PicMonkey Collage2

 

Ystäväni lähetti minulle jo aikoja sitten linkin artikkeliin, joka käsitteli aihetta ranskalaisista naisista ja meikkaamisesta. Nimenomaan kasvojen varjostuksesta ja korostamisesta. Se kun tuntuu nyt olevan vahva trendi meikkauksessa. Artikkeli käsitteli aihetta siksi, että täällä paikalliset naiset nimenomaan eivät usko kasvojen “muokkaamiseen” meikin avulla. Tai he eivät koe mitään tarvetta muokata kasvojaan.

Tämä ajatus tuntuu mielestäni todella raikkaalta. Olen myös huomannut, että ranskalaiset naiset meikkaavat todella hillitysti, eikä täällä juurikaan törmää naisiin kenellä olisi sentin paksuinen meikkikerros naamassaan. Päinvastoin, täällä usein näkee täysin meikittömiä kasvoja.

Ranskalaisista naisista myös huokuu terve tyytyväisyys itseensä. Tämä on mielestäni ihana asia. Huomaan, että heille muiden ihmisten mielipiteet ovat täysin yhdentekeviä, eikä täällä tunnu vallitsevan samanmoisia ulkonäköpaineita kuin monissa muissa maissa. Itse liputan myös luonnollisuuden puolesta, vaikka meikkaankin päivittäin. Ilman meikkiä näytän lähinnä haamulta, joten pieni ehostus aamuisin on paikallaan. Iltatilaisuuksiin tykkään panostaa sitten vahvemmalla meikillä. Jos omaisin ranskalaisten naisten tummat piirteet, niin tuskin meikkaisin arkena kovinkaan paljon.

Ranskalaisten naisten käsitys kauneudesta on mielestäni erittäin terve ja ennen kaikkea raikas tässä nykymaailmassa missä tavoitellaan “täydellisyyttä” keinolla millä hyvänsä. Uskon, että ranskalaisten naisten kauneus piilee nimenomaan siinä, että heistä huokuu luonnollinen itsevarmuus. Se kun kaunistaa mielestäni enemmän kuin mikään meikki ikinä voisi.

Ja älkää ymmärtäkö väärin. En todellakaan ole meikkaamista vastaan (päinvastoin), mutta toivon, että jokainen nainen olisi tyytyväinen itseensä ja ulkonäköönsä myös ilman meikkiä. Itsellänikin on tähän vielä matkaa, mutta yritän imeä ranskalaisten naisten asennetta ja ottaa vähän rennommin. Ei se maailma siihen kaadu jos silmänrajaukset jäävät tekemättä tai kävelen kadulla meikittä. Paras asuste on hymy ja sillä saa kasvotkin näyttämään raikkammilta. Ilmainen ja toimiva kikka!

 

My friend sent me an article about French women and contouring, which seems to be a strong trend in make-up at the moment (thanks to Kim Kardashian?). The article was interesting as I’ve noticed French women’s relaxed take on make-up and beauty. Or I should say natural take on beauty, which I absolutely love. French women (in general) don’t seem to stress too much about having the eyeliner put perfectly in place or not having powder to set their make-up. Quite the opposite actually. I’ve noticed that many women don’t wear make-up at all.

The article states that French women don’t do contouring, because they don’t have the need to “change their face” with make-up or with anything else for that matter. They are happy the way they are.

I think this attitude is very fresh as we are living in a world, which is obsessed with perfection and always looking perfect no matter what. I do wear make-up simply because I’m so light skinned that without any, I look more like an actor in The Walking Dead (=one of the dead) than a human. If I possessed French women’s darker features, I might not wear much make-up during the week. I love make-up (don’t get me wrong), but I definitely admire the French when it comes to their thoughts on beauty! 

 

*Images; Pinterest.

You May Also Like

4 comments

Reply

Aika erikoista, että näin on! Tai siis kuulostaa oikein hyvältä, mutta olen ymmärtänyt, että ranskalaisilla naisilla nimenomaan on suuret paineet hoikkuudeen ja nuorelta näyttämisen suhteen. Luin artikkelin (jota en nyt voi valitettavasti linkata), jossa kerrottiin ranskalaisten naisten suurista ulkonäköpaineista. Lehti oli muistaakseni jokin ranskalainen päivälehti ja siihen liittyi myös kysely. Muistan ajatelleeksi, että kuulostaa juuri siltä miten ajattelinkin asioiden olevan Ranskassa. Hyvä saada muistutus siitä, etteivät asiat ole mustavalkoisia. 🙂

Reply

Voi toki olla, että nuoremmilla on kovat ulkonäköpaineet! Aina tietenkin riippuu missä ja keneltä kysytään 🙂 Tässä jutussa puhuin lähinnä meikkaamisesta ja itsensä “kaunistamiseksi” aikuisten naisten näkökulmasta, mutta paineista painon suhteen en ole varma. Täällä naiset kyllä syövät mielestäni paljon vapaammin ja esim. jälkiruoka ja juustot ovat todella tärkeässä osassa ruokailua. Pariisissa tosin ulkonäköpaineet voivat olla muuta Ranskaa kovemmat, mutta uskon, että tilanne on sama esim. Suomessa missä pääkaupunkiseudulla ulkonäköpaineet ovat kovemmat kuin muualla (tämä siis oma mielipiteeni).

Mutta täällä ei kyllä mielestäni stressata todellakaan ikääntymisestä tai ulkonäösta niin paljon kuin monessa muussa maassa. Aurinkoa ei vältellä ryppyjen pelossa ja juustoa ei jätetä syömättä kilojen pelossa. Ainakin näin yleisesti sanottuna! Tämä on mielestäni vain hyvä asia 🙂

Reply

On ollut tosi mielenkiintoista lukea sun juttuja ranskalaisista ja heidän tavoistaan, kiitos niistä! Vastakohtana ranskattarille ovat varmaan sitten amerikkalaiset. Asuin pari vuotta jenkeissä, ja ainakin etelävaltioissa naiset meikkasivat todella vahvasti. Vaikka ulkona olis ollut superhelle, niin ei kun meikit naamaan.

Ja sun asut tänä syksynä, voi että, mikä inspis! Mutta sulle sopii kaikki. Erityisesti pidin Highland-huiviasusta hattuineen.

Reply

Kiva kuulla, että tykkäät näistä postauksista! Pitäisi useamminkin tehdä postauksia, jotka käsittelee Ranskaa ja ranskalaisia. Uskon, että ne kiinnostaa monia lukijoita! 🙂

Heh, voin kuvitella, että etenkin etelävaltioissa naiset ovat aina tiptop. Täällä naisilla on vähän meikkiä ja hiukset usein täysin laittamatta. Luonnollisuus on siis se miten kuvailisin ranskalaisia naisia näin yleisesti. Toki Ranskan kokoiseen maahan mahtuu ihmisiä joka lähtöön, mutta luonnollisuus on se näkyvin trendi!

Ja kiitos Marjukka! Ihana kuulla, että olet tykännyt asuista 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *