Äh, olin tehnyt tämän postauksen tekstin valmiiksi, mutta se päätti sitten hävitä bittiavaruuteen. Tässä siis tiivistelmä: Puhuin materiaaleista ja niiden tärkeydestä, sekä ihmettelin miten osa kalliimmista merkeistä käyttää vieläkin suuria määriä esimerkiksi akryylia neuleissaan (se yksi materiaali jota en voi sietää). Bongasin esimerkiksi Iron alesta ihanan neuleen, mutta pettymys oli suuri, kun tsekkasin materiaalitiedot ja luin, että puolet siitä oli akryylia. Kiitos, mutta ei kiitos! Kannattaa siis olla tarkkana niiden materiaalilappujen kanssa.

Puhuin edellisessä postauksessani siitä miten itselläni on ollut uniongelmia ja nyt viikonlopuksi menen vanhempieni luokse evakkoon, kun poikaystäväni viettää illan ystäviensä kanssa. Toivon siis, että saan samalla uniterapiaa ja luotan siihen, että saunominen parantaa. Odotankin viikonloppua siis erittäin innolla ja aion nauttia saunasta, tilan tunnusta (kiva päästä meidän kerrostalokämpästä välillä suurempiin neliöihin) ja koti-Espoosta. Toivotankin kaikille oikein rentouttavaa viikonloppua!

 

I had already written this post, but then all of a sudden the text vanish into cyber space. Oh well, I’ll just give a short summary of what I had written. I was talking about the importance of materials, as I believe natural fibers last for years and years when maintained well. One material in particular I cannot stand is acrylic. I’m always surprises when some expensive brands use a lot of it and I would personally never pay anything for a knit that’s made of acrylic. One thing everyone should always check before buying anything is the material information. Makes a huge difference whether something is made from wool or acrylic! My favorites are cashmere, silk and wool (at this point my boyfriend is rolling his eyes and saying something like “well of course they are”, heh).

I’m going to my parents this weekend, as I want to enjoy the sauna and just relax. I have not been sleeping too well, so I’m hoping this is what I need right now. Have a great weekend ladies!

 

Photos/Thomas D.

Cashmere cardigan / Carls Bernsten

Silk blouse / Andiata*

Jeans / Mango

Boots / H&M

Bag / Balenciaga

*Gifted.

You May Also Like

8 comments

Reply

Iroa olen itsekin hämmästellyt, tosi usein materiaalit on keinokuitua, ja hinnat kuitenkin antaa ymmärtää ihan muuta
Sit taas cashmirissakin tuntuu olevan eroja; jotkut kalliit neuleetkin nyppyyntyy heti ja toisiin ei vuosien käytönkään jälkeen tule juuri lainkaan nyppyä. Sen kun tietäisi ostohetkellä!

Reply

No se juuri, että jos hinnat antavat olettaa, että kyse on kashmirista ja materiaalitiedoissa lukee, että puolet arkyylia niin en vaan voi ymmärtää. Kuka maksaa edes sellaisesta tuotteesta jotain? Jep, samaa olen huomannut. Laatu voi heitellä saman brändin tuotteissa paljonkin, eli vaikka aikaisemmin olisikin ollut tyytyväinen niin sitä ei voi ikinä tietää…

Ihanaa viikonloppua sinne!

Reply

Just like I’ve told you – queen of minimalistic and sophisticated outfits! 🙂
Love your boots and comfy cardigan!

https://LARTOFFASHION.COM

Reply

Thanks Natali! 🙂 And have a great weekend!

Reply

Olen itse myös tarkka materiaaleista, ja kauhistuttaa todellakin huomata, miten hinta ei enää juuri kerro mitään. Akryylin lisäksi polyesteri toinen materiaali, jossa hinta ja laatu eivät ole oikein kohdillaan. Monesti on tullut vastaan esim. mekkoja, joista pyydetään satasia, ellei hinta ole lähempänä jopa 1,000 euroa ja sitten materiaali onkin joko 100% polyesteria tai ainakin suureksi osaksi sitä. Vaikka polyesteriin välillä sorrunkin, niin en suostu maksamaan siitä luonnonmateriaalin hintaa.

Ettei mene ihan valitukseksi, niin jälleen oli ilo katsella kauniita kuvia 🙂 mukavaa viikonloppua!

Reply

Joo, pitää olla todella tarkkana! Luulisi, että jos neuleen hinta on useampi satanen, niin se olisi tehty laadukkaista materiaaleista, mutta tämä ei valitettavasti aina pidä paikkaansa. Ja vaikka tykkään esim. Zaran vaatteista, niin harmittaa, että heidän neuleet on suurimmaksi osaksi arkyylia tai polyesteria. Oli malli sitten kuinka kiva tahansa, niin ihan periaatteesta en voisi ostaa akryylineuletta kaappiin.

Ja hei kiitos Niina! 🙂 Ihanaa sunnuntaita sinne! Itse olen ollut Espossa vknlopun ja tulin juuri kävelemästä jäältä. Ihan huikea ilma – pakkasesta huolimatta kevään tuntua jo ilmassa!

Reply

Minua kiinostaa tuo Balenciagan laukku. Onko siinä olkahihna? Millainen se on käytössä?
Kommentoin ekaa kertaa blogiisi.
Yt. Lukija 54 v Espoosta

Reply

Moikka Minna! Kiva, kun kommentoit 🙂 Olen itsekin Espoosta kotoisin (ja täällä para-aikaa), joten kiva kuulla, että täältä suunnasta on lukijoita!

Ostin tuon Balenciagan käytettynä vuosi sitten ja olen tykännyt todella paljon. Laukkuun kuuluu olkahihna ja sinne mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Laatukin on hyvä, joten voin lämmöllä sitä suositella! Ihanan rento, mutta silti tyylikäs laukku.

Rentouttavaa sunnuntaita sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *