hat11

 

[dropcap custom_class=”normal”]Opin käyttämään hattuja vasta pari vuotta sitten. Ennen sitä pidin niitä aina jotenkin koomisen näköisinä omassa päässäni vaikka ihastelinkin niitä muilla. Pari vuotta sitten hankin ensimmäisen oman villahattuni ja kankean alun jälkeen aloin tottua siihen. Sen jälkeen kaappiin on tullut useampi lisää joista tämä kuvissa oleva on uusin[/dropcap]Suurin ongelma mun kohdalla on se, että mun pää on niin pieni. Harvoin ketjuliikkeiden valikoimissa on kahta kokoa enempää valinnanvaraa ja se pienin on usein aivan liian iso. Tämänkin hatun ostin kiireessä ja vasta himassa tajusin, että sekin olisi voinut olla pienempi.

Täytyy jossain vaiheessa satstata yhteen laadukkaaseen yksilöön ja ostaa se sitten merkiltä miltä saa tilattua omien mittojen mukaisen hatun. Sitä päivää odotellessa nämä edullisemmat vaihtoehdot käyvät kyllä hyvin! Ja löysin muuten H&M:n lastenosastolta hyvän kokoisen hatun, eli täytyy ehkä vastaisuudessa tehdä mun hattu ostokset lastenpuolella, hih?

Tänä syksynä hatut on erityisen in ja niitä löytyykin lähes joka merkiltä. Onko teihin iskenyt hattu-hulluus vai jätättekö ne suosiolla hyllyille?

This season hats are very trendy. I bought my first felt hat a few years back and after a slow start, I started wearing it more often. After that my hat collection has expanded by a few more and this one in the pictures is my latest purchase. My biggest issue with hats is that my head is ridiculously small. Most brands make hats in only a few sizes and usually the smallest is still not small enough for my head. Even this new one is a little bit too big, but works just about. As long as there is not wind, hah!

At some point I need to invest in a hat and most brands specialized in hats make several different sizes. At least this way I would find a right fit! Another option for me is to buy them from the children’s section…I already found one in H&M and the fit was perfect. I can’t believe a 26-year-old finds her hats in the children’s section, hih! Well…whatever works, right?

 

hat3hat6hat9hat7hat10

Jeans, knit / Zara

Sandals / Les Tropeziennes

Bag / Chanel

Hat / Pimpkie

Bracelet / Saint Laurent

Sunnies / Ray Ban

You May Also Like

10 comments

Reply

Funny! I have a huge love hate relationship with hats because my head seems to be too big and have weird structure or something because I can never find the right hat.

http://lartoffashion.blogspot.com

Reply

Well I have the same love/hate relationship for hats as you, but for the opposite reason, hih!

Reply

Klassisen kaunis kokonaisuus, tykkään tästä. Sopivasti rouheutta siellä klassisuuden seassa 🙂

Reply

Kiitos Dahlia! 🙂

Reply

Hihi mä just tänään kirjoitin omaan blogiini tilaamastani hatusta ja lisää on tulossa. 😀 Hatut ovat niin tämän syksyn juttu!

Reply

Löysit kyllä ihanan hatun! Todella kaunis ja sopii sulle hyvin 🙂

Reply

Hei! Vinkkinä semmonen, että hattuja voi pienentää; hatun sisälle ommellaan pätkä kuminauhaa, joka on kireämmällä kuin hatun sisäsivu. Pienennys ei kuitenkaan voi olla kamalan suuri, sillä muuten hattu menee liikaa “ryppyyn” ja kavennus alkaa näkyä. Yhden koon pienentäminen on kuitekin helppoa ja nopeaa, eikä näy ollenkaan ulkopäin, varsinkin jos hiukset ovat auki. Soveltuu villa- ja huopahatuille, ja omasta kokemuksesta voin sanoa että toimii 😉 Vinkin olen saanut hattuja valmistavalta hattukauppiaalta.

Reply

Heippa Heini! Iso kiitos huippu vinkistä! En ole ikinä kuullutkaan tuosta menetelmästä, mutta kuullostaa hyvältä juurikin jos hattu on ihan vähän liian iso. Täytyykin kokeilla 🙂 Kiitos vielä!

Reply

Oi kun kiva hattu! Oon pari vuotta ihastellut hattuja, mutta ongelmani on juuri päinvastainen kun sulla, pääni on liian iso suurimpaan osaan hatuista ja varsinkin kaikkiin kivoihin hattuihin. Olen miettinyt kanssa mittojen mukaan teettämistä, mutta haluaisin ensin testailla lompakolle ystävällisemmän version kanssa. Ehkä se oikea hattu löytyy vielä joskus 🙂

Reply

Kiitos Hanna! Hih, näyttää siltä siis etten ole yksin näiden hattu “ongelmien” kanssa. Mietin josko esim. Stockalta löytyisi muutamia kohtuuhintaisia merkkejä, joilla olisi kokojen suhteen valinnanvaraa? Täytyykin käydä tarkistamassa! Onnea hatun etsintään sinnekin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *