A few weeks ago Vogue Paris organised a shopping night at Printemps. I passed by and took a look at the new Spring collections. Everything was beautiful, but I was happy just looking. Did any of you visit the event? Did you find anything? 🙂 Have a great weekend!

Vogue oli järjestänyt Printemps tavarataloon ostosillan pari viikkoa sitten ja kävin siellä kääntymässä. Illan aikana sai -20% alennusta muodista ja kengistä. Kuhina kävikin ja tarjoilu pelasi. Itse tyydyin ihastelemaan kevään uusia valikoimia. Täytyy kyllä sanoa, että tällä hetkellä on jotenkin vapauttavaa kun osaa pelkästään katsella ja ihastella ilman sitä tunnetta, että “pakko saada”-jotain. Tuntuu, että harvemmin sitä enää edes löytää mitään mikä kolahtaisi heti. Nykyään mietin myös entistä tarkemmin niitä hankintoja koska materian haaliminen ahdistaa usein enemmän kun mitään muuta ja etenkin silloin kun siitä ostoksesta ei ole täysin varma. 

Onko siellä ruudun toisella puolella muita ketä liiallinen kulutuskulttuuri ahdistaa? Moni teistä myös tietää, että itse pyrin siihen, että jos jotain uutta tulee hankittua niin vanhasta täytyy luopua. Tällä systeemillä vaatevarasto ei ikinä pääse liian suureksi mikä taas helpottaa (ainakin itselläni) sitä pukeutumista.  

P.S. Kiitos kaikille teidän stressi kokemuksista tuohon edelliseen postaukseen! Stresssaaminen taitaa olla monelle aika yleinen riesa. Voi kun sitä oppisi olla murehtimatta turhista ja stressaamatta liikaa asioista! Ehkä iän mukana sekin vähentyisi…se jää nähtäväksi 🙂 Mutta paljon tsemppiä sinne muille stressaajille ja pyhitetään tämä viikonloppu stressivapaalle olemiselle!

You May Also Like

6 comments

Reply

Olen ajatuksissa hyvin samoilla linjoilla kanssasi! Varsinkin viime vuosina olen alkanut harkitsemaan paljon tarkemmin mitä kotiini ja erityisesti vaatekaappiini hankin: materiaalilla on iso merkitys, ja jos sovittaessa tuntuu että vaate on “ehkä” tai “ihan kiva”, se jää kauppaan. Lopputuloksena kaapissa on vähemmän mutta pääosin tosi mieleisiä vaatteita jolloin pukeutuminenkin on helpompaa. Ja olen raaskinut sijoittaa myös johonkin kalliimpaan laukkuun kun olen harkinnut ostosta kauemmin ja todennut että se täyttää yllämainitut kriteerit.

Kulutuskriittisyydestä kiinnostuneelle suosittelen “Tavarataivas”-dokumenttielokuvaa.
Se on mainio – ja samalla hyvä kuvaus siitä, paljonko tavaraa ihminen oikeastaan tarvitsee. Ja pidän kovasti myös Anne te Velde-Luoman “Kaaoksen kesyttäjä”-kirjasta, se herätti paljon ajatuksia omasta kuluttamisesta ja materian haalimisesta.

Reply

Sun mietteet olisi hyvin voinut tulla omasta suustanikin, eli samoilla linjoilla ollaan todellakin! Itselläni on oikeasti aika rajallinen määrä vaatteita – kahdessa vetolaatikossa ja metrin verran henkareilla kaapissa (ainakin siihen nähden, että rakastan muotia ja kirjoitan muotiblogia), mutta sen olen huomannut, että niillä pärjään mainiosti. Ei sitä vaatetta tarvitse olla kymmenissä kaapeissa. Ja jos jotain uutta tulee hankittua niin sitten mietin mistä vanhasta voisin luopua.

Kiitos noista ylläolevista suosituksista! Etsin ne kummatkin ehdottomasti käsiini! 🙂 Hyvät viikonloput!

Reply

Minä olen sellainen kirjaimellinen sukankuluttaja vaatteideni kanssa – vaatteet tulee käytettyä ihan loppuun. Juuri hävitin kenkäkaapin kevätsiivouksessa niin puhki kuluneita kenkiä, että huhhuh. Olin marraskuun harmaudessa ilmeisesti kuvitellut, että ihan hyvinhän näitä voi vielä käyttää! Olin kai myös ajatellut, että takapuolen kohdalta puhki kulunut vuorikin kasvaa kynähameeseen vaatehuoneessa takaisin, tai että riittää, jos sukissa on ehjät varret. Ja kun eilen vein roskia, huomasin verkkarien kuluneen puhki haaroista…

Mutta toisaalta juuri nyt on sellainen ihana “hävitä huonot” -vaihe, että voin hyvällä omallatunnolla ostaa uutta tilalle. Osa vaatteista lähtee vielä mökki- ja remppavaatteiksi viimeiselle kierrokselleen. Työni on sellaista, että täytyy olla siististi pukeutunut, joten olen viime aikoina alkanut panostaa ennen kaikkea siisteihin työvaatteisiin. Vaatehuoneessa olen järjestänyt rekit vuodenaikojen mukaan, ja tänä viikonloppuna on aika lykätä talvirekki taka-alalle. Luulen, että kevätrekille on pakko hankkia ihan pikkuisen uutta täytettä…

Reply

Ihan mahtavaa, että aikoinaan olet ostanut sellaisia juttuja mitkä on palvellut niin hyvin, että vasta hajotessaan niistä täytyy luopua! Jos silloinkaan siis. 😉 Ja tottahan se on, että jos kaapista löytyy niitä mieluisia juttuja niin mitä niitä uusia ostamaan ellei sitten ole juurit siinä pisteessä, että vanhoista täytyy luopua ja uutta hankkia tilalle.

Se onkin ihanaa kun ostaa tarpeeseen ja samalla voi sitten “update” sitä omaakin tyyliä jos viime shoppailukerrasta on pidempi aika.

Kuullostaa myös hyvältä tuo vaatehuoneen järjestely! Varmasti helpottaa sitä pukeutumista kun kaikki on oikeilla paikoilla ja sopivat vaatteet vuodenaikaan nähden on helposti saatavilla. Itse odotan sitä päivää kun tilaa olisi sen verran, että vaatteet saisi juuri tällä tavalla laitettua.

Ihania kevät shoppailuja! 🙂

Reply

Sun vaate- ja pukeutumisfilosofia iskee muhun ihan kympillä. Osta laatua, osta harvoin ja käytä useasti ja eri tavalla yhdistellen 🙂 Pyrin siihen, että kirppareillakin kiinnitän huomiota vaatteen laatuun (luonnonkuitua) ja siihen, että vaate sopisi jo valmiiksi yhteen jonkun omistamani kanssa. Tavaran kertyminen ahdistaa. Tykkään vaihtelusta, mutta tyylini ydin on kuitenkin klassinen, ranskalaistyylinen.

Reply

Näin juuri! Ja mielummin yksi laadukas tuote kun kymmenen huonolaatuista “trendi”-vaatetta joiden käyttökerran voi laskea yhden käden sormin. Täytyy kyllä myöntää, että itse en vieläkään ihan täysin tätä hallitse (välillä tulee tehtyä virheostoksia), mutta ainakin tämä on se tavoite! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *