ae1

 

Myönnän rehellisesti, että itsestäni ei saa kovinkaan tyylikästä matkustajaa vaikka kuinka yrittäisi. Itselleni mukavuus tulee nimittäin ykkösenä ennen tyylikkyyttä, etenkin jos puhutaan kaukolennoista. Yölennoilla käperryn penkille silmälaput päässäni ja jos hyvin käy, niin voin “nukkua” 9 tuntia putkeen. Sen takia en voi kuvitella pukeutuvani mihinkään muihin kuin joustaviin ja pehmeisiin vaatteisiin. Yritän myös aina pukeutua osittain sellaisiin juttuihin, mitä voin sitten käyttää itse kohteessa, jotta saan mahdollisimman vähän vaatteita mukaan.

Mukavien vaatteiden lisäksi, mitä muuta suosittelen ottamaan mukaan pitkälle lennolle?

 • Kevyt untuvatakki, joka lämmittää koneessa ja jonka saa pieneen tilaan määränpäässä.
 • Huivi, joka toimii peittona lennoilla ja joka on helppo heittää olalle jos kohteessa sattuu olemaan viileämpiä päiviä.
 • Tennarit. Lentokentillä täytyy usein kävellä pitkiä matkoja ja etenkin vaihtojen kanssa voi tulla kiire. Tennarit palvelevat sitten myös määränpäässä.
 • “Beauty kit” (hammasharja, kosteusvoide, huulirasva, mahdolliset lääkkeet…)
 • Niskatyyny ja silmälaput.
 • Välipalaa.
 • Kirja/lehti – viihdyttämään pitkälle lennolle.
 • Lentotukisukat.

Listani ei siis ole mikään maailman hohdokkain, mutta sitä ei kyllä matkustaminenkaan enää ole (ellei sitten lennä yksityisesti). Pitkät odotukset kentällä, laukkujen raahaamista, jonottamista….you name it. Voi kun osaisinkin nauttia jo siitä itse matkustamisesta, mutta itselläni varsinainen loma alkaa vasta sitten kun lentokone laskeutuu määränpäähän!

 

How to look chic when traveling? Well I have no idea, as this has never happened to me, heh. I would say I’m the least glamorous when I’m at the airport, as for me comfort goes before looking elegant (especially if I’m taking a longer flight). When you’re in the plane for more than ten hours, you want to be wearing something soft and elastic, even if it’s not the most flattering outfit. I also try to choose always something that I can re-use at the destination (thank god for hotels laundry services), so I don’t take too many unnecessary clothes with me. 

Besides comfy clothes, what else do I take with me for long flights?

 • A big scarf that works as a blanket in the plane.
 • Sneakers – I do not want to be running around airports in high heels.
 • Beauty kit with a toothbrush, moisturizer, any medicine I might have….
 • Neck pillow and a sleep mask.
 • Some snacks and water.
 • A magazine/book.
 • Flight socks.

What are your “long flight essentials”?

 

ae2ae8

ae3ae6

Coat / Zara (similar here*)

Pants / Andiata* (similar here*)

Knit / Andiata*

Bag / Louis Vuitton

Scarf / Balmuir

Sneakers / Adidas (similar here*)

Sunnies / Ray Ban

*Mainoslinkkejä/Gifted.

You May Also Like

10 comments

Reply

I want your bag !
Deltrey
http://deltreylicious.com

Reply

It’s a great traveling companion for sure! 🙂

Reply

Looking comfy and great! I still suck at finding/ combining good traveling outfits. 😀

http://lartoffashion.com

Reply

Thanks Natali! 🙂

Reply

Asun Aasiassa, ja kaukolentoja tulee lennettyä monta kertaa vuodessa, oli se sitten kotiin Suomeen tai poikakaverini kotikonnuille Kanadaan. Lentokamppeet ovat juurikin samalla periaattella valitut, eli mukavuus ennen tyylikyyttä. Se tarkoittaa tennareita ja muutenkin sporttista asua. Usein tämä yhdistyy vielä meikittömiiin kasvoihin. Kaikkein tärkeimmät varusteeni ovat kuitenkin villasukat ja laadukkaat vastamelukuulokkeet. Ilman näitä kahta en voisi enää kuvitellakaan astuvani koneeseen. Vastamelukuulokkeet ovat käytössä myös lyhyillä lennoilla, ja ne mullistivat lentokokemukseni reilu vuosi sitten. Suosittelen!

Käytän vielä tilaisuuden tässä hyväkseni, ja kiitän ihanasta blogista! On mukava lukea toisen ulkosuomalaisen havaintoja ja ajatuksia Suomesta, sekä samalla ihailla kauniita asujasi 🙂

Reply

Jep, mulle on aivan sama miltä näytän koneessa kunhan itsellä on hyvä olla niissä vaatteissa! Ja muuten sama täällä; en ikinä meikkaa pitkille lennoilla. Sen lisäksi käytän aina silmälaseja (arjessa piilareita), koska olen huomannut, että silmät kuivuu koneessa ihon tavoin helposti. Nukkuminenkin on helpompaa kun voi vain laittaa lasit syrjään ja heittä unimaskin päähän!

Poikaystäväni vannoo myös vastamelukuulokkeiden nimeen, mutta itse käytän edelleen kunnon vanhan korvatulppia, heh. Pitäisi ehkä itsekin tutustua noihin kuulokkeisiin…

Ja voi, kiitos itsellesi seurasta täällä! Ihana kuulla, etttä blogi on sulle mieluinen 🙂

Reply

Mullekin tukisukat on ihan ehdottomat sen jalkeen kun ne loysin muutama vuosi sitten! Ajattelin aina etten ma mikaan mummo oo 🙂 Nykyaan kaytan myos korvatulppia, ihana olla “hiljaa” omassa paassa, voisi kokeilla noita Ninan mainitsemia kuulokkeita myos. Huivit on ihan parhaita, niita on aina repussa ainakin pari!

Reply

Heh, onhan ne super mummomaiset malliltaan, mutta niin hyvät! 😉 Jep, mullakin on korvatulpat käytössä, mutta täytyy myös kokeilla noita melunestokuulokkeita! Ne on varmasti vielä paremmat.

Reply

Ihana asu jälleen! Nuo kevyttoppatakit on tosi kätsyjä. Niiden avulla voi ohuempia takkeja tehdä talvikelpoisiksi. 🙂

Reply

Kiitos Katri! 🙂 Ne on kyllä todella käteviä ja ihan huippuja esim. kaupunkilomalle jos ei ole ilmoista aivan varma. Menee niin pieneen tilaan, eikä paina mitään, että tuota voi hyvin raahata käsilaukussakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *