stockholm 8

 

Tässä muutamia huomioita, joita tein Tukholman reissumme aikana:

  • Kuten sanottu, miehet panostavat pukeutumiseen huomattavan paljon ja osa näyttää lähes identtisiltä sinisissä puvuissaan.
  • Näin hämmästyttävän paljon miehiä lastenrattaiden kanssa. En tiedä ottavatko ruotsalaiset miehet herkemmin isyyslomaa?
  • Lasi viiniä maksoi 15€ kaikissa paikoissa, joissa ruokailimme (ok, olimme kalliilla alueella, mutta silti). Outoa oli myös se, että yksi lasi viiniä oli Ranskan (ja Suomen) mitalla kaksi, sillä lasi kaadettiin lähes täyteen. Tästä varmasti kova hintakin, mutta suosin Ranskan-mallia tässä asiassa.
  • Paikalliset olivat hyvin ystävällisiä ja Tukholmassa oli muutenkin kiva kansainvälinen fiilis. Englantia puhuttiin täydellisesti joka paikassa ja se tuli tarpeeseen, sillä ruotsin kieleni on ruostunut pahasti näiden Ranskassa vietettyjen vuosien aikana.
  • Asuimme tässä City Apartments- huoneistohotellissa* Östermalmilla ja se oli aivan täydellinen muutaman yön reissullamme. Sijainti ei olisi voinut olla parempi (kävelimme joka paikkaan) ja alue on hyvin viehättävä. Kun asuu normaalissa asunnossa, niin lomastakin saa enemmän irti, kun pääsee paikalliseen tunnelmaan helpommin.

 

So here’s some things that caught my eye in Stockholm;

  • As said, the men dress up sharply and they look very chic. We stayed at Östermalm, so I’m sure the style can be very different in different neighborhoods, but if you want to admire well cut suits and great styles, then Östermalm is your place.
  • I saw surprisingly many men with babies and trollies. I’m not sure if paternity leave is compulsory or if many just take it voluntarily? Anyway I love the Scandinavian equality!
  • A glass of wine was 15€, but they pour the glass almost full, so I guess it’s basically two glassed in one. I prefer the French (and Finnish) way of not pouring the glass all the way to the top (and cheaper prices of course).
  • Locals are very friendly and they speak perfect English. The vibe is also very international (something I loved) and I just can’t recommend Stockholm enough for you guys!

 

stockholm 6

stockholm 2

stockholm 3

stockholm 4

*Mainoslinkki.

You May Also Like

6 comments

Reply

Tähän listaan voisi vielä lisätä, että hipsteriparta näyttää olevan kuuminta hottia. Ainakin Söderissä, jossa me tänä vuonna yövyimme. Jos olisin saanut kruununkin jokaisesta bongaamastani parrasta….

Reply

Heh, totta! Ja pidemmät hiukset sliipattu geelillä taakse 😉

Reply

Hih, hauskoja huomioita Tukholmasta – ihan samoja, joita itse olen tehnyt kun nyt olen täällä kaksi viikkoa asunut 😀 Miehet pukeutuvat kyllä monesti melkein paremmin kuin naiset täällä ja mistä ne löytävät niin täydellisesti istuvia pukuja? 😀 Ja englantia puhutaan kyllä ihan joka paikassa, jopa vanhemmatkin ihmiset osaavat sitä edes jotenkin. Tukholma on kyllä lumonnut mut aivan täysin, ihanaa olla täällä! 🙂

Reply

Siis mitä? Mä olen pudonnut Suomi-loman aikana kärryiltä kaikesta, mutta huomasin siis, että muutit sinne! Onnea uuteen asuinkaupunkiin 🙂 Stockis on kyllä aivan super upea kaupunki ja toivottavasti viihdyt siellä! Heh, jep. Mekin poikaystävän kanssa tuijotettiin niitä pukuja 😀 Hän kehui myös istuvuutta ja sanoi, että seuraavan pukunsa hän hankkii Tukholmasta, heh.

Tsemmpiä vielä uusiin haasteisiin ja ihanaa syksyä sinne! 🙂

Reply

Hahah, joo tänne mä tupsahdin nyt syksyksi opiskelemaan 🙂 Aika ihanaa on kyllä ollut, kun on kerennyt kunnolla tutkimaan Tukholmaa, eikä vaan muutaman päivän verran.. Kiitos Anna-Sofia ja kivaa syksyä sinnekin! 🙂

Ja ps. tohon sun laukkupostaukseenkin piti kommentoida, mä oon ainakin tykännyt mun Triosta ihan älyttömästi!! Niin monikäyttönen ja menee jotenkin muotokielensä takia sekä vähän fiinimmissä asuissa, sekä sitten rennommissakin. Oon pitänyt sitä tosi paljon. Ja tuntuu, ettei sitä tarvitse oikeastaan yhtään varoakaan, mulla ei oo ainakaan tullut nahkaan mitään naarmuja, vaikka se on aika pehmeetä 🙂 Eli iso peukku täältä sille!

Reply

Alkusyksy on varmasti ilmojenkin puolesta ihanaa aikaa siellä, eli nauti munkin puolesta! 🙂

Ja hei kiva kuulla, että olet ollut Trion tyytyväinen. Se näyttää just sellaiselta “joka paikan” laukulta ja on kuitenkin tarpeeksi rento ihan arkeenkin. Täytyy tosiaan käydä mallailemassa sitä Célinellä! 🙂

Viikonloput!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *