Pääsen tänään kampaajalle pitkästä aikaa. En edes muista koska olen viimeksi leikkauttanut hiukseni…joskus keväällä se taisi olla. Hiukset ovat venähtäneet ihan huomaamatta ja useampi kuukausi on jo kuljettu lähes joka päivä niin, että hiukset ovat kiinni. Yksinkertaisesti sen takia, että en voi sietää näitä pitkiä hiuksia roikkumassa kasvojeni edessä. Siitä syystä aion taas leikata polkan, mutta hieman maltillisemman sellaisen, eli ajattelin leikkauttaa ne hieman olkapään yläpuolelle. Silloin ne saa vielä vaivattomasti kiinni, mutta näyttävät huomattavasti raikkaammilta myös auki. Sen lisäksi niitä on helpompi muotoilla, eli ehkä se kiharrin tulisi taas kaivettua ahkerammin sieltä kaapista…

On muuten hassua, kun itse ei voi sietää jotain, mutta juuri silloin kuulee ulkopuolisilta kohteliaisuuksia juuri siitä asiasta. Näin se taitaa mennä tosin monessakin asiassa! Tänään onneksi saan kevennettyä taakkaa ja jätettyä kuivat latvat Q Hairin lattialle. Can’t wait!

 

Today I finally have my hairdressers appointment and I can’t wait. My hair is way too long and I think it looks so much better short. This time I want to cut a bob (surprise, surprise), but not cut it too short. Just above the shoulders. I think this length is way more flattering for me than this long hair that’s just hanging there. Can’t wait for this afternoon!

Save

Save

You May Also Like

7 comments

Reply

Sitähän sanotaan, että jos on pitkät ja kapeat kasvot (kuten sinulla), niin silloin paras hiustenpituus on leukaan asti, tai vain vähän yli. Jos taas on pyöreät kasvot, niin sitten pidemmät hiukset kaventavat yleisvaikutelmaa ja sopivat paremmin kuin lyhyet hiukset.

Minusta sinulle sopii parhaiten ja tosi hyvin lyhyempi bob, sellainen, joka sinulla toisinaan on ollutkin lyhyimmillään. Kun hiukset kasvavat nopeasti, ne ovat ihan kohta taas liian pitkät, jos ne ne leikkauttaa juuri nyt sopiviksi.

Itselläni on sama juttu, inhoan hiuksiani, kun ne kasvavat liikaa ja vain roikkuvat liian pitkinä. Siksi yleensä leikkautan ne aavistuksen ideaalia lyhyemmiksi, koska muuten pitää taas mennä kampaajalle kk päästä. Yritän pärjätä käymällä kampaajalla 3 kk välein ja siksi tämä on pakollista. Yleensä siinä vaiheessa tuntuu, ettei kestä enää tuntiakaan niitä kasvaneita hiuksia ja on ihana saada lyhyempi malli.

Reply

Näin se taitaa olla ja ainakin omassa tapauksessani tämä on hyvinkin totta! Kasvojenpiirteisiini sopii niin paljon paremmin lyhyt malli. Tulin juuri kampaajalta ja jännitti, koska olin uudella tekijällä. Hän onneksi heti hiffasi mitä tarkoitin ja leikkasimme polkan (ei ihan niin lyhyt kuin joskus), muttta siitä tuli oikein hyvän ja niin paljon raikkaampi. Tällä pärjään taas kevääseen saakka ja sitten voi taas ottaa astetta lyhemmäksi jos siltä tuntuu!

Ja hei tiedän tunteen – tänään teki mieli pätkäistä hiukset itse kun tiesin, että ammattilainen siistisi ne saman päivän aikana. Onneksi en siihen ryhtynyt sentään, heh!

Reply

Puit sanoiksi mun mietteet omasta tukastani: häitä varten pitkäksi kasvatettu tukka tuntuu jotenkin tunkkaiselta. Taitaa siis olla aika palata freessiin polkkaan!

Reply

Olo tuntuu niin paljon kevyemmältä, kun hiukset on lyhyemmät! Koen myös, että asutkin näyttävät kivemmalta ja skarpimmalta, kun hiuksissa on jotain muotoa ja mallia 🙂 Itse kun en ikinä jaksa laittaa hiuksia ja jos haluisin pitää ne pitkinä, niin se olisi aivan pakollista (itselläni kun on suorat ja ohuehkot hiukset). Muuten ne vain roikkuvat silmien edessä, eikä ne näytä kovin imartelevilta. Polkan kanssa voi vähän taivuttaa latoja tai lisätä hiuspuuteria ja hiukset heti näyttää raikkaammilta!

Olen miettinyt muuten sitä, että häitä varten (jos järjestäisimme siis perinteisen seremonian) haluisin hiukset kiinni, jolloin pituutta pitäisi olla enemmän kuin sen polkan verran. Onneksi aina voi karata ja mennä naimisiin “minimaalisella effortilla”, jolloin ei tarvitse näitäkään asioita miettiä! 😉

Reply

Niin ja hei onnittelut naimisiin menon johdosta! 🙂

Reply

Kiitos onnitteluista 🙂 Minustakin monet asut näyttävät paremmalta lyhyemmän (ja skarpimman) tukan kanssa; esimerkiksi kaulukset pääsevät paremmin oikeuksiinsa! Odotan jo asukuviasi polkkatukalla, se sopii sinulle niin hyvin (ei sillä etteikö nykyinenkin tyylisi sopisi!).
Kyllä polkastakin hyvä kampaaja taikoo kampauksen eli pakko ei ole hiuksia pitkäksi kasvattaa, tosin volyymista voi joutua vähän karsimaan. Tai sitten vetäisee tukan vain ponnarille ja karkaa vihille! 🙂

Juuri näin ja huomaan, että paksun huivinkin kanssa polkka on helpompi, kun hiukset eivät löydy milloin mistäkin.
Pian tulossa kuvaa ja malli on tosiaan vähän pidempi kuin mitä aikaisemmin, mutta jos tulee fiilis, että haluan sen lyhemmäksi niin se onnistuu aina 🙂

Heh, nimenomaan – “ponnari ja menoksi” toimii myös! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *