Pardon my French, mutta mitä helvettiä oikeasti. Eilen satoi taas lunta? Tuntuu, että universumi haluaa tehdä tästä paluumuutosta takaisin Suomeen mahdollisimman vaikeaa. Montako kertaa olemme jo pitäneet miehen kanssa keskustelun – mitä tulikaan tehtyä. Ideaalia ja täydellistä asuinpaikkaa tuskin löytää ikinä, mutta täällä ilmasto on kyllä todella iso miinus. Yritetämme nyt vielä uskoa siihen, että lämpö palaisi…Viime viikolla saatiin siitä jo maistiainen ja vaikka sää muuttui aivan täysin, niin on lohduttava ajatus, että viikko sitten pärjäsi nahkatakilla.

Löysin tämän trenssimäisen nahkatakin muuten Andiatan ystävämyynnistä ja tartuin siihen heti, sillä muistan nähneeni sen joskus Sofialla ja ihastuin siihen täysin. Tämä mallikappale odotteli omassa koossani, joten kotiinhan se oli pakko viedä. Tein myös yhden täydellisen bleiserilöydön, sekä ostin äidilleni ja itselleni Charee-neuletakit. Itseltänihän se jo löytyy, mutta olen käyttänyt sitä eniten kaikista vaatteista, joten päätin varmuuden vuoksi ostaa toisen varastoon. Ilman sitä en nimittäin enää pärjäisi, heh.

 

Pardon my French, but what the hell. Yesterday it was snowing again. I feel like the universe is making it so hard for us to justify why we decided to move back to Finland. It wasn’t for the weather at least, that much I can tell you. We’ve been wondering if this was the biggest mistake ever, but we are hopeful about the summer. Maybe in June the weather actually changes. I mean we did have a better period last week when it was warm enough to wear a leather jacket, but now that’s a distant memory. This jacket is something I found on sale at Andiata and it’s a sample from another season. I remember wanting it, but it was sold out, so here was my chance. I love the edginess of it!

 

Photos/ Thomas D.

Leather trench / Andiata

Cashmere knit / COS*

Jeans / Lindex

Boots / & Other Stories

Bag / Balenciaga

*Gifted.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

8 comments

Reply

Super cool jacket, what a find! Regarding the weather… I have no comment, I just mentally can’t even stand to talk about it.

http://lartoffashion.com

Reply

It was a good find! 🙂 I know…I’m starting to give up – pack my bags and get the hell out of here!

Reply

Me vitsailtiin eilen, että otan luistimet mukaan kun tullaan Suomeen kuukauden päästä lomalle 😀 Äiti sanoi, että sukset löytyy varastosta… täälläkin oli aamulla +3 mutta iltapäivällä pitäisi lämmetä +20:een, se on täällä Keski-Euroopassa hyvä kun päivisin kuitenkin lämpenee kunnolla.
Nahkatakki näyttää kivalta mutta muistuttaa minua liikaa kasari/ysärinahkatakeista, joita omatkin vanhemmat pitivät. Andiata on kuitenkin onnistunut upgreidaamaan mallia nykyaikaan 🙂

Reply

No varmaan ne olisikin tarpeelliset! 😀 Ainakin tällä menolla…
Heh, ymmärrän hyvin tämän. Itsellänikin tuli vähän kasarifiilis, mutta tämä on todella toimiva, kun yhdistää oikein!
Keväällä (eli sitten kun taas tarkenee) niin valkoinen t-paita alle ja rennot farkut, niin voilà.

Ihanaa päivää sinne! 🙂

Reply

Super makee nahkatrenssi! Mietin tässä juuri taannoin, etten ole nähnyt farkusta mitään erilaisia takkivariaatioita esim. trenssiä – tiedä sitten miltä sellainen näyttäisi..

Olisipa hauska kuulla miehesi mietteitä Suomesta tai suomalaisuudesta; millaisia yllätyksiä on tullut, onko stereotypiat käyneet toteen, mistä pitää eniten, mitä inhoaa täällä (ilmaston lisäksi) ym. Itsekin olen kyllä vahvasti alkanut harkitsemaan ilmaston vaihtoa, kunhan yliopisto-opinnot on saatu suoritettua. Eihän tätä ikuista “huonoa talvea” jaksa kukaan..

Minun piti jo aiemmin kysyä sinulta miten pohdit vaatteiden eettistä ja vastuullista näkökulmaa ostopäätöstä tehdessäsi, mutta unohdin, joten kysyn senkin nyt samalla. Katsoimme luennolla BBC:n dokumentin “dying for bargain” ja järkytyin totaalisesti (jälleen kerran) vaatteiden tuotanto-oloista.. On kamalaa kuinka kertakäyttökulttuurin vauhti kiihtyy entisestään, ja vastuullisuudesta on tullut vain halpaketjujen kuten H&M:n markkinointikeino. Olen kysynyt samaa kansainvälisesti suosituilta bloggaajilta – ilman vastausta. Bloggaajilla on kuitenkin mahdollisuus toimia myös vastuullisuusaspektin tietoisuuden levittämisessä. Teet paljon yhteistyötä laadukkaiden suomalaissuunnittelijoiden kanssa, mikä on hienoa! 🙂 Käytkö paljon vintage-liikkeissä tai kirpputoreilla etsimässä aarteita? Olipahan sekava kommentti, mutta näistä asioista olisi mukava kuulla lisää! 🙂

Reply

Eikö olekin! Farkkutrenssi näyttäisi varmasti makeelta, kunhan malli olisi oikea. Ja sitten alaosaksi pitäisi laittaa jotain muuta materiaalia, ettei tulisi Britney and Justin red carpet-look mieleen 😉

Heti kun vaan löydetään aikaan niin pitää toteuttaa tämä toive. Hänellä kun mielipiteita riittää, heh. Tosin monista olen samaa mieltä hän kanssaan, mutta osa on taas sellaisia mitä itse en huomaa ollenkaan näin suomalaisena. Ja kyllä – tämä ilmasto on aivan perseestä näin suoraan sanottuna. Jos on mahdollisuus asua muualla, niin suosittelen. Toki Suomessa on niin paljon hyvää ja sellaisia asioita mitä muualta ei löydy, mutta kyllä tämä ilmasto on yksi valtava miinus…Nyt jo mietin tulevaa talvea. Miten me selvitään siitä pimeydestä? No se on sen ajan murhe ja nyt pitää alkaa säästämään, että pahimpaan aikaan pääsisi edes hetkeksi aurinkoon, heh.

Pakko myöntää, että voisin miettiä vaatteiden eettistä näkökulmaa huomattavasti enemmän. Tällä hetkellä kiinnitän huomiota ostokäyttäytymiseen lähinnä siinä mielessä, että harkitsen uusia ostoksia tarkkaan ja suosin määrän sijaan laatua (jotta pääsisi eroon juurikin siitä kertakäyttökulttuurista). Mietin siis laatua ja vaatteiden pitkäikäisyyttä lähinnä. Voin esim. ostaa H&M:stä kashmirneuleen, koska itselläni on hyviä kokemuksia niistä laadun suhteen. Kun hinta ja laatu kohtaavat niin siinä vaiheessa tuppaa unohtumaan se, että kuka sen vaatteen on tehnyt ja missä oloissa (ja miksi hinta on vähän liiankin hyvää ollakseen totta). Toki kun näitä asioita miettii jälkikäteen, niin ei tule mikään voittaja-fiilis. Blogin kautta olen päässyt tekemään yhteistyötä hienojen kotimaisten merkkien kanssa ja nykyään ei ole oikeastaan edes tarvetta käyttää mitään muita merkkejä tai ostaa esim. H&M:stä yhtään mitään. Silti aina joskus sitä sortuu, kun löytää jotain liian ihanaa (ja ihan perus sukat ja alusvaatteet ostan aina ketjumyymälöistä). Tiedän, että Andiata tuottaa suurimman osan vaatteistaan Eestissä ja Balmuirin tuotteita tulee paljon pieniltä perheyrityksiltä, joita tämä merkki on itse asiassa jossain tapauksissa rahoittanut (esim. lainannut rahaa, jotta raakaaineet saadaan kasaan). Näiden yritysten tuotteita siis kannatan mielelläni monen eri syyn takia.

Aina silloin tällöin käyn kiertelemässä kirppiksillä, mutta olen maailman surkein tekemään niistä löytöjä 😀 Tuntuu, että osa löytää ihan mielettömiä juttuja, mutta jostain syystä itseltäni tätä taitoa ei löydy. Ulkomailla käyn enemmän vintage-myymälöissä, mutta niistäkin teen harvoin mitään ostoksia. Lähinnä kiertely ja fiilistely on se mitä niistä haen. Niin kuin kaupoissa kiertelemisestä ylipäätänsä! Yksi tärkeä asia minkä olen oppinut tässä vuosien aikana on se, että aina ei todellakaan tarvitse ostaa – voi vain ihailla 🙂

Omalla esimerkilläni blogin kautta haluan kannustaa ihmisiä siihen harkitumpaan ostoskäyttäytymiseen. Shoppailla voi, mutta aina kannattaa miettiä tarkkaan, että tuleeko ostosta oikeasti käytettyä koko rahan edestä. Itselleni on niin vieras ajatus, että kaapissani olisi jotain minkä olisin unohtanut sinne tai jotain missä olisi vielä laput kiinni. Tiedän tarkalleen jokaista vaatekappaletta myöten, että mitä kaapissani kulloinkin on. Uutta tulee aina (välillä enemmän ja välillä vähemmän), mutta sitten karsin toisesta päästä. Sekään ei ole maailman fiksuin tapa toimia (uutta sisään ja vanhaa ulos), mutta omalla kohdalla se on ihan pakollista jos haluan pitää vaatekaappini suppeana.

Paljon on siis vielä petrattavaa täällä päässä, mutta hiljalleen eteenpäin! 🙂

Reply

Kiitos paljon kattavasta vastauksesta! Heh, nyt on kyllä pelottavan paljon nimenomaan ysärin Britney tyyliä, kun choker-kaulakoruja, platform-kenkiä ja napapaitoja näkyy kaikkialla.. 😀

Ja olen kyllä kanssasi täysin samoilla linjoilla tässä eettisyys asiassa. Se vaatisi hirmuisesti motivaatiota, että tietäsi täysin vaatteen eettisyyden. Tärkeintä on, että pohtii omaa käyttäytymistään ja pyrkii kehittymään omassa kuluttamisessaan samalla tavalla kuin missä tahansa muussakin asiassa. Itsekin sorrun välillä ostamaan ketjuliikkeistä, mutta yleensä nekin tuotteet pyrkii sitten kuluttamaan loppuun eikä osta mitään hetken mielijohteesta. Onhan halpaketjuilla todella kivannäköisiä vaatteita, toisin kuin monilla vastuullisemmilla vaihtoehdoilla. Olen itse myös huono tekemään kirpputorilöytöjä. Käyn usein hypistelemässä vanhoja tavaroita, mutta päädyn kotiin tyhjin käsin. Poikaystäväni taas aina tekee Leviksen, Barbourin ym. löytöjä. Kai siinäkin sitten harjaantuu 🙂

Ihanaa viikkoa teille!

Reply

Totta! 😀 Niin se vaan taitaa mennä, että minkä taakseen jättää sen edestään löytää, heh. Etenkin mitä tulee muotiin!

Niin – sitähän se vaatii ja pitää olla itse aktiivinen asian kanssa ja päivittää omia tietojaan koko ajan! Olen samaa mieltä sun kanssa siinä, että ehkä tärkein “first step” on oikeasti kuluttaa järkevämmin. Tai edes alkaa miettimään ja kyseinalastamaan omaa ostokäyttäytymistä.

Yksi mun hyvistä ystävistäni on todellinen kirppis-haukka. Hän tekee niin hyviä löytöjä aina, että en voi vaan ymmärtää 😀 Sitten kun meikäläinen koluaa kirppispöytiä niin pinoissa tuntuu olevan Zaran kulahtaneita paitoja, heh. Taitolaji selkeästi!

Kiitos Elsa ja samaa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *