Valinnat1

Sneakers / Adidas   Silk shirt / J. Crew   Knit / Totême

Coat / Stella McCartney   Wool scarf / Ril’s   Blazer / Totême

Wool knit / Max Mara   Boots / Aquazzura   Jeans / Totême

 

Viikon valintoihin valitsin tällä kertaa todellisia vaatekaapin kulmakiviä ja jos tähän lisäisi vielä yhdet suorat housut ja mustat nahkahousut, niin täydellinen vaatekaappi olisi aika lailla valmis. Näihin kulmakiviin on hyvä satsata, koska niitä tulee käytettyä eniten ja pihistää sitten muista. Karsin taas vaatekaappiani rankalla kädellä ja nyt olo on jotenkin todella inspiroitunut, kun siellä on entistä vähemmän tavaraa. Karsimiseen jää koukkuun, koska siitä tulee niin hyvä fiilis, mutta yritän tehdä sitä askeleittain, etten vahingossa myy koko omaisuuttani kerralla, heh. Sekin olisi nimittäin mahdollista, sillä en kiinny mihinkään materiaan kovin helposti.

Yritän tänä vuonna ostaa/haalia mahdollisimman vähän uutta tavaraa ja vaikka en puhuisi ostolakosta, niin jotain sen suuntaista haluisin toteuttaa. Tiedän, että kunnon lakko ei tule toimimaan, mutta realistisempi voisi olla, että kaappiini saa tulla maksimissaan yksi uusi vaate, kenkä tai asuste kuukaudessa. Oli se sitten itse ostamani tai blogin kautta tullut. Tämä on siis yksi tavoite tälle vuodella ja voi olla haastava toteuttaa, mutta lähden kuitenkin yrittämään!

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

 

*Mainoslinkkejä.

You May Also Like

12 comments

Reply

Hei! Sun “ostolakko” idea on tosi hyvä. Itsekin olen miettinyt ostolakkoa, mutta totaalista voi olla vaikea toteuttaa ihan oikeasti. . Yksi vaate, kengät tai asuste per kuukausi kuulostaa realistisemmalta. Lisäksi saman voisi toteuttaa kemikki puolella. Hyvää alkanutta vuotta!

Reply

Tiedän ainakin omalla kohdallani, että totaalinen ostolakko on ihan mahdoton ajatus, joten ehkä tällä “kerran kuukaudessa” idealla voisin oikeasti onnistua. Ja kun sitä miettii, niin 12 uutta tavaraa vuodessa on ainakin omasta mielestäni aika paljon? Vähän liian helposti sitä tavaraa vaan kuitenkin kertyy…

Kiitos Outi ja ihanaa uutta vuotta myös sinne!

Reply

Camel coat on kyllä basic joka monelta varmasti löytyy, mutta miksi niitä tarvitsee enemmän kuin yhden? Lähde: Instagram.

Reply

Eihän kukaan tarvitse kahdeksaa takkia tai kymmentä neuletta, mutta niin vain kaapistani löytyy tällä hetkellä kolme saman väristä takkia. Jos tässä nyt tarkoitat esittelemääni kamelitakkia Instagramissa, niin tämä kyseinen brändi lähetti takin minulle kuvattavaksi, koska teen heidän kanssa yhteistyötä. Kuvaan heille sisältöä uusista tuotteista ja tämä ei luonnollisesti onnistu ilman tuotteita.

Reply

Okei, ihmettelen vaan että ihmisen, jolla on 3 lähes samanlaista takkia instagram-infossa lukee “less is more”. Sun toiminta näyttää olevan vähän ristiriidassa tämän sekä blogikirjoitusten kanssa. Mutta jokainen totta kai saa tehdä mitä haluaa ja omistaa niin monta samanlaista takkia kuin haluaa, en kuitenkaan ymmärrä ihmisiä, jotka sanovat toista ja tekevät toista.

Reply

Uskon, että oma vaatevarastoni on huomattavasti suppeampi kuin monen muun 30-vuotiaan naisen ja siihen pyrinkin. Se, että sieltä löytyy kolme samanväristä takkia ei ole itselleni ongelma, eikä myöskään ne neljä harmaata neuletta jotka sieltä löytyvät (ne tosin ei ole ikinä tuntunut häiritsevän ketään). Kannustan itseäni ja muita kuitenkin miettimään hankintoja tarkasti ja jos joku haluaa ostaa neljä saman väristä mekkoa ja niille kaikille tulee käyttöä, niin siitä vaan. Jos kuitenkin ostetaan vain ostamisen vuoksi hetken mielijohteesta tai juostaan trendien perässä, niin siinä en näe mitään järkeä. Suosin pitkäikäisiä ja ajattomia hankintoja (laadukkaista materiaaleista) joita voi käyttää pitkään ja samaa suosittelen muillekin. En näe omissa sanomisissa ja tekemisissäni mitään ristiriitaista. Ihmettelen lähinnä miksi nämä takit tuntuu häiritsevän sinua niin paljon?

Ja tuo “less is more” viittaa muuten tyylini – tykkään yksinkertaisista asuista, joihin ei ole lisätty mitään turhaa.

Reply

Okei! Sitä haluaisin vielä kysyä, että kun puhut pitkäikäisistä ja ajattomista hankinnoista, niin onko mielestäsi tuo H&M:n camel coat sellainen? Valitettavasti en löytänyt heidän sivuiltaan infoa takista/materiaalista, varmaan niin uusi ettei sitten vielä ole.

Ja ok, sitten ymmärrän tuon “less is more”, jos kyse on tyylistä, eikä määrästä!

Reply

On kyllä – siinä on 60% villaa, 17% mohairia ja 23% polyamidia (tarkalleen sama matsku kuin tässä takissa: https://www2.hm.com/fi_fi/productpage.0746003001.html). Ja tuo takkihan muutti parempaan kotiin juuri sen takia, että kaappiini tuli vielä yllättäen tämä toinen The Curatedin takki kamelin värissä, joten kaikkia en mitenkään voinut pitää. Yksi oli ihan pakko laittaa kiertoon ja uskon, että H&M:n takin uusi omistaja sai siitä itselleen monen vuoden vaatteen!

Reply

Oukei, jäi vain mietityttämään kun harvoin oon nähnyt H&M kestäviä materiaaleja, hyvä että nykyään niitäkin löytyy! Toisaalta itse ihmettelen sitäkin, kun otetaan vastaan vaatteita, joita ei sitten tuukaan itellä käyttöön mut varmaan siltä ei aina voi välttyä. Kiitos vastauksista!

Reply

Joo, tuo H&M:n premium quality-mallisto on ihan huippu ja itselläni ei ole ollut laadun kanssa ikinä mitään ongelmia! Voin siis sitä ainakin suositella. Ja muuten ihan selvennykseksi, että sen H&M:n takin olin itse ostanut kaupasta, joten luonnollisesti päätin luopua siitä tässä tilanteessa.

Reply

Hei, kiitos vastauksista, hyvä että voi käydä asiallisesti keskustelua näistäjutuista! Harmittaa vaan, kun niin moni bloggaaja nykyään tuntuu tekevän sitä, että kertoo olevansa “ekologinen”, mutta sitten toimillaan todistaa muuta, joten oli vähän kysäistävä että ymmärsinkö oikein.

Reply

Mielelläni vaihdan tästä aiheesta ajatuksia, sillä työstän tätä itseni kanssa jatkuvasti. Täydellinen en todellakaan ole (hutiostoksia tulee tehtyä edelleen), mutta tavoite olisi karsia niitä mahdollisimman paljon juuri sillä, ettei tulisi sorruttua liian helpolla (siksi tämä yksi tuote kuukaudessa ideakin). Mitään uutta kun en todellakaan tarvitsisi (pärjäisin loppuelämän tämän hetkisillä vaatteilla), mutta muodista kiinnostuneelle se on vaan helpommin sanottu kuin tehty (ja mahdotonta tässä tilanteessa, kun teen kuitenkin muotibrändien kanssa yhteistyötä). En siis todellakaan ole mikään kävelevä malliesimerkki kuluttamisen suhteen, mutta jos voin kannustaa toisia edes pysähtymään ja miettimään seuraavaa ostosta vähän pidempään, niin se on tavoitteeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *