sey2sey3

 

Melkein tarkalleen vuosi sitten matkustin Seychelleille ensimmäistä kertaa ja tänään hyppään koneeseen ja palaan taas tähän lumoavaan saarivaltioon. Seychellit on siitä ihana paikka, että siellä riittää näkemistä pitkäksi aikaa, sillä saaria on aivan valtava määrä (yli 100, mutta kaikki eivät tietenkään ole asuttuja). Tällä kertaa yövymme kahdella uudella saarella ja viimeiset kaksi yötä sitten pääsaarella Mahélla (siitä on sitten helppo ajaa lentokentälle). Lennämme muuten Pariisista suoraan Seychelleille, mikä on aikamoista luksusta, sillä viime kerralla taisi olla kaksi vaihtoa.

Kun lähden ns. rantalomalle, itselleni on tärkeintä oma rauha. Jos saisin päättää, niin menisin autiolle saarella missä ei olisi hotellin ja henkilökunnan lisäksi muita kuin oma porukka. En voi esimerkiksi sietää rantoja, mitkä ovat täynnä ihmisiä ja valitsen aina jokaisesta paikasta sen rauhallisimman kolon, heh. Seychelleillä saa kyllä olla omassa rauhassa, sillä valinnanvaraa hotellien ja saarien suhteen on paljon (voi valita haluaako olla eristyksissä vai lähempänä hotellikeskittymiä). Toki tämäkin kohde on “turistikohde”, mutta mistään massaturismista ei voida vielä puhua.

Oman rauhan lisäksi luonto on aivan lumoava ja tarkoitus olisikin viettää mahdollisimman paljon aikaa luonnossa ja kansallispuistoissa. Tämä tuskin tulee olemaan ongelma, sillä Praslinista löytyy Vallée de Mai -kansallispuisto, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Toinen saari jolla yövymme on taas tunnettu etenkin sen linnuista. Tällä saarella on tosiaan vain yksi hotelli (eikä mitään muuta), joten uskon, että siellä saa olla hyvinkin rauhassa (elleivät linnut sitten hyökkää päälle, heh).

Toivon, että hotelleissa olisi toimiva nettiyhteys, jotta voin kertoa saarista ja hotelleista hieman enemmän sitten paikan päältä!

 

Almost exactly a year ago I visited Seychelles for the first time. I loved it and tonight I get to go back! What I love most about this place, is the amount of island and places to see. In total, the country consists of more than a 100 islands, so there’s many places to see (obviously not all islands are inhabited). This time I will be staying in two new islands and then the last few nights in Mahé, which is where the international airport is. 

What I appreciate most in vacations like this, is privacy and tranquility. An overcrowded beach is the last thing I want and I prefer to be in a place that is not too crowded with other people. In Seychelles you can really be alone if you wish, as some of the hotels can be in remote locations.

I’m spending the first nights in Praslin, which is famous for it’s national park (one of UNESCO’S National Heritage Sites) and I’m hoping to spend as much time in the nature. Walk around and enjoy the beauty of mother nature! After Praslin, it’s time to change location and next we are heading to a small island, which has only one hotel on it and nothing else. Well, it has many birds and that’s what it’s known for. So it’s going to be me and the birds, heh. I’m just hoping they are not aggressive, heh…

Now it’s time to get my ass to the airport, so I’ll talk to you later!

 

*Images: Pinterest.

You May Also Like

8 comments

Reply

Voi että miten ihanalta kuulostaa! Toivottavasti nähdään myöhemmin reissukuvia blogissa. 😉 Rentouttavaa lomaa!

Reply

Kiitos Erica! 🙂 Toivotaan, että pääsen siellä netin ääreen!

Reply

Oikea paratiisi! <3 Oletteko montakin kertaa käyneet tuolla? Mä alan nyt googlaa matkoja… Ihanaa lomaa teille!! oletteko pitkään?

Reply

Sitä se on!<3 Tämä on nyt toinen kerta ja toivottavasti ei viimeinen, heh. Olen reissussa kymmenen päivää ja sen jälkeen vielä viikoksi Suomeen. Nämä opiskelijoiden lomat on aikamoisia! 😉 Kiitos Henna!

Reply

Hei! Kuulostaa mahtavalta. Meillä on suunnitteilla reissu ensi vuoden alussa Seychelleille tai Malediiveille. Muistelen, että olet käynyt molemmissa. Kumpaa suosittelet? Onko hotellisuosituksia? Entä jos olet ehtinyt tehdä lentovertailua, niin mikä yhtiö kannattaa Pariisista valita Seychelleille?

Kiitos etukäteen!

Reply

Hei Suvi! En ole itse käynyt Malediiveilla, mutta vanhempani ovat käyneet molemmissa ja kyselin heidän fiiliksiään. He kertoivat, että Malediiveillä on vähemmän tekemistä (hotellit kun ovat usein omilla hiekkasärkillään) ja nämä saaret voi olla hyvinkin pieniä. Luontoakaan siellä ei kovinkaan paljon, mutta esim. sukeltamiseen tämä kohde on aivan huikea. Itse sain mielukuvan, että Malediivit on mm. loistava häämatkakohde tai silloin jos haluaa vain olla rannalla rauhassa ja kesittyä pääasiassa rentoutumiseen.

Seychellit on sitten taas “aktiiviselle” lomailijalle mahtava kohde, sillä täällä on niin paljon nähtävää, kaikki saaret ovat erilaisia ja täällä on helppo liikkua saaresta toiselle.Täällä on vuoristoa, on villiä luontoa, kansallispuistoja jne. Myös rannat ovat erilaisia riippuen millä saarella olet. Mm. Mahé ja Praslin ovat niin isoja, että voi vuokrata auton ja ajaa saarien ympäri. Täälläkin on Malediivien tapaan maailmanluokan sukelluskohteita.

Sanoisin, että kohteen valitseminen riippuu ihan siitä mitä lomalta hakee 🙂 Haluaako olla ja rentoutua vai sitten kokea ja nähdä enemmän? Molemmat kohteet ovat kuulemma näkemisen ja kokemisen arvoisia ja kuvankauniita. Molempia kohteita yhdistää muuten korkea hintataso (Euroopan tasoinen), eli kannattaa tehdä ihan kunnon matkabudjetti, ettei tarvitse paikan päällä pettyä (ainut näiden kohteiden huono puoli)!

Pariisista tänne pääsee suoraan Air Seychelles-yhtiöllä. Kone lähtee Pariisista kuuden jälkeen ja laskeutuu tänne paikallista aikaa 7.30 aamulla (täällä aika on kolme tuntia eteenpäin Ranskasta ja kaksi Suomesta). Kätevä yhteys!

Luulen, että valitsitte sitten kumman kohteen tahansa, niin pieleen ette voi mennä! 🙂 Toivottavasti tästä oli apua!

Reply

Kiitos vastauksesta! Siitä oli jonkin verran apua. Malediiveilla ruoka on paremmissa hotelleissa helposti 60 eur / annos vähintään, sen tiesinkin, mutta mennäänkö siis Seychelleilläkin tuossa hintaluokassa? Meillä ajatus on olla osa matkaa halvemmassa paikassa ja sitten loppuosa kalliissa hemmotteluhotellissa. Tietysti oman haasteensa tuo myös kaksi lasta, joista 3-vuotiaasta joutuu jo maksamaan lennoista täyden hinnan ja joissain hotelleissakin jotain. Tuo tulee tietysti osaltaan vaikuttamaan valintaan ja budjettiin.

Mukavaa lomaa!

Reply

Isäni mukaan hintataso on molemmissa maissa kutakuinkin sama. Ja kannattaa muistaa, että hintojen päälle tulee vielä normaalisti 20% veroja (service charges ja verot). Viime kerralla kun kävin täällä ja olimme syömässä paikallisessa ravintola niin lasku oli n.150€ kahdelta hengeltä. Malediiveille tulee muuten vielä extra kuluja siitä lennosta sieltä pääsaarelta sinne hotellin saarelle (voi pahimmassa tapauksessa olla monta sataa euroa per naama), eli kannattaa ottaa tämä huomioon kun katsoo hotelleita. Jos menee hotelliin lähellä pääsarta niin silloin sinne pääsee varmasti edullisemmin veneellä, mutta ainakin vanhempani lensivät siitä vesitasolla eteenpäin. Seychelleillä kulkeminen veneillä on myös suhteellisen kallista (esim. tunninmatka Prasliniin on yli 50€/per henkilö suunta).

Kiitos Suvi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *