2014 MTV Video Music Awards - Show

 

Tämä blogi on pääsääntöisesti muotiblogi, mutta välillä on ihan hyvä poiketa ihan muihin aiheisiin. Politiikasta tai muista mielipiteistäni en täällä mielelläni puhu koska ne eivät kuulu blogin aihepiiriin, mutta toisaalta juuri ne asiat kertovat ihmisestä aika paljonkin. Tässä siis “5 things about me“-tyylinen postaus, mutta käyn läpi muutaman asian mihin itselläni on vahva mielipide (kolmas kohta on hieman random kylläkin). Eli…

1. Suomen lainsäädäntö ottaa päähän pahimman kerran. Kertoo aika paljon tämän yhteiskunnan arvoista kun mm. talousrikoksista saa pidemmän tuomion kuin vaikka lapsen hyväksikäytöstä tai raiskauksesta. Nämä asiat pistää aina hävettämään etenkin kun niistä tulee puhuttua ullomaalaisten ystävieni kanssa.

2. Olen feministi, eli uskon sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Mun mielestä on ihan uskomatonta ja totaallinen vääryys, että vielä vuonna 2015 Suomessa naisen euro on reilut 80 senttiä. Voisin puhua tästä aiheesta tuntitolkulla, mutta en pitkästytä teitä eli jätän ne keskustelut ystävieni kanssa pidettäväksi, heh.

3. On muutamia sanoja mitä en ikinä käytä ja ne särähtää korvaani jostain syystä (mm. solkku, arskat…).

4. Länsimetro on omasta mielestäni turhin hanke ikinä. Etenkin tällaisena aikana kun kaupunkien rahat on muutenkin tiukassa ja talous on kriisissä. Mm. vanhustenhoidosta karsitaan, mutta silti länsimetro koetaan tärkeäksi hankkeeksi? Itse olen asunut Espoossa (lähellä mteron reittiä) koko elämäni ja kun täältä pääse vartissa keskustaan bussilla niin en voi ymmärtää miksi länsimetro koettiin niin tärkeäksi asiasta toteuttaa juuri nyt. Ehkä sitten joku päivä kun kaikki muut tärkeämmät asiat olisi hoidossa niin sitä voisi harkita, mutta tuntuu, että nyt on menty metsään ja pahasti.

5. Helsingin ravintolatarjonta on omasta mielestäni todella hyvä! Ihmettelinkin kun luin Hesarin sivuilta kirjoituksen jossa kritisoitiin keskustan ravintolatarjontaa. Toki hyvästä ravintolasta joutuu maksamaan suuria summia, mutta kyllä sille rahalle saa vastinetta! Esim. Ragu, Muru ja Juuri on ihan huikeita ravintoloita ihan kansainvälisellä tasolla. Myös ranskalainen poikaystäväni hehkuttaa aina Helsingin ravintoloita niin eikö se jo merkkaa jotain, heh? Ranskalaisille kun hyvä ruoka on niin keskeinen asia.

Nyt tuli siis hieman poliittisempaa ja mielipidepohjaisempaa tekstiä, mutta ihan hyvä vaihteeksi niin. Blogin kautta kun saa varmasti sellaisen kuvan, että pääni sisällä ei pyöri mitään muuta kuin muoti. Todellisuus on onneksi ihan toinen, heh.

Hyvät viikonloput kaikille!

P.S. Lukijatutkimus ja Ladurée teepaketin arvonta on edelleen käynnissä ja pääsette osallistumaan siihen tästä!

 

 

I have very strong opinions about many things, but I rarely talk about them here since it’s a place dedicated mainly to fashion. However, I think opinions tell a a lot about a person, so here’s a few issues I feel very strongly about.

1. The Finnish law system should be changed completely. At the moment, a person who has committed a financial crime gets a higher sentence than a person who has raped someone or abused a child for example (in most cases). I think it shows how the society values money over people and that’s never a good sign. In my book, someone who hurts a child should always be considered as more of a threat than someone who commits money laundering (or something similar).

2. I’m a feminist. I believe in equal rights no matter which gender the person is. In Finland, women got the right to vote as one of the first countries in the world, but still a woman is payed less for the same job than a man. This to me is incomprehensible  and should not still be happening. I hope if I ever get a daughter that the times will be different and she will be considered 100% equal to men. I also feel very lucky to have been born into a family where I have always been considered equal to my two brothers. I know there are many girls around the world born into families, cultures and countries where being a girl means that you are automatically considered to be less than a boy. It makes me very sad, but it also makes me appreciate my own background and hopefully at some point in my life I can try to make a small difference to this issue some way.

So besides fashion, there are other things on my mind as well…Much more than these two things, but these are just the tip of the iceberg. But the other things I’ll leave to be discussed with my friends or then I’ll open another blog for them someday, heh.

Have a great weekend everyone!

 

* Image; Beyonce’s VMA performance.

Save

You May Also Like

13 comments

Reply

Minusta länsimetro on taas hyvä hanke! Olen itsekin asunut Espoossa tulevan metroreitin varrella, ja oikeassa olet- keskustaan pääsisi helposti sieltä ilman metroakin. Metro kuitenkin mahdollistaa paremman poikittaisliikenteen, mikä taas on enemmän kuin tervetullutta. Olen itse asunut Matinkylän ranta-alueella, ja esimerkiksi ollessani töissä Leppävaarassa meni työmatkaan 45min/suunta julkisilla, ja kulkuvälinettä piti vaihtaa vähintään kerran. Samaan matkaan menee autolla n. 20 min, joten julkisilla liikkuminen tuntui aika turhauttavalta. Kun metro alkaa liikennöimään, voidaan poikittaisliikenttä parantaa, kun ei tarvita enää yhtä paljon ‘maaliikennettä’ keskustaan. Näin ollaan siis suunniteltu päättäjien keskuudessa, mielestäni erittäin hyvä juttu. Ymmärrän toki, että voisihan sitä rahaa käyttää muuhunkin, mutta uskon kuitenkin, että metro tulee helpottamaan monien arkea. Kiva ja erilainen postaus! Minäkin olen Helsingin ravintoloista pitävä feministi, jota häiritsee jotkut sanat selittämättömästä syistä 😀

Reply

No hyvä kuulla, että edes joku hyötyy länsimetrosta oikeasti! 😉 Toki se helpottaa varmasti ihmisten elämää, mutta se hyöty ei mun mielestä ole sen hinnanarvoinen. Etenkin kun hinta on noussut siitä mitä sen piti maksaa silloin kun sitä alettiin rakentaa (yllätys yllätys) ja nyt mietitään mistä se raha revitään (taas niiltä vanhuksilta?). Ja sitten tulevaisuudessa tietenkin kaikki hoitokulut yms. Ehkä siinä olisi ollut enemmän järkeä jos se olisi mennyt pidemmälle, mutta nyt se jää Matinkylään mistä pääsee niin vaivattomasti keskustaan muutenkin. Ja ne ketkä asuu rannikolla tai enemmän sisämaassa niin matka yleisillä tulee vielä pidemmäksi (juuri sen poikittaisliikenteen takia koska bussivuoroja keskustaan karsitaan tietenkin metron takia). Ainakin meidän alueelta pitää ottaa nyt bussi Matinkylään ja siitä hypätä metroon. Matka siis ajallisesti pelkästään pitenee. Länsiväylällä ei myös ikinä ole kunnon ruuhkia (puhun nyt niistä missä ollaan jumissa paikallaan pitkiä aikoja) ja bussikaistat toimii, joten en vaan koe sitä niin tarpeelliseksi, että se piti rakentaa tällaisena aikana kun raha on tiukassa. Tietenkin kaupunki toivoo, että metron varteen muuttaa enemmän ihmisiä (esim. Niittykumpuun rakennetaan ilmeisesti paljon uusia asuntoja), mutta tuleeko ne hyödyt silti olemaan suuremmat kuin kulut? Aika näyttää! Mutta tämä on varmasti aihe mikä jakaa ihmiset aika kahtia 🙂

Hih, mä kelasin, että olen ainut ketä häiritsee tietyt sanat, mutta hyvä tietää, että en ole ainut 😉

Reply

Mä oon sun kanssa samaa mieltä metrosta, vaikka se hyödyttäisikin joitakin ihmisiä niin miksi lähteä tällaisessa taloustilanteessa korjaamaan toimivaa systeemiä miljardeilla? Eniten ärsyttää se, että loppupeleissä Espoossa ei ole tarpeeksi metronkäyttäjiä jotta se olisi kannattava, eli sen lisäksi että rakennetaan metro niin pitää rakentaa uusia asuinalueita että saadaan porukkaa muuttamaan jotta tarpeeksi moni käyttäisi metroa. Ihan perse edellä puuhun mennään!

Sinulle Annina, ymmärrän, että Matinkylästä on vaikea päästä nopeasti ja helposti Leppävaaraan (tosin vitonenhan menee sinne suoraan ja vielä nopeasti omasta mielestäni), mutta nythän tilanne on se, että kun aikaisemmin pääsi kaikkialta Espoosta yhdellä bussilla Helsinkiin, niin nyt kun kaikki seutulinjat lopetetaan ja bussit vie ainoastaan lähimmälle metroasemalle, niin se tarkoittaa, ettei Helsinkiin pääse enää suoraav vaan on pakko ottaa bussi ja vaihtaa metroon. Moni ei taida tietää, että metro tosiaan ei tule bussiliikenteen lisäksi, vaan sen tilalle (ja kokonaan sen tilalle, seutulinjat näillä näkymin lopetetaan asteittain 15vuoden sisään kaikki). Itse olen lapsuuteni asunut Olarissa, josta menee neljä bussia keskustaan, joista esim yksi Munkkiniemeen. Metron tulon jälkeen ne kaikki lakkautetaan ja jos haluan jatkossa Munkkiniemeen, joudun ottamaan bussin Omppuun, metron Kamppiin ja spåran Munkkiniemeen, kestää varmasti kauemmin kuin yksi bussi ovelta ovelle. Sanoit, että poikittaisliikennettä toivottavasti parannetaan. Itse uskon, että koko metrofarssin jälkeen kaupungilla ei ole rahaa enää parantaa mitään muuta liikenteeseen liittyvää, tosin saatan olla pessimisti.

Lisään vielä sen, että Espoon kaupunkihan on sössinyt tän metrolinjan alusta asti. Alkuperäinen budjetti oli alle miljoonan, nyt heilutaan jo miljardeissa eikä metro ole edes valmis vielä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan metro piti mennä länsiväylän alla, nyt se tekee omasta mielestäni turhan loopin otaniemeen joka taas pidentää matka-aikaa. Pääpointti metrosuunnitelmassa oli vähentää yksityisautoilua ja sen kautta päästöjä. Ei onnistu. Espoo on kuitenkin vielä niin haja-asutettua aluetta, että suurin osa käyttää omaa autoaan jos sellaiseen on varaa. Jos metro haluaa kilpailla mukavuudessa auton kanssa, niin se onnistuu vain niillä jotka menevät suoraan aseman viereltä suoraan Helsingin keskustaan. He pääsevät helposti ja ilman vaihtoja nopeasti perille. Bussit tekee saman palveluksen, mutta monesta eri tukikohdasta, eikä vain parilta asemalta. Sitäpaitsi come on, suora metrolinja?! Sitähän pitäisi laajentaa juuri Helsingin alla, esim Pasilaan, lauttasaareen, munkkiniemeen jne jne, turha metroa on tehdä Espooseen! Mitä enemmän asemia ja mitä tiehämmässä verkossa ne on, sen käyttöystävällisempi metro on. Eipä taida olla muita suurkaupunkeja (Jos helsinkiä voi sellaiseksi kutsua) jossa metro on suora viiva ja pysäkit kaukana toisistaan. Metroverkkoa me tänne tarvitaan, ei maanalaista junaraidetta. Muutenkin, miksi hemmetissä korjata kalliilla rahalla jo hyvin toimivaa systeemiä?!

Huh, rant over. Tää vähän saa mun pään kiehuu 😀 ja pahoittelen kirjoitusvirheistä, kirjotan puhelimella!

Reply

I hear you! 😀

Mä allekirjoitan tämän sun kommentin Bunny ihan täysin! Just niitä samoja ajatuksia mitä itsellänikin on aiheesta minkä takia olen täysin koko metroa vastaan.

Ja just se, että nyt kun bussiliikennettä supistetaan rajusti niin monelle keskustaan pääsystä tulee entistä monimutkaisempaa. Voin myös melkein vannoa, että ne ketkä on käyttänyt autoa aikaisemmin niin he tulevat käyttämään sitä jatkossakin.

Itse ajan himasta keskustaan reilussa 10min. mutta jos menisin ensiksi bussilla Matinkylään ja siitä metrolla Kamppiin niin matka olisi moninkertainen. Autolla tulen siis jatkossakin liikkumaan jos keskustassa tulee vietettyä pelkästään muutama tunti.

Niin ja tosissaan toi metron rahoitus…ihan älyttöntä toimintaa alkaa rakentaa näin kallista hanketta ilman, että pysähdytään ja mietitään, että mitkä on ne TODELLISET kustannukset ja kuka ne maksaa.

Jep, Helsinki-Espoo ei tosissaan ole mikään maailman metropoli, joka erittäin kipeästi tarvitsi länsimetron 😉

Heh, tämä aihe saa munkin pään kiehumaan, eli ymmärrän täysin!

Ok tytöt, saitte munkin pään pikkusen kääntymään;) Myönnän, etten ollut budjettiasioista kovinkaan tietoinen, ja ehkä keskittynyt ennemminkin tuon poikittaisliikenteen parantamiseen. Uskon, että se tulee paranemaan kuitenkin- ilmeisesti ollaan suunnittelemassa 550-bussin tapaisia linjoja, jotka kattaisivat pienemmätkin alueet hyvin ja kulkevat usein. 550-linja on kuulemma toiminut odotettua paremmin, ja hyväksi olen sen itsekin kokenut. Luulen myös, että tällaiset linjat ovat fiksattavissa ilman sen suurempia kuluja metron tultua. Mutta toisaalta, ehkä tuon poikittaisliikenteen korjaamiseen oltaisiin voitu keksiä joku muu keino kuin metro, joku miljardeja halvempi ja helpompi systeemi olisi varmasti löytynyt 😀 Pelkkiä omia arvailujani nämä tosin, nähtäväksi jää, miten käy tämän metrojutun kanssa… 🙂

Annina (jostain syystä en pystynyt vastaamaan tuohon sun viimeisimpään viestiin suoraan);

Kaikilla on todellakin oikeus omaan mielipiteeseen ja asenne tätäkin projektia kohtaan riippuu ihan siitä mistä näkökulmasta sitä katsoo 🙂 Luonnollisesti ne ketkä kokevat hyötyvänsä siitä pitävät sitä todennäköisesti hyvänä hankkeena.

Itse vaan mietin lähinnä hyötyä vs. kuluja enkä näe siinä siltä kantilta mitään järkeä.

Mutta totuus on, että projekti on niin pitkällä, että se metro tulee vaikka mitä mieltä siitä enää oltaisiin, joten nyt täytyy vaan toivoa, että se sitten oikeasti palvelee niitä ketkä sitä tulee käyttämään 🙂

Hyvät viikonloput!

Mitä mä sekoilen, tulihan se vastaus tuohon oikeeseen kohtaan 😉

Reply

Muistattehan, että muuallakin kuin Espoossa nykyisten hyvien bussiyhteyksien varrella asuu länsimetron tulevia käyttäjiä. Esimerkiksi Kirkkonummelta, Inkoosta ym. kulkee päivittäin tuhansia ihmisiä töihin Espooseen ja Helsingin keskustaan, ja metro tulee helpottamaan liikkumista myös näiden ihmisten osalta. Länsimetro olisi pitänyt rakentaa jo kauan sitten ja vetää ainakin Kirkkonummelle asti, mutta Suomessahan on politiikkana ollut ensin se, että perustetaan uusia asuinalueita ja sitten vasta ihmetellään, miten sieltä pääsee liikkumaan muuten kuin omalla autolla… Kun vertaa mihin hyvänsä eurooppalaiseen metropoliin, huomaa eron (olen itse asunut ja opiskellut/käynyt töissä viidessä muussa maassa kuin Suomessa, joten vertailupintaa on). Bussiyhteydet esimerkiksi Kirkkonummelle ovat sen verran heikot, että esimerkiksi siellä asuvan tätini takia toivon kovasti metron lisäävän jatkolinjoja sinne, kun kaikkia busseja ei tarvitse ajaa Helsingin keskustaan asti. Kirkkonummen keskustan kupeessa oleville asuinalueille pääsee Helsingin keskustasta arkisin klo 18 jälkeen esimerkiksi vain kerran tunnissa (useammin bussi ei kulje edes Kirkkonummen keskustaan). Usein kuulee sanottavan, että meneehän Kirkkonummelle juna, ja meneehän sinne, mutta vain keskustaan, eli siitä eteenpäin saa sitten taittaa useamman kilometrin matkan kävellen, ellei omaa autoa ole. Toimivaa syöttöliikennettä on lupailtu, joten toivon todellakin, että sellainen saadaan.

Reply

Niin se tulee toivottavasti helpottamaan myös Espoon ulkopuolella asuvia. Tapahtuuko se sitten todella niin se jää nähtäväksi. Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että tämä koko hanke on aivan liian kallis huomioon ottaen tämän hetkinen taloustilanne ja se hyöty ei tule olemaan kulujen arvoinen. Vaikka keskustassa käy varmasti paljon ihmisiä Espoon ulkopuoleltakin töissä niin ei ne määrät niin hurjia ole, että se juuri tähän hetkeen vaatisi metroa. Jos tosissaan Kirkkonummella ja muualla Espoossa bussivuorot kulkee heikosta ja käytössä on vain muutamia reittejä, jotka ei kaikkia hyödytä niin olisi ollut huomattavasti kannattavampaa korjata tämä asia ensiksi.

Reply

Hei! En nyt mene vannomaan, mutta muistaakseni palkkatuloissa miesten ja naiten välillä ei ole tuntikohtaisia eroja – tuo 80senttiä selittyy sillä, että naiset on monesti lasten kanssa pidempään poissa töistä, mikä vaikuttaa tilastoihin tietenkin. Toisaalta myös tämän voisi korjata!

Oma mielipiteeni on myös se, että naiset ovat huonompia pyytämään enemmän palkkaa kuin miehet! Tälle tosin ei ole mitään tieteellistä tutkimusta taustalle. 😀

Reply

Hei Reetta! Ennen tätä postausta luin Taloussanomien artikkelin aiheesta (se on tosin pari vuotta vanha) ja siinä käytiin läpi aika hyvin syitä siihen miksi naiset tienaa vähemmän kuin miehet;

http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2013/05/12/naisen-osa-parempi-koulutus-ja-pienempi-palkka/20136612/139?n=1

Yhtenä argumenttina on tosissaan se, että naiset “kärsivät lapsihaitasta”.

Mutta tämä lause särähti korvaa; “On tavallista, että samassa tehtävässä naisella on alempi palkka ja ylempi koulutus kuin miehillä. Naisen euro on 80 senttiä -lause ei ole myytti, vaikka luku onkin nykyisin 82 senttiä. Kun verrataan naisten ja miesten keskimääräisten kuukausiansioiden eroa, naisten tulot ovat tuoreimman palkkatilaston mukaan 82 prosenttia miesten ansioista.”

Juttu on tosissaan kaksi vuotta vanha, mutta en usko, että tilanne on kahden vuoden aikana muuttunut parempaan suuntaan. Aika surullista, että samasta duunista miehen kuukausitulot on naista paremmat.

Olen kyllä sun kanssa siinä mielessä ihan samoilla linjoilla, että naiset ei välttämättä osaa pyytää korkeampaa palkkaa (tai palkankorotuksia) miesten lailla, jolloin naiset jää automaattisesti ala-asemaan. Siihen onneksi me kaikki naiset voidaan vaikuttaa pyytämällä palkkoja, jotka meille kuuluisi eikä “hinnotella” itseämme alakanttiin. 🙂

Reply

Mullakaan ei ihan ajankohtaista tietoa aiheesta ole, mutta tuskin kovin suurta eroa tosiaan palkoissa on tapahtunut. Ja aina kehotan kavereitani pyytämään palkankorotusta, kun siihen on hiukkaakaan aihetta! 🙂

Jossakin näin myös artikkelin siitä, kuinka naiset nykyään päihittävät miehet koulussa ihan mennen tullen. Tästä voisi tietysti päätellä, että jos tilanne jatkuu pitkään samanlaisena, kohta se onkin miehen euro 80senttiä… Toivotaan kuitenkin, että erot palkoissa ainoastaan tasaantuisivat! 😀

Reply

Kyllä! Siitä se lähtee kun me naiset aletaan vaatia sitä mikä meille kuuluu 🙂

Heh, joo! Mä myös kannatan nimenomaan sitä tasa-arvoa.

Hyvät viikonloput 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *