Tänään on viimeinen ilta Abu Dhabissa ja huomenna kohti Dubaita! Ollaan viihdytty täällä todella hyvin ja tekemistä on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi, joten tylsää hetkeä ei ole ollut. Tänään vietimme pari tuntia rannalla ja sen jälkeen lähdimme käymään Marina Mallissa ja siitä Louvreen. Louvre oli aivan mieletön kokemus ja pelkkä rakennus on niin upea, että jo sen takia kannattaa käydä siellä. Eilen vietimme sitten puoli päivää aavikolla ja oli kyllä aikamoinen päivä. Lisää siitä kokemuksesta myöhemmin oman postauksen muodossa! Muistan, että aavikko oli muutaman vuoden takaisen Oman matkamme kohokohta ja ihastuin silloin aavikkoon palavasti. Se rauha ja kauneus mikä siellä vallitsee on sanoin kuvaamatonta. Abu Dhabista kannattaa siis ehdottomasti tehdä aavikkosafari – ilman sitä ei saa kunnon kokemusta tästä maasta!

Kuten kerroin jo edellisessä postauksessani, sää täällä on ollut täydellinen. Päivisin on lämmin, mutta ei liian tukahduttava ja illalla ihanan pehmeä ilma, mutta voi hyvin käyttää bleiseriä tai kevyempää neuletta. Muslimimaassa kun ollaan, niin pukeutumisen suhteen pitää hieman miettiä, jotta kunnioittaa paikallista kulttuuria. Hotellialueella voi hyvin pukeutua “länsimaalaisesti”, mutta esimerkiksi tässä “paljastavassa” topissa en lähtisi hotellin ulkopuolelle. En tiedä mitä paikalliset miettivät  tästä aiheesta, mutta “maassa maan tavalla” -asenteella ei voi mennä pieleen!

Huomenna sitten kohti Dubaita, eli palataan sieltä!

 

It’s our last night in Abu Dhabi and tomorrow we are headed back to Dubai! We have really enjoyed our time here and think it’s a city with actually quite a lot to do in. We visited the desert yesterday and today went to the Louvre. It’s such an amazing building, so even if you’re not into art, I recommend you to go in anyways as the architecture of the building is so beautiful.

Now we are going to catch some sleep, but I’ll write again from Dubai!

 

Photos/Thomas D.

Outfit / Andiata*

Heels / Louboutin

Bag / Chanel

Sunnies / Le Specs (Sofinah)

*Gifted.

You May Also Like

2 comments

Reply

Muistan oman Dubain-lomani muutaman vuoden takaa, olimme siellä vuodenvaihteen tienoilla ja sää oli todella miellyttävä, kuin oikein hyvä Suomen kesä, ei liian tukahduttava. Aurinkoa otimme hotellin uima-altaalla, jos sijaitsi hotellin katolla, joten sinne aurinko paistoi koko päivän, eikä tarvinnut korkeaa suojakerrointakaan, kun auringonpaiste ja lämpötila olivat kuin linnunmaitoa 🙂 Vaatetuksen suhteen ohjeistettiin, että olkapäät tulee olla peitettyinä ja hameen pituus vähintään polveen saakka. Näitä ohjeita noudatimme, koska “maassa maan tavalla”, kuten sanoit. Tavarataloihin ilmestyi nuoria naisia, yleensä venäläisiä, pienissä topeissa ja hotpantseissa, en tiedä oliko se tietämättömyyttä vai piittaamattomuutta, mutta ei voinut kuin tuntea myötähäpeää… T: Ansu

Reply

Joo, tämä ilma on kyllä mielettömän ihana! Kaikki yli +30 on jo sen verran tukalaa, että auringossa ei voi viettää aikaa, mutta nyt voi hyvin istua auringossa ja nauttia. Itse omistan tosin niin herkän ihon, että täällä on käytössä korkeat suojakertoimet! Onnistuin jopa ainoana rantapäivänä polttamaan kädestä kohdan johon olin imeisesti huolimattomasti levittänyt aurinkorasvaa (ja olimme tosiaan ulkona 1,5h) 😀 Muistan taas hyvin miksi en viihdy rantatuolissa!

Jees, muistinkin, että olkapäät pitäisi olla peitettynä eikä missään vesirajamekossa olisi soveliasta liikkua. Itsekin kyllä ihmettelin Suurmoskeijaan mentäessä kuinka osa naisista oli pukeutunut tyyliin tiukkoihin cocktailmekkoihin ja sitten ihmettelivät miksi heidän oli pakko heittää siihen päälle abaya ennen kuin he saivat siirtyä turvatarkastuksesta moskeijaan. Ehkä he eivät ole sitten teheneet mitään taustatyötä ennen matkaa tai heitä ei vaan kiinnosta? Oli miten oli, niin onhan se aina kohteliasta kunnioittaa maan kulttuuria, vaikka se eroaisi omasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *