinteet olivat siihen aikaan jo suljettu ja se hetki, kun laskettelimme takaisin kylään tähtitaivaan alla ilman ketään muuta on piirtynyt hyvin mieleeni…Tai se yksi joulu, jonka vietimme Las Vegasissa Mandalay Bayssa. Se oli hieman erilainen joulu se! Tai se kerta Omanissa kun kokeilimme sukellusta ensimmäistä kertaa ja kouluttaja vei meidät heti kierrokselle mereen ja eteemme uiskenteli kaikessa rauhassa jättikilpikonna…

 

 

Nyt kun mietin elämääni taaksepäin , niin voin sanoa, että suurin osa (etenkin lapsuuden) muistoistani liittyvät johonkin matkaan. Johonkin mitä tuli koettua, tunteeseen tai paikkaan. Aikuisiällä on tullut myös matkusteltua paljon, mutta huomasin Ranskan vuosina, että lähes kaikki lomat halusi viettää kotimaassaan, eli Suomessa. Lyhyempiä reissuja tuli tehtyä Eurooppaan, sekä muutama kaukomatka. Seychelleille pääsin kahdesti ja nämä postauksen kuvat ovat kaikki sieltä. Niin taianomainen paikka. Nyt päivätöissä sitä ei niin vain lähdetä reissuun ja matkojen ajankohtia pitää suunnitella tarkemmin. Johonkin olisi kuitenkin ihana taas lähteä ja aloin miettimään, että mihin seuraavaksi?

 

 

Kalifornia

Olen aikaisemmin tehnyt perinteisen “Frisco-L.A.” kierroksen perheeni kanssa ja tänne haluisin uudestaan. Nyt kun ystäväni asuu Losissa, niin on vieläkin parempi syy matkustaa sinne.

Malediivit

Olen halunnut tänne niin kauan kuin muistan ja mikä Malediiveissä erityisesti houkuttelee on upeat rannat ja atollit. Uskoisin, että siellä saa olla aika eristyksissä pienellä saarella kaukana kaikesta.

Oman

Olen ollut Omanissa kerran aikaisemmin, mutta haluisin vielä kokea Muscatin. Myös aavikolle olisi taas pakko päästä ja se oli yksi viime kerran kohokohdista. Sitä rauhaa en ole mistään muualta löytänyt.

Singapore

Täydellinen yhdistelmä kaupunkia ja rentoutumista. Tai näin olen ainakin ymmärtänyt!

Korsika

Asuin kolme vuotta Etelä-Ranskassa, mutta silti Korsikalle ei tullut ikinä lähdettyä. Se kaduttaa, eli tänne pitäisi vielä joskus päästä!

Kenia tai Zambia

En ole ihan selvillä siitä, että mikä on Afrikan paras maa jos haluaa “kerran elämässä” safarille, mutta tiedän, että Keniassa ja Zambiassa on upea luonto ja paljon villieläimiä. Jos saisin nyt päättää seuraavan matkakohteen se olisi tämä! Tänne tarvitsee kyllä huomattavan matkabudjetin ja aikaa (tätä kokemusta ei halua tehdä viikon lomalla kiireessä).

 

 

Tähän jonon jatkoksi voisin lisätä niin paljon muitakin paikkoja (Kroatia, Mexico, Japani…). On selvä, että mielenkiintoiset kohteet eivät kyllä tästä maailmasta lopu kesken. On niin monia paikkoja koluttavana, mutta kliseisesti sanottuna, liian vähän aikaa. Jostain on hyvä kuitenkin aloittaa ja matkakassa on ehkä niistä ensimmäisistä toimenpiteistä, heh. Matkustelu vaatii rahaa (se on ihan selvä) ja etenkin silloin kun ajatus hostellista ja reppureissaamisesta ei lämmitä mieltä, heh. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen!

Mihin te lähtisitte seuraavaksi jos voisitte mennä mihin tahansa?

 

Traveling – that’s what life is about. I don’t think anything is as eye-opening as seeing new places and other ways to live. I feel very grateful to my parents who have traveled with me and my brothers since we were born. Many of the memories from when I was young are from the places we have visited. Skiing in the alps, seeing the most beautiful sunset in India, spending Christmas in Las Vegas, diving in Oman and the list goes on. Now that I’m not only blogging, but working full time on top of it, traveling has become more difficult to organize (or the time for it). I just can’t pack my bags and go, so I need to plan ahead and schedule the possible trips I’m hoping to take. So where would I want to go next? There are many places but these came up first – California, Maldives, Oman, Singapore, Corsica, Kenya. Where would you go if money or time wasn’t an issue?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

4 comments

Reply

Olen itsekin miettinyt viimeiset kuukaudet pään puhki, että minne sitä lähtisi ensi vuonna. Vuosilomasta pitää aina varata melkein puolet Suomi-reissuille mutta mitä niillä lopuilla sitten? Mietittiin Kanadan junaa (Toronto-Vancouver), joka oli kuitenkin loppupeleissä liian kallis. Vahvoilla on tällä hetkellä autoreissu Vancouverista (Banffin luonnonpuistossa pitäisi käydä) Losiin/San Franciscoon. Japani kiinnostaa mutta matka sinne olisi aika kallis. Euroopassa pitää käydä Lontoossa ennenkuin poistuvat EU:sta 😀 Huh.. liikaa kaikkia paikkoja minne haluaisi lähteä 😀

Reply

No hei se road trip kuulostaa hyvältä myös! 🙂 Tokyo on myös omalla bucket listillä, eli sinne on joskus päästävä…Heh, good point; pitäisikö heti ensiksi varata reissu Lontooseen? 😀

Reply

Asuin muutaman vuoden Singaporessa (muutin pois viime vuonna), eli jos sinnepäin haikailette, niin voin antaa vinkkejä 🙂 Nykyään tulee vietettyä suurin osa ajasta Vancouverissa, eli sinnekin löytyy suosituksia, jos vähän viileämpi kohde kiinnostaa 🙂

Reply

Heippa! Kiitos Nina, ehdottomasti jos/kun saamme aikaiseksi tehdä päätöksiä niin kaikki vinkit olisivat erittäin tervetulleita 🙂 Singapore kyllä kiinnostaa, joten sinne olisi ihana päästä! Vancouveria en tunne kovin hyvin, mutta se ainakin näyttää erittäin kauniilta kaupungilta! Kanadaan olisi muutenkin kiva joskus matkustaa.

Ihanaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *