PicMonkey Collage5Jacket / Maje   Bag / Chanel   Boots / Chloé   Knit / Arela   Bracelet / Céline
Brooch / Chanel   Scraf / Balmuir   Belt / Céline   Flats / Flattered

Yksi hyvä tapa viime vuodelta (tapa jota haluan jatkaa hamaan tulevaisuuteen) on se, että ostan uutta todella harkiten ja mieluiten niin harvoin kuin mahdollista. Jos jotain tulee hankittua, niin silloin myyn eteenpäin toisesta päästä. Näin sitä tulee oikeasti mietittyä onko tuote niin kiva, että on valmis luopumaan jostain jo omistamastaan ja tällöin ostos menee harvemmin täysin hutiin. Mietin myös hetken jos olisin ostoslakossa muutaman kuukauden, mutta en kuitenkaan näe tätä tarpeellisena omalla kohdallani.

Olen myös huomannut, että kannattaa tehdä lista niistä asioista joihin haluaa säästää sen sijaan, että pistää rahaa palamaan kaikkeen pieneen tarpeettomaan. Loppupeleissä pienistä jutuista kertyy usein suuri summa, jonka olisi voinut laittaa johonkin pitkäaikaiseen haaveeseen. Ainakin omalla kohdallani odotan mieluummin sitä yhtä kauan haaveilemaani ostosta vaikka useamman kuukauden ajan sen sijaan, että ostaisi viikoittain kaikkea pientä tarpeetonta. Itseäni alkaa myös helposti ahdistamaan käyttämättömät tavarat ja välillä laitan kiertoon liiankin innokkaasti tavaroita ihan sen takia, että en mielestäni käytä niitä tarpeeksi. Jo tämän takia mietin tarkkaan jokaista uutta hankintaani.

Ennen juoksin kaupoissa usein (ja mielelläni), mutta nykyään kerran kuukaudessa riittää. Silloin nappaan junan Pariisiin ja käyn muutamissa lempikaupoissani. Täällä Orléansissa käyn todella harvoin ostoksilla (jo pelkästään surkean valikoiman takia) ja sen takia mitään turhaa tulee harvoin ostettua. Kannattaa siis suosiolla vältellä liikkeitä, jos ei oikeasti tarvitse mitään. Tämä olen saanut oppia kantapään kautta.

Nämä kuvassa olevat ihanuudet ovat pitkäaikaisia haaveitani ja sen verran tyyriitä, että tulen varmasti keräämään näitä pikkuhiljaa vuosien saatossa. On kuitenkin hyvä aina välillä muistuttaa itseään niistä materialistista haaveista, joita on miettinyt jo pitkään ja keskittyä niihin kaikkien hetken houkutusten sijaan (note to self: mieti tätä kun kaikki ihanat kevät mallistot iskevät kauppoihin).

Mitä teidän haavelistalta löytyy?

 

Over the years I have become a very picky shopper and this is a habit I want to carry over to this year (and the future). I just hate having unnecessary things and because of this, I think long and hard before getting something new. I also have a habit of selling an old item for every new piece I buy. This way my wardrobe will stay small in size and only have pieces that I mostly wear in there.

I have also noticed that it’s good to make a list of any materials wishes you might have had for a long time. Then focus on those, instead of buying many new things that you might forget about quickly after. (Note to self: remember this when all the beautiful Spring arrivals hit the stores). My wishes include some classic items and over the years I willl hopefully have majority of them in my closet.

What are some of your biggest fashion wishes?

You May Also Like

8 comments

Reply

Ihania haaveita ja todellakin, kannattaa mieluummin jättää ne pienet, turhat ostokset vain ostamisen ilosta tekemättä ja säästää ne rahat tärkeämpään. Olen tehnyt tämän virheen itse viime syksynä , hetken mielijohteesta ja kadun vieläkin hieman. Olisin säästänyt todella hyvin jos olisin malttanut jättää ostamatta ne muutaman tuotteen, jotka sitten pistin melkein samantien kiertoon. Onneksi voi ottaa opiksi! 🙂 Mua ahdistaa myös jos kaapissa on laukkuja tms jotka ovat harvoin käytössä. Teinkin radikaalin vedon ja myin 4 laukkua pois ja ostin Chanelin tilalle. Toisaalta se oli hyvä veto, sillä muiden merkkien laukkuja saa halvemmalla kuin Chaneleita, joiden hinnat nousevat ihan eri mittakaavassa.. Mulla on haavelistalla myös musta huivi ja olen tätä samaa Balmuirin huivia katsonut sillä silmällä, olisiko laatu parempi kuin LV mustalla perusshaalilla? Sinulla muistan sen huivin nähneeni joskus.

Reply

Näin juuri! On myös hyvä kirjoittaa ylös kaikki kulut, jotta helposti näkee mihin se ylimääräinen menee. Itsekin ostan helposti pieniä juttuja esim. kotiin ja siinä huomaamatta palaa paljonkin rahaa. Kun kaiken turhan karsii pois, niin jotain kalliimpaa on mahdollista hankkia.

Itselläni on myös muutama laukku jonka myymistä olen harkinnut (tuon Chanelin takia), mutta saa nähdä raaskinko myydä niitä. Olen kyllä sitä mieltä, että mielummin vaihtaa kaksi laukkua yhteen sellaiseen, jota tulisi käytettyä enemmän, joten katsotaan….:)

Olen hypistellyt tätä Marchese-nimistä huivia Balmuirin showroomilla ja vaikutti ainakin todella hyvältä. Siinä villaa ja silkkiä (silkkiä kyllä enemmän kuin LV:n vastaavassa), mutta uskon ja toivon, että Balmuirin pysyy kuosissa paremmin kuin se Vuittonin. Itselläni se nukkaantui nopeasti ja sen takia se jäi lähes käyttämämättä.
Olen ollut niin tyytyväinen kaikkiin mun Balmuirin tuotteisiin, että on vaikea uskoa, että tämäkään olisi yhtään sen huonompi laadultaan kun muutkaan heidän tuotteet 🙂 Jos saan tämän huivin jossain vaiheessa käsiini, niin raportoin täällä miten se käyttäytyy kovassa käytössä!

Reply

Mäkin pidin itseni melkein aisoissa alennusmyynneissä, kunnes vanhemmat tulivat meille. Olen kyllä etsinyt pitkään sopivia mustia saappaita ja löysinkin sellaiset Gaborin outletistä. Paras löytö oli ehkä Gerry Weberin- liikkeestä (on mun mielestä vanhempien naisten liike), jonne äitini halusi mennä käymään. Siellä olikin loppuunmyynti ja sain villa-kashmir-villapaidan 10€:lla. Normihinta taisi olla yli 100€!? Ihmettelen vieläkin, miten onnistuin saamaan sen niin halvalla. Onneksi jätin loput kauppaan, homma olisi voinut lähteä helposti lapasesta ja mulla olisi ollut sama villapaita viidessä värissä 😀

Oma unelma on tällä hetkellä Rebecca Minkoffin käsilaukku, jota kuolasin jo New Yorkissa. Silloin järki vei voiton, enkä halunnut maksaa laukusta yli 300€:a. Harmittaa kyllä vieläkin… Marraskuussa häämöttää uusi reissu Nykiin, joten voi olla että piipahdan Bloomingdalesillä ja haen itselleni joululahjan…

Reply

Aleista kannattaakin hankkia jotain mitä on miettiynyt/etsinyt jo pidemmän aikaa! 🙂 Ja hei luonnonkuiduista valmistettu neule kympillä? Mä olisin varmaan ostanut juurikin kolme samalla kertaa, heh, Ja yritän sitten täällä antaa muille neuvoja fiksusta kulutuskäyttäytymisestä…;)

Mutta ainakin nyt tiedät, että laukku kannattaa hankkia jos se on jäänyt sun mieleen. Se tarkoittaa jo jotain! Itseäni moni tuote sykähdyttää heti alkuun, mutta sitten se fiilis haihtuu ajan kanssa. Silloin olen iloinen, että jäi ostamatta. Jos taas joku asia kummittelee vielä pitkän ajan jälkeen, niin se yleensä tarkoittaa sitä, että tuote on oikeasti sellainen mitä tulisi käytettyä paljon.

Reply

Hei! Kelpuuttaisin omaksi listakseni myös sinun listasi 🙂 Varsinaista haaveiden listaa pidän Pinterestissä, mutta blogiini keräsin todennäköisemmin tänä vuonna toteutuskelpoisia ostoksia: http://mylife-thesecond.blogspot.fi/2016/01/wish-list.html
Nämäkin toteutuvat vain, jos löytyy se ‘ihanin ikinä’.
Ihanaa kevään (ja kevätmallistojen) odotusta!

Reply

Hei Satu! Ihana lista myös sinulla 🙂 Ja voin myös suositella sitä, että vasta kun se “täydellinen” kappale tulee vastaan niin sen hankkii. Ei mitään “ihan kiva”-vaihtoehtoja 😉 Näin tulee kerralla ostettua se kympin juttu!

Kiitos Satu ja samaa sinne!

Reply

Oi, ihania kaikki. Kyllä minunkin pitää Marchese hankkia ja mustana tietty. Vaikea uskoa, että sulla omisi mitään myytävää, kaikki kokonaisuutesi ovat niin kauniita ja harkitun näköisiä.

Omalta toivelistalta löytyy Tom Fordin Jennifer medium olkalaukku mustana… Ollut jo kauan. Mutta nyt on ostolakko kesään saakka, hui. Tarkoitus on vähän selkeyttää omaa makuaan ja myydä pois turhat. Periaatteessa voisin pukeutua aina mustiin vahapintaisiin housuihin, valkoiseen paitikseen ja rentoon villatakkiin. Kesävaatteista en erityisemmin pidä…

Reply

Joo, Marchese on kevään “pakko saada”-listalla! Heh, no ei siellä kaapissa kyllä ihan rehellisesti paljon ole myytävää, mutta olen aika taitava karsimaan kaman ihan minimiin.

Se Fordin Jennifer on kaunis ja varmasti tosi kätevä arjessa! Tsemppiä sinne ostolakon kanssa ja mä innolla seuraan blogin kautta miten tuo haaste etenee. Raporttia siis aina välillä kehiin! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *