image-3

 

[dropcap custom_class=”normal”]Juuri kun me muutettiin Pariisista pois niin meidän vanhoille kotikulmille avattiin uusi trendikäs ravintola nimeltä Le Hibou. Me mentiin sinne illallisen jälkeen drinkeille. Illallinen nautittiin Ferdissä jossa on Pariisin yhdet parhaimmat burgerit. Kim Kardashian sanoi hiljattain omassa sarjassaan, että Ferdi on hänen lempiravintolansa koko maailmassa. En ihan ymmärrä tätä. Ruoka siellä on kyllä hyvää, mutta ei se nyt niin erikoista ole. Perus amerikkalaista ja etelä-amerikkalaista ruokaa. Siellä on ihanan rento ilmapiiri, mutta maailma on pulollaan paljon parempiakin ravintoloita…[/dropcap]

Luulen, että Kim teki ravintolalle pienen karhunpalveuksen koska nyt sinne tulee varmasti moni amerikkalainen turisti Pariisin lomallaan. Paikka on sen verran pieni, että siellä on todella rajattu määrä pöytiä ja uskon etteivät omistajat halua, että siitä tulee pelkästään yksi turistirysä lisää. Siksi he varmaan vaihtoivatkin varaus-systeemin. Nykyään sinne pitää laittaa tekstiviesti jos haluaa pöydän. Luulen, että näin he pystyvät valvomaan ja valikoimaan asiakkaansa helpommin. Poikaystäväni laittoi sinne viestiä samana päivänä (ranskaksi) ja saatiin heti pöytä. Uskon, että jos itse olisin laittanut saman viestin englanniksi niin ei olisi välttämättä onnistunut. Ravintola oli nimittäin ihan tupaten täynnä niinkuin aina, joten on todella outoa, että lauantaiksi sai vielä varauksen samana päivänä…

Ferdistä jatkettiin kohti rive gauchea, eli vasemmalle puolella jokea Saint Germainiin. Ystävämme olivat käyneet Hiboussa drinkeillä jo aikaisemmin, joten siksi osattiin sinne suunnistaa. Drinkkilista on hyvänkokoinen ja yläkerran sohvanurkkaus mukava. Saint Germainin alue Odeon pysäkin ympärillä on yöelämältään vilkas, joten suosittelen sitä jos haluaa kokeilla monia eri drinkkipaikkoja ja ravintoloita. Baarista toiseen siirtyminen on helppoa kun kaikki on niin lähellä. Kivenheiton päässä sijaitsee myös yksi mun lempidrinkkipaikoista nimeltä Prescription Cocktail Club.  Sitäkin kannattaa kokeilla!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille sinne Suomeen!

 

Just as we moved away from Paris a new cool restaurant opened in our old hoods in the 6th arrondissement. We had dinner in Ferdi first and then moved to Le Hibou for drinks. We chose Ferdi for dinner, because it has some of the best burgers in Paris. As I’m a burger maniac it was an easy choice! Our friends recommended Le Hibou for drinks and we were not disappointed. The upstairs lounge area was super cozy and the drinks were delicious. I also love the Saint Germain area as it’s full of restaurants and bars. One of my favorite bars is also close by (Prescription Cocktail Club) so be sure to try that one as well!

You May Also Like

2 comments

Reply

Whaaat! Ferdissä ei ole vain parhaat burgerit mutta myös kaupungin paras pisco sour, jälkkärit ja palvelu. 😉

Me luonnollisesti vietettiin viimeinen illallinen Pariisissa Ferdissä, joka sattui olemaan myös _sen_ huipputarjoilijan last night. Hänet löytää nykyjään La Mangeriesta (http://la-mangerie.com), jonne pitää kyllä mennä seuraavalla Pariisin visiitillä.

Ferdin varaussysteemi on aina ollut arvoituksia täynnä, mutta veikkaan että ranskalaiset eivät saa erikoispalvelua, koska he syövät vähän ja tippaa huonosti… hehee! Just sillä viime kerralla istuttiin lähellä baaria ja koko illan siinnä ravasi erillaista väkeä kysymässä vapaata pöytää. Noin viiden minuutin sisään super tyylikäs mutta töykeä Pariisistar käännytettiin pois ja sukat sandaaleissa tyyppinen hollantilaispariskunta saivat seuraavaa varausta odottavan pöydän vain koska he pyysivät nätisti oikeaan aikaan. Ovelle ajoi myös erittäin näyttävä leidi SL Mersullaan, joka oli valmis maksamaan mitä vain että saisi ruuat edes doggy bagiin. Kauppoja ei tullut, mutta siitä taas hetken kuluttua amerikkalainen seurue otettiin terassille syömään. Ferdillä jos jollain on siis varaa valita asiakkaansa. Kerran he jopa käännyttivät Kimin ja Kanyen ovelta, koska heillä ei ollut varausta!

Reply

Heh, makunsa kullakin! 😉 Ruoka Ferdissä on kyllä hyvää, mutta jo Helsingistäkin löytyy roppakaupalla paaaaljon parempia rafloja! Joku Gaijinkin voittaa Ferdin ihan mennen tullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *