boboli1

 

Bobolin puutarha oli yksi niistä mieleenpainuvimmista ja suosikki nähtävyyksistäni Firenzessä. Bobolin puutarha on rakennettu Medicien toimesta Palazzo Pittin yhteyteen ja sinne on seitsemän euron sisäänpääsymaksu. Puutarha on ihan valtava ja siinä riittää koluttavaa. Me myös lounastimme siellä piknikin muodossa ja näytti siltä, että moni oli ajatellut meidän tavoin. Puutarhassa oli nimittäin monet nauttimassa kauniista ilmasta lounaan kera. Suosittelenkin siis eväiden ottamista mukaan aurinkoisena päivänä!

 

The Boboli Gardens was one of my favorite sights in Florence. The gardens were built by the Medici family next to the Palazzo Pitti ja entrance fee is around seven euros. The area is huge and it takes a while to walk through it (we only saw half of it during the few hours we were there).  We decided to have lunch there and brought some food with us. We were not the only ones with this idea as many others were enjoying a picnic as well.

 

boboli7boboli2boboli3

 

Puutarha on rakennettu rinteeseen ja kannattaa kivuta ihan ylös asti jo pelkästään maisemien vuoksi. Yhdellä puolella avautuu kaupunkinäkymä ja toisella puolella alkaa kaunis maaseutu. Sanomattakin on selvää, että korot ja ohutpohjaiset balleriinat kannattaa jättää kotiin, sillä puutarhassa tarvitsee ihan kunnon tennarit jos haluaa selvitä ilman kaatumisia. Sora on ajoittain nimittäin liukasta ja jopa tennareilla meinasin muutaman kerran vetää lipat.

 

The garden is built on a hill and I recommend you to walk all the way as the views are worth it. On side you see the entire city and on the back side you see the countryside. I’m sure it goes without saying, but leave your heels and flats at home and wear proper sneakers. The hill is covered in small rocks and it can get quite slippery at times especially when walking down.

 

boboli8boboli9boboli4

 

Puutarhassa on paljon patsaita, muutama suihkulähde ja istutuksia. Köynnoskasvit on oma heikkouteni ja niitä siellä kyllä riitti! Unelmoin talosta jossain Ranskan tai Italian maaseudulla, jonka talon seinää pitkin kiipeäisi kukallinen köynnoskasvi. Ehkä vielä joku päivä tämä unelmani käy toteen, heh! Puhttiin ystäväni kanssa ihan ajatusmielellä häistä ja siitä missä me omamme pitäisimme. Itselläni on Ranska tai Suomi ne luonnollisimmat vaihtoehdot ja olin jotenkin ihan kallistunut Suomen puoleen, mutta tuolla puutarhassa tuli sellainen tunee, että ehkä romanttiset kartanohäät Ranskan maaseudulla ei olisikaan yhtään huonompi vaihtoehto…Aurinkoisena päivänä tämä puutarha on ihan mahtava pakopaikka keskustan häilinälle ja siellä mieli kyllä lepää. Ehdoton must see Firenzessä! Onko tämä teille muille tuttu paikka?

 

I love all vine plants and I dream of having a house someday in the countryside, which is covered in floral vines. Maybe someday this dream will come true, heh. This garden is filled with vines so I had many things to look at!

On a sunny day I recommend visiting these gardens and it’s a great escape from the busy city. A definite must see when in Florence!

 

boboli12boboli19boboli10

The Boboli Gardens

Piazza Pitti, 1

50125 Firenze, Italy

You May Also Like

6 comments

Reply

Hei Anna Sofia! Kivoja nämä sinun reissupostaukset. Bobolin puutarhassa ja Firenzessä tuli vietettyä aikaa joitain vuosia sitten. Tuolloin Toscana vei sydämeni.. Sinun Ranska-postauksetkin ovat olleet hyvin mielenkiintoisia ja niiden perusteella monta vierailemisen arvoista vinkkiä on kirjattu ylös – etenkin Pariisista. En ole tainnut ennen kommentoidakaan, mutta lukenut sitäkin ahkerammin. Pidän kovasti blogistasi ja rennon klassisesta tyylistäsi. Mukavaa kevään jatkoa! 🙂

Reply

Hei Kaisa! Kiva, että olet tykännyt 🙂 Firenze kyllä ihasutti niin kovin ja nyt haluisin nähdä enemmänkin Toscanaa. Sieltä löytyy varmasti monia upeita paikkoja!

Ihanaa jos olet tätä kautta saanut matkavinkkejä. Ja kiitos kauniista kommentista ja sanoista! Ne aina piristää päivää ja antaa energiaa blogin pitämiseen 🙂

Kiitos Kaisa ja sitä samaa!

Reply

Onpa ihana paikka, tämä missattiin kyllä meidän kahden viikon Firenzen matkalla ! yks toinen puisto kyllä löydettiin mutta ” tois puol jokkee” kävelimme ja vahingossa löydettiin.. Tuoreet viikunat muistan aina firenzen matkalta, niin herkullisia. On muuten aika välttämätöntä että on italiaa osaava matkakumppani jos itse ei osaa kieltä, itse en olisi osannut ostaa mitään kahviloista kun tilaus piti tehdä yhdellä tiskillä ja maksaa toisella. 😀 sun pitää nyt houkutella miestäs reissuun, italia on ihana !

Reply

Jos olisin ollut yksin ilman hyvää opasta reissussa niin olisin missanut tämän myös. Onneksi ystäväni tiesi kaikki parhaat mestat ja puhuu kieltäkin, eli meikäläinen vaan seurasi perässä ja nautti siitä, että paljon ei tarvinnut miettiä mitään 😉 Kunnon lomailua! Heh, joo…Italiassa ei aina tiedä miten päin olisi 😀 Kyllä, mission on jo aloitettu ja hänkin alkaa pikkuhiljaa lämmetä ajatukselle….fingers crossed! No mutta jos mies ei tuonne lähde niin sitten palaan sinne vaikka yksin 😉

Reply

Ihmeen rajoittunutta väkeä nuo ranskalaiset ;))

Reply

Huh, tietäisitpä vaan! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *