Sain kyselyitä omasta hiustenhoidosta ja aiheesta toivottiin postausta. Voin heti tähän alkuun sanoa, että olen varmaan yksi laiskimmista hiustenlaittajista ikinä, eli tästä postauksesta voi tulla hitusen tylsä, mutta bare with me!

Pesen hiukset yleensä shamppoolla, joka on sillä hetkellä käsienulottuvilla. Usein se on shamppoo niinkin glamorous kuin Head&Shoulders 😉 Eli harvemmin edes ostan shamppoita tai muita hiustuotteita. New Yorkista hankin vuosi sitten pitkästä aikaa jotain hiuksiin liittyvää, nimittäin Redkenin All Soft- hoitoaineen jota alkuun käytin tunnollisesti kerran viikossa ja sitten aloin lipsumaan. Nykyään käytän sitä kun hiustenlatvat tuntuu todella kuivilta. Olen ollut tuotteesen kyllä tosi tyytyväinen eli voin sitä lämmöllä suositella muillekin!

Kun lähden illan viettoon tai tulee oikea fiilis, niin satsaan hiuksiin enemmän. Föönaan, laitan muotovaahtoa ja paplarit päähän. Välillä käytän suoristusrautaa latvojen taivuttamiseen tai kiharoiden tekemiseen. Helppo ratkaisu on nuttura, joka toimii silloinkin kun hiukset ei ole ihan putipuhtaat. Näin kesällä yritän pestä hiuksia mahdollisimman vähän, jotta ne eivät heti rasvoittuisi. Pesu n.2-3 kertaa viikossa onkin tepsinyt, sillä nyt hiukset pysyvät puhtaina usean päivän putkeen. Ja kuiva shamppoo on aina hyvä pelastus!

Kampaajalla käyn noin kaksi kertaa vuodessa leikkauttamassa kuivat latvat pois. Pitäisi varmasti käydä paljon useammin niin hiukset pysyisi parempina ilman sen kummempaa hoitoa pidempään. En ole ikinä värjännyt hiuksia, joten varmasti sekin on vaikuttanut siihen miten laiska hiusten suhteen olen, koska ikinä ei ole ollut pakottavaa tarvetta käydä usein hiuksia huoltamassa. Nyt hiljattain olen kyllä huomannut, että oma väri alkaa hiljalleen tummentumaan, eli jossain vaiheessa täytyy varmasti niitä ainakin raidoittaa. Ehkä sitten saan inspiraatiota hoitaa niitä enemmän 🙂

Mitkä on teidän hiustenhoito rutiinit?

I was asked about how I take care of my hair, but unfortunately I don’t have any secrets to tell you because I’m extremely lazy when it comes to my hair. Daily I just leave it open or on a ponytail, but for evenings out I make more effort. One product that I use about once a month is Redken’s All Soft conditioner which works well…so that’s the only product I use regularly with shamppoo. What hair care products you recommend? 

You May Also Like

11 comments

Reply

Siis ei oo totta! Et ole koskaan värjännyt hiuksia? Wau! (olet isosiskoni lisäksi ainut ihminen, jonka tiedän ei värjänneen- hiuksiaan!)

Jos mullakin ois luonnostaan noin ihanan väriset hiukset, en varmasti värjäisi minäkäään 😉 On se niin väärin kun toiset on noin luonnonkauniita! 🙂 Itse käytän kaikenmaailmaan turhuuksia tukkaani, eikä se silti ikinä näytä tuolta, lucky you! :))

Reply

Haha, taidan olla jostain eri planeetalta, mutta en ole koskaan värjännyt hiuksia 😉 Jopa sellaiset pestävät Vappu värit yms. hirvittää mua!

Ja tosissaan pääsen aika helpolla hiusten huollossa kun niitä ei tarvitse värjätä…ja halvemmalla! Kauhulla katson kampaamoiden värjäys hintoja..

Sulla on ihanat hiukset ja laitat ne aina niin kauniisti 🙂 Joten mun pitää ottaa susta mallia!

Reply

Haha, höpsö 🙂 Mä ottaisin susta mallia hiustenlaitossa, jos voisin!(kuin myös ottaisin sata kertaa mieluummin sun tukan!)

Reply

Täällä ilmoittautuu toinen laiska 😉 Monissa jutuissa tunnistan meinaan itsenikin tuolta. Pesen aina 2 kertaa viikossa hiukset ja pysyy kyllä puhtaina. Shampoo on jo vitsi meidän ystäväpiirissä, luomushampoota, jota ohennan vielä vedellä.. 😉 Hoitoainetta en ole koskaan käyttänyt, enkä sinun tavoin myöskään värjännyt ikinä hiuksiani, mitä lähes kaikki aina ihmettelevät. Sen verran tosta laiskuudesta on pakko luistaa, että jaksaa kihartaa hiukset, mulla on vaan hennosti taipuisat luonnostaan, enkä yhtään tykkää niistä siten, joten illalla foliopatukat päähän ja aamulla on kiharat 😉 Shampoon lisäksi lakka on ainoa, jota hiuksiini käytän, juurikin noiden kiharoiden takia, etteivät heti ensimmäisessä tuulenpuuskassa lähde pois. Onneksi mun hiukset on kuitenkin aika tuuheat ja pitkät, niin ei näytä lässähtäneiltä. Joskin kuivashampoo on tosiaan hyvä pelastus sellaisina päivinä, kun tukka näyttää littanalta!

Reply

Jeee, I’m not alone 😉

Ennen pesin hiukset JOKA päivä, kunnes tajusin että se on täysin turhaa. Sit kun on siinä kierteessä, niin päiväkin pesemättä ja lopputulos on hirveä. Eli nyt kun on päässyt siihen muutamaan pesu kertaan viikossa, niin hiukset pysyy hyvinä pidempään! Eli on laiskan hiusten huoltajan unelma 😉

Mun omat hiukset on tosi suorat ja liukkaat, eli mun on kanssa pakko käyttää lakkaa jos haluan laittaa kiharat tai edes taivuttaa latvoja. Usein kiharatkaan ei pitkään pysy, lakan kanssakaan.
Sen ensimmäisen tunnin niistä voi nauttia ja sit ne jo lässähtää 🙂

Siksi oonkin tyytynyt pitämään mun hiukset mahdollisimman luonnollisina enkä stressaa niistä yhtään. Sit välillä niitä on kiva laittaa oikein kunnolla 🙂

Reply

Olen huomannut tuon olevan todella yleinen harhaluulo, että hiuksia on pestävä päivittäin, jotta ne näyttävät puhtailta. Tosiasia kun tosiaankin on aivan päinvastainen, tuo kierre syntyy niin helposti 🙂

Mun hiukset on melko liukkaat, tosin hieman karheat ja ilman lakkaa ei kiharat pysy ollenkaan. Lakan kanssa yleensä pysyy sen koko päivän, mutta jos ilma on vähääkään kostea/sateinen, lähtee kiharatkin kyllä heti pois.

Voi kun mäkin osaisin olla stessaamatta näistä hiuksista.. Tai en mä ihan kauheasti kuitenkaan niitä mieti, mutta jos ne suoristuu ja lissahtaa niin silloin kyllä :d

Reply

Oon ollut nyt landella niin paljon kesän aikana, että sekin lisää tätä mun “no stress” – asennetta 😉

Reply

Jee! Hiuspostaus! 😀 Täytyy kyllä tämän jälkeen sanoa, että olet onnekas kun sulla on noin ihanat hiukset etkä edes nää paljon vaivaa niiden kunnossa pitämiseen 😉 Itselläni on aika lailla sama vika; hiukset on luonnostaan hyvässä kunnossa, eikä niille oikein tarvitse tehdä mitään… En ole ELÄISSÄNI käynyt kampaajalla, vaan äitini tasoittaa ne n. kerran kuukaudessa. Ainoa seikka, mihin hustenhoidossa kiinnitän huomiota on oikeanlainen shampoo (olen pessyt hiukseni jo 5 vuotta putkeen samalla) ja erittäin hellävarainen harjaus. Näillä kahdella pääsee mielestäni jo aika pitkälle…

Ihana tuo viimeinen kuva! <3 😀

Reply

Wau, et ole ikinä käynyt kampaajalla?? 🙂 Aika hieno juttu! Ja hyvät säästöt oot tehnyt vuosien varrella 😉

Itse en edes kiinnitä huomiota shamppooseen…ehkä täytyy nyt skarpata sen asian suhteen niin olis edes vähän sellanen fiilis että tekee jotain “kunnollista” hiusparoille!

Ja kiitos Jaana <3 Yritys kuvassa oli kova 😉

Reply

Löysin blogisi vasta ja lueskelen tässä taaksepäin juttujasi 🙂 Ihan huippua toi ettei hiuksia tarvitse enää pestä päivittäin. Itse olen juurikin tuossa kierteessä ja haluaisin siitä eroon. Onko sinulla antaa vinkkejä? Kuinka olet onnistunut pidentämään hiustenpesuväliä noinkin paljon? Kiitos kivasta blogista, uppoudun tämän pariin taas illalla 🙂

Reply

Tervetuloa Kati lukemaan 🙂

Kyllästyin täysin siihen, että joka päivä piti pestä hiuksia. Aloin pikkuhiljaa vähentämään pesukertoja…eli ensiksi joka toinen päivä. Siitä sitten pikku hiljaa aloin pidentämään pesuväliä ja kyllähän ne hiukset välillä näytti aika likaisilta (ennen kuin tottuivat vähempään pesuun), mutta kuiva shamppoo oli pelastus. Käytän sitä vieläkin niinä päivinä kun hiukset näyttää rasvaisilta ja kaipaa ryhtiä. Eli suosittelen vähentämään niitä pesukertoja pikkuhiljaa ja käyttämään kuiva shamppoota pika pelastuksena siinä välissä 🙂

Ja kiitos mukavasta palautteesta, hyviä lukuhetkiä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *