*Kaupallinen yhteistyö Nordean kanssa.

 

Olen tietyissä asioissa todella kaavoihin kangistunut ja tykkään rutiinista. Voin esimerkiksi syödä samaa kotiruokaa todella kauan, ennen kuin se alkaa maistumaan puulta ja itseäni ei haittaa ollenkaan, että arki porskuttelee pitkälti saman kaavan mukaan. Muutos on asia mistä en erityisemmin pidä monessa asiassa, mikä on hieman ristiriidassa sen kanssa, että olen asunut vuosia ulkomailla, joka on jo itsessään hyppy tuntemattomaan. Ehkä siksi arjessa on pitänyt sitten entistäkin tiukemmin kiinni niistä tutuista rutiineista ja tavoista. Muistan esimerkiksi, kun siirryin iPhoneen aikoinaan, vaikka en olisi millään halunnut vielä luopua tutusta, turvallisesta ja yksinkertaisesta Nokiastani. Usein käy niin, että kun muutos on tehty, niin sitä miettii, että olisinpa tehnyt sen jo aikaisemmin. Asiaa ei myöskään auta se, että tietyissä asioissa olen oikeasti varsin ”mummoutunut”.

Yksi asia etenkin on ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa itselleni ja se on ollut pankkipalvelusovelluksien lataaminen ja käyttö puhelimeni kautta. Tämä on tuntunut erityisen hankalalta ja osittain jopa vastenmieliseltä muutokselta. Kun on koko elämänsä tottunut tiettyyn tapaan toimia, niin muutos ei aina tunnu helpolta. Hävettää myöntää, mutta vielä kuukausi sitten kuljetin sitä Nordean sinistä tunnuslukutaulukkoa mukanani ja ruksailin aina käyttämäni tunnuksen piiloon. Mietin, että miksi ladata tunnuslukusovellus, kun tällä vanhalla systeemillä on pärjätty tähänkin asti?

 

 

Muutama kuukausi sitten sain mahdollisuuden olla mukana Nordean Aina mukana-kampanjassa ja tähän kuului se, että tutustun Nordean erilaisiin sovelluksiin. Ajattelin, että nyt on hyvä aika päivittää pankkipalveluni tähän päivään enkä voisi enää luistaa tästä. Reilu kuukausi sitten latasin siis neljä sovellusta puhelimeeni; tunnuslukusovellus, mobiilipankki, Siirto ja Nordea Pay.

No miten kävi? Muutaman päivän jälkeen en voinut kuin ihmetellä miksi tämäkin muutos tuntui alkuun niin hirvittävältä, koska todellisuus oli ihan toinen. Hämmästyin miten paljon hyötyä näistä sovelluksista olikaan ja miten ne helpottivat arkea ja elämää ihan konkreettisesti!

Suurin mörkö oli tämä tunnuslukusovellus ja pelkkä ajatus siitä ahdisti. Onneksi oli ”pakko” ottaa härkää sarvista ja ladata se. Koko prosessi sen lataamisesta käyttöönottoon ei kestänyt kauan ja selkeiden ohjeiden avulla tällainenkin tumpelo sai sen tehtyä. Ensimmäisen kerran, kun kirjauduin verkkopankkiin enkä tarvinnut sitä sinistä muoviläpyskää tuntui aika vapauttavalta. Nyt sovellus olisi aina matkassa ja pystyn kirjautumaan verkkopankkiin ja hyväksymään maksuja mistä tahansa nettiyhteyden ääreltä suoraan puhelimestani. Tämä konkretisoitui vielä paremmin viikonloppuna landella, kun puhelimen kautta pääsin kirjautumaan ja maksamaan muutaman laskun.

Muistan ennen, kun oli tilanteita missä tunnuslukutaulukko oli jäänyt kaupunkiin (tai oli Suomessa ja itse olin Ranskassa) ja siinä sitten soittoa perheelle ja he lähettivät taulukosta kuvan. Aikamoiseksi säädöksi se meni. Sen takia tämä tuntuu nyt huomattavasti helpommalta systeemiltä ja sitä vanhaa tunnuslukutaulukkoa ei ole ikävä. Tämä sovellus toimii luonnollisesti myös jos haluaa kirjautua tietokoneen kautta verkkopankkiin. Silloin kirjautuminen tapahtuu tunnuslukusovellus-sivusta, siihen käyttäjätunnus tuttuun tapaan ja sen jälkeen puhelimesta auki tunnuslukusovellus. Se pyytää itse käyttöönottovaiheessa määrittelemäsi pin-koodin ja avaa automaattisesti verkkopankin koneeltasi. Alkuun tuntui todella oudolta, kun puhelin ”avaa” tietokoneen verkkopankin, mutta siihenkin tottui nopeasti. Kaikki sovellukset ja Nordean mobiilipalvelut ovat muuten täysin turvallisia käyttää, eli siitä ei tarvitse olla huolissaan!

 

 

Toinen tärkeä sovellus on mobiilipankki, eli silloin kuin tietokone ei ole saatavilla, pääsy pankkiin ja tilille onnistuu helposti suoraan puhelimesta. Mobiilissa on melkein kaikki samat palvelut kuin ns. normaalissa verkkopankissa, joten tämä helpottaa huomattavasti, jos pitää vaikka tarkistaa saldo tai maksaa lasku lennossa. Erityisen kätevää reissussa, kun läppäri ei välttämättä kulje mukana!

Siirto on toinen arkea helpottava sovellus, joka on erityisen kätevä, kun haluaa siirtää esim. ystävälle oman osuuden ravintolaillan laskusta tai maksaa nopeasti kirppariostoksen. Esim. kirppariostoksen voi maksaa heti ja siihen tarvitaan vain vastaanottajan puhelinnumero (tällä toisella osapuolella pitää olla tämä sovellus käytössä). Maksu näkyy heti, joten tämä on turvallinen tapa tehdä kauppaa, eikä käteisen kanssa tarvitse pelata (tuntuu muutenkin, että käteisautomaatteja ei löydy enää mistään).

Nordea Pay-sovellus taas helpottaa ostoksien tekoa, sillä se muuttaa puhelimen maksuvälineeksi. Sen kautta voi maksaa esim. ruokaostokset lähimaksukortin tavoin (tämä ominaisuus on saatavilla vain androidissa tällä hetkellä) ja verkkokauppaostokset voi maksaa kätevästi Masterpassin avulla. Voitte lukea tästä ominaisuudesta enemmän täältä!

 

 

Sovelluksia on siis nykyään lähes joka lähtöön ja Nordea taitaa olla tässä asiassa muutaman askelen muita pankkeja edellä. On pakko myöntää, että nämä ihan oikeasti helpottavat arkea ja esim. moni kirppis-ostaja kyselee jo ihan tottuneesti, että ”onko sinulla Siirto käytössä?”. Erityisen iloinen olen siitä, että sain vihdoin sen tunnuslukusovelluksen ja mobiilipankin käyttöön. Ne helpottavat arkea ihan silminnähden ja nopeuttavat arkisia pankkiasioita. Nyt laskuja ei hamstraa enää viimeiseen eräpäivään asti, vaan ne on helppo laittaa heti maksuun. Vaikka sitten landelta käsin tai pitkän päivän jälkeen kotisohvalta ilman, että täytyy alkaa etsimään vanhaa tunnuslukutaulukkoa.

Summa summarum, vaikka muutos tuntui nihkeältä ja oli vaikea saada itseään tekemään se, niin olen todella iloinen, että se on nyt tehty. En tiedä olinko viimeinen 30-vuotias joka latasi nämä perussovellukset vai löytyykö sieltä muita hengenheimolaisia? Jos löytyy, niin kannustan kyllä tähän muutokseen! Äitini oli itseni lailla ihan kauhuissaan jo pelkästään tästä tunnuslukusovelluksesta, mutta ajattelin käydä lataamassa sen hänelle, niin hänkin huomaa, että sen käyttö ei ole todellakaan hankalaa tai monimutkaista.

Nyt pankkipalveluni ovat siis päivitetty ja tuntuu hyvältä, kun pankki kulkee #ainamukana. Tämän kampanjan myötä tein muuten myös oman Spotify-listan suosikkibiiseistäni, joten menkää kuuntelemaan jos kiinnostaa! Musiikki ja pankkipalvelut saman puhelimen kautta…kuka olisi uskonut vielä 20 vuotta sitten, heh?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

8 comments

Reply

Mulla on ollut jo pidemmän aikaa käytössä mobiilipankki ja tunnusluvut-sovellus enkä osaisi enää olla ilman! Vaivattomuutta ja turvallisuuden tunnettahan noi tuo kun voi ulkomaillakin tsekata tilin tilanteen (kunhan kattoo ettei käytä sitä missään julkisessa, suojaamattomassa wifissä).

Eilenhän Nordea toi Suomeen myös Apple Payn eli nyt myös iPhonea ja muita Applen laitteita voi käyttää ton Masterpassin tapaan lähimaksuvälineenä. Se menee mulla seuraavaks testiin!

Reply

Joo, nyt itsekin ymmärrän miten paljon helpompaa elämä on näiden sovellusten kanssa! Eilenkin piti tunnistautua yhteen palveluun verkkopankin kautta ja kirosin, kun kalenteri (missä säilytin sitä tunnuslukutaulukkoa) oli jäänyt töihin ja sitten muistin, että mullahan on käytössä se tunnuslukusovellus ja se löytyy vierestä puhelimessa 😀 Ihan super kätevää!

Hei hyvä tietää – täytyy itsekin nyt testata, kun se on mahdollista!

Reply

Mukanani kulkee vieläkin se vanha tunnuslukutaulukko, mutta ehkä nyt olisi aika täälläkin päässä ladata tämä sovellus!

Reply

Hei suosittelen lämmöllä! 🙂 Kerran kun se on ladattu, niin sen jälkeen huomaa oikeasti kuinka paljon helpommaksi kaikki päivittäiset pankkiasiat muuttuu!

Reply

Eikö se vanha taulukko ole jo pian pelistä kokonaan? Näin olen ainakin ymmärtänyt…

Reply

Itsekin ymmärsin, että näin on, mutta tarkkaa päivämäärää en tiedä! 🙂

Reply

Itse en halua puhelimeeni tunnuslukuja, olen ihan varma, että puhelin hajoaa juuri silloin kun pitäisi maksaa laskuja ja on huollossa niin pitkään, että eräpäivä on mennyt 🙂 Mulla ei ole Nordeassa varsinaista tiliä vaan se on Stockan kortin takia. Nyt siis jouduin ottamaan tuon tunnuslukulaitteen, se on kuitenkin sen verran iso, että sitä ei oiken saa pienessä lompakossa kannettua mukana. Eli nyt siis kaikki heräteostokset netissä (jotka usein vaativat varmennukset pankkitunnuksilla) tulee tehtyä toisen pankin kortilla. Nordean menetys siis 🙂

Reply

Kääk, älä laita tuollaisia ajatuksia mun päähän! 😉 En edes miettinyt tätä, mutta jos puhelin menisi rikki, niin sitten tämä sovellus pitäisi vaan ladata miehen puhelimeen ja sitä kautta kirjautua omalle tilille.

Nordealle varmasti menee sun palaute eteenpäin, eli ehkä he keksivät paremman ratkaisun tähän tunnuslukulaitteeseen jossain vaiheessa. Toivotaan ainakin niin, koska itsekään en moista viitsisi kantaa mukanani koko ajan! Toisaalta se on hyvä ratkaisu etenkin iäkkäämmille käyttäjille, jotka luultavasti hoitavat perus pankkiasiat kotoa käsin joka tapauksessa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *