firenze10

 

Firenze oli vielä upeampi kuin mitä olisin voinut kuvitella. Kerroinkin täällä, että olen matkustellut paljon Italiassa ja olen nähnyt monia upeita kaupunkeja, mutta Firenzestä taisi tulla uusi suosikkini. Sieltä löytyy lähes kaikki mitä elämässä tarvitsee – mieletöntä ruokaa ja loistavia viinejä, kaunista arkkitehtuuria, muotia, ystävällisiä ihmisiä, leuto ilmasto ja upea maaseutu kivenheiton päässä keskustasta. Jos sieltä vielä löytyisi perhe, poikaystävä ja kaikki ystäväni niin ei tarvitsisi montaa kertaa miettiä sinne muuttoa, heh.

 

Florence was even more beautiful than I had imagined. As I told you before, I have traveled quite a lot in Italy and seen many cities, but I have to say that Florence is my new favorite. This city has so much to offer and almost everything you need in life – delicious food, excellent wines, beautiful architecture, fashion, friendly people, great climate and a breathtaking countryside just next to the city. If my family, boyfriend and friends were all living there as well it would definitely be an easy decision to move there, heh.

 

firenze3firenze2firenze5

 

Yksi asia mistä pidin erityisesti oli se miten kompakti kaupunki Firenze on ja että siellä pystyy kävelemään lähes joka paikkaan. Myös heti kaupungin reunoilta alkava maaseutu luo ihan maagisen tunnelman tähän kaupunkiin. Ruoan hintataso oli todella kohtuullinen (edullinen Suomen mittakaavassa), joten oli ihana nauttia joka ilta herkullisesta illallisesta ja hyvistä viineistä ilman, että piti maksaa itsensä kipeäksi. Ihmiset on myös todella rentoja ja ystävällisiä. Töiden jälkeen viinibaarit täyttyivät iloisista paikallisista ja mikäs siinä olla heidän seassa ja saada pieni annos sitä heidän täydellistä “elämä on nauttimista varten“-asennetta.

 

One thing that I really loved about the city is that the center is very small and you can walk almost everywhere. Also the beautiful countryside starts immediate after the city so it’s super close. The food is actually quite cheap (at least if you compare to the Finnish prices) so it was so nice to enjoy a great meal with wine every night. I also loved how open and friendly the locals are. They really enjoy life to the fullest, which is something we all should aim at!

 

firenze11firenze8

 

Muoti on myös Firenzessä läsnä ja huomasin etenkin, että vanhemmat miehet pukeutuvat todella tyylikkäästi. Oli ilo katsella kun miehet painelivat puvut päällä viimeisen päälle pukeutuneena töistä kotiin iltapäivällä. Muotimerkit Ferragamo, Gucci ja Aquazurra on myös Firenzestä kotoisin, joten heidän myymälöissä kannattaa käydä. Unohtamatta Guccin museota.

 

As we are talking about Italy, fashion is very present in Florence as well. Especially the older men dress very smartly and it was great seeing them walk home after work in their tailor-made suits and briefcases. Fashion brands such as Ferragamo, Gucci and Aquazurra are originally from Florence so you should definitely visit their stores. Also the Gucci Museum is something worth seeing!

 

firenze4firenze1firenze17

 

Olin valinnut ihan täydellisen ajankohdan vierailulleni sillä joka päivä lämpötilat kohosivat lähemmäs +24 astetta. Oli siis todella kesäinen tunnelma! Sen vuoksi me vietettiinkin mahdollisimman paljon aikaa ulkona ja yksi päivä vierähti kokonaan upeassa puistossa. Siitä lisää ihan omassa postauksessaan.

 

My timing was perfect as summer had arrived in Italy! The temperatures rose up to +24 everyday, which was something I was so happy about. We spent a lot of time outside and one day spent a whole afternoon in a park. More about this beautiful place in a separate post.

 

firenze6firenze7

 

Tämän viikon aikana kehiin on siis tulossa vielä Firenze postauksia, joten stay tuned! Itseeni iski ihan hirveä Italia kuume tämän reissun jälkeen taas (se on ollut jossain unholassa Ranskassa vietettyjen vuosien ajan) ja nyt tehtävä numero yksi on saada poikaystäväni ihastumaan Italiaan itseni tavoin (hän sanoo olevansa allerginen Italialle sillä niiden muutaman Italian reissun aikana hän on aina sairastunut korkeaan kuumeeseen – en kestä). Firenze voisi olla hyvä paikka aloittaa tämä brainwash koska tästä kaupungista ei voi muuta kuin tykätä!

 

So this week I’ll post more about Florence, so stay tuned! My love for Italy is back (it was gone for a while when I was living in France) and now my job number one is to make my French boyfriend fall in love with the country as well. He tells me he’s allergic to the country since he always gets high fever when visiting, heh. But I think I need to take him to Florence, because it’s a city you simply cannot dislike!

 

firenze18

firenze16

You May Also Like

14 comments

Reply

Firenze on myös ehdoton suosikkini – se on vain täydellinen.

Reply

Samaa mieltä! Ihan super kaunis kaupunki.

Reply

Kiinnostaisi tosi paljon kuulla miten kaikki maailmalla virtaavat dieetit (karppaus jne) vaikuttavat näissä Ranskassa, Italiassa yms. missä nimenomaan pasta pizza croissantit jne ovat huippuluokkaa ja osa kulttuuria? Eivät siis edes mitään einestä vaan laadukasta hyvää ruokaa – ovatko naiset siellä ottaneet paineita maailman dieettitrendeistä tai näkyyko tämä esim. ravintoloissa? Miten itse suhtaudut tähän? 🙂

Reply

Ihan rehellisesti sanottuna mä en kiinnitä ikinä huomiota näihin trendi dieetteihin täällä kotimaassa enkä ulkomaillakaan. Tosin täällä Suomessa niiltä ei voi välttyä kun niistä puhutaan niin paljon, mutta samaa en ole huomannut esim. Ranskassa. Mä itse syön lähes kaikkea, joten en ole ikinä rajoittanut mitään syömisiäni. Sama meininki näyttää olevan Ranskassa ja Italiassa. Ruoka on siellä niin tärkeätä ja siitä nautitaan ihan eri tavalla kun täällä Suomessa ja syöminen on sielä muutenkin paljon sosiaalisempaa. Sielä nautitaan elämästä ja ruoasta ilman, että tulee hirvee morkkis sen pain au chocolatin jälkeen 😉 Mä luulenkin, että italialaisten ja ranskattarien salaisuus on juuri se, että he syövät todella säännöllisesti eivätkä stressaa siitä syömisestä. Toki geeneillä on varmasti osuutta asiaan, mutta mä uskon, että jos syö hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa kohtuulliset määrät päivässä eikä turhia stressaile niin se on parasta kropallekin. Olen myös huomannut, että esim. Ranskassa tosissaan syödään aamiainen-lounas-illallinen. Siellä ei syödä mitään herkkuja tai välipaloja siinä välissä mikä on tapana täällä Suomessa. Mä itse ainakin syön usein välipalaa (mm. leipää), mutta kun olen Ranskassa niin syön aamiaisen lisäksi vain ne kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Poikaystäväni perheessä perhe kokoontuu jopa lounaaksi kotiin syömään koska lounastunti on 2h, jolloin se ruokailu on ihan kunnollista eikä mitään pelkkää leivän tai salaatin syöntiä. Toki tämä riippuu varmaan riippuu perheiden välillä.

Uskallan siis sanoa, että ranskalaiset ja italialaiset naiset on paljon rennompia ruoan suhteen (varmasti sieltäkin löytyy poikkeuksia) ja tämä sopii mulle paremmin kuin hyvin. Ruoka on tehty nautittavaksi! 🙂

Reply

Italy is one of my favourite countries. I simply love the people, the landscape, the food and so much more about this country. I have not been to Florence yet but after seeing your beautiful photos and reading this text I definitely need to go there anytime soon!

Reply

If you love Italy, you need to visit Florence! I guarantee you’ll love it! 🙂 It’s just so beautiful!

Reply

Firenze on aivan ihana, harmi, ettei Suomesta ole suoria lentoja sinne!!

Reply

Niin on! Mä itse lensin Lufthansalla Saksan kautta ja se oli todella hyvä yhteys. Vaihto-aika oli nimittäin lyhyt, joten ensimmäisen koneen laskeuduttua kävelin suoraan seuraavaan. Tällöin matka-aika oli todella kohtuullinen. Toki onhan se vähän stressaavaa jos ensimmäinen kone on myöhässä, mutta mulla kävi hyvä tuuri ajoituksen kanssa!

Reply

Junalla pääsee Roomasta tai Milanosta tms. lähikaupungeista tosi kätevästi 2 tunnissa. Ei paha!

Reply

Joo, se on myös kätevä yhteys jos haluaa päästä suoralla lennolla mahdollisimman lähelle! 🙂

Reply

Näyttääpä ihanalta! Montako päivää sitä mielestäsi tarvitsee, jotta Firenzen ehtii nähdä kunnolla? Siis niin, että jää myöskin tarpeeksi luppoaikaa vain istuskella kahviloissa jne nähtävyyksien ja museoiden lisäksi? Riittäisiköhän viikko, jotta ehtisi käydä myöskin Luccassa ja Sienassa ja The Mall outletissä?

Reply

Firenze on pieni kaupunki, mutta siellä on paljon nähtävää ja tehtävää! Riippuu myös ihan siitä montako museota yms. haluaa koluta, mutta sanoisin, että kolme yötä voisi olla hyvä aika jos jättää osan tekemisistä toiseen kertaan. Mä itse nautin sellaisesta rauhallisesta tutustumisesta ja siitä, että voi just istua lasillisella ja ihmetellä kaupungin menoa sen sijaan, että seisoo monta tuntia museon jonossa. Itse olin tuolla neljä kokonaista päivää ja se riitti hyvin siihen, että ehdin nähdä paljon, mutta jäi vielä nähtävää seuraavaan kertaan. Me käytiin myös The Mallissa ja sinne meni puolikas päivä.

Ensi kerralla olisi kyllä ihana yhdistää reissuun just esim. Sienna ja muita lähikaupunkeja ja vaikka yöpyä yksi päivä jossain viinitilalla. Tuolla alueella riittäisi varmaan pariksi viikoksi helposti tekemistä ja nähtävää!

Reply

Mä lensin pisaan suoralla lennolla ja sieltä dösällä firenzeen. 🙂 Ihania kuvia ja tuttujakin ! Kävitkö Ferragamon museossa ? Mä keskityin museokierroksiin Firenzen reissulla ja ihailin vain kaukaa Chanelin ym liikkeiden ikkunoita. 😉

Reply

Kiva tietää, että tuokin yhteys on toimiva! 🙂 Mä en käynyt siellä ja jätettiin suurinosa museoista ihan suosiolla seuraavaan kertaan. Oli niin ihana ilma koko reissun ajan, joten nautittiin lähinnä ulkoilma nähtävyyksistä. Ensi kerralla sitten pitää keskittyä paremmin museoihin! Heh, suurinosa liikkeistä mekin sivuutettiin täysin, mutta ehkä ensi kerralla kävisi vähän useammassa sisällä…se on vaan niin vaarallista puuhaa! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *