x Eilen havahduin siihen, että meidän Dubain matka lähestyy ja siihen on enää alle kaksi viikkoa aikaa. Sen jälkeen kaivoin passin esille ja aloin miettimään, että pitikö Dubaihin matkustaessa passin olla voimassa 6kk reissun jälkeen (omani menee umpeen kesäkuussa). No pitihän sen! Ei siis muuta kuin passia uusimaan ja onneksi Suomessa asiat hoituu niin helposti, että ei tarvinnut keksiä mitään hätäratkaisuja. Tai näin mietin ennen kuin kävi ilmi, että myös poikaystäväni passi menee vanhaksi kesäkuussa. Ei siinä mitään, mutta koska hän on Ranskan kansalainen, hän ei luonnollisesti saa passia Suomesta, mikä vaikeuttaa asioita huomattavasti. Hän oli eilen Ranskan suurlähetystössä ja kaikki tarvittavat paperit lähetettiin Ranskaan. Tilanne on nyt se, että jos passi saadaan valmiiksi ja se ehditään toimittamaan konsulaattiin josta “diplomaattinen salkku” lähetetään Suomeen ensi viikon torstaina, kaikki on hyvin. Jos se ei kuitenkaan valmistu ensi viikolla tai ehdi tähän salkkuun syystä tai toisesta (mikä Ranskassa olisi aivan normaalia), on tilanne se, että matkamme peruuntuu/siirtyy. Olemme maksaneet jo yhdestä hotellista ja tietenkin lennoista, joten tällä viikolla on pakko selvittää, että saammeko matkan peruttua ilman, että satoja euroja menee hukkaan. Sellainen tilanne siis täällä ja vaikka oma tyhmyys ottaa päähän (ja pahasti), niin ihmettelen miten rauhallisesti olen ottanut tämän homman (ehkä olen vain liian väsynyt välittämään tällä hetkellä, heh). Yritän vain muistaa, että kukaan ei ole kuollut ja matkalle pääsee aina, joten mikä olikaan tulema, niin sillä mennään. Toki olisin erittäin mielelläni kahden viikon päästä auringossa juomassa mojitoa altaalla, mutta…

 

x Yesterday I realized that we are leaving to Dubai in less than two weeks and I started to look for my passport. I remembered that to Asia your passport needs to be valid for at least six months after your holidays. I also checked the situation for Dubai and it’s the same thing when traveling there. I realized that I had to apply for a new passport as mine expires in June. In Finland you can basically get it in a few days, so no worries. The worries started when we realized my boyfriends passport expires in June as well and he is a French citizen living in Finland. I knew that in his case getting a new passport wouldn’t be that fast. Now the situation is that basically all papers have been sent to France and if the passport is ready next week and it’s delivered on time to the “dipolomatic suitcase” (which is sent to Helsinki) we are good, but if not, we are in trouble. So we won’t know if we can even make this holiday until two days before departure. What a mess and how dumb are we not to check this one time! I’m keeping it cool for now, but that’s probably only because I’m too tired to make a big deal out of it (how convenient for my boyfriend, heh).

 

 

x Ehkä tosiaan syy sille miksi en reagoinut tähän sotkuun niin paljon kuin mitä olisin luullut on se, että olen ollut todella väsynyt. Jo muutaman viikon on tuntunut, että joku pöpö jyllää kropassa ja olen yrittänyt kaikin tavoin nitistää sen. Viikonloppuna kun kroppa saa levätä, niin väsymys on aika jäätävä, mutta kuin ihmeen kaupalla mikään tauti ei ole puhjennut. Hyvä niin, sillä tuntuu, että puolet helsinkiläisistä ovat sairaana tällä hetkellä, joten en ihmettelisi jos tässä joku pöpö onkin tarttunut.

x Pakkaset saisivat mielestäni nyt olla tältä talvelta ohi ja ottaisin plus asteet mielelläni vastaan! Silläkin uhalla, että ne tuovat Helsinkiin harmaat pilvet ja kurakelit. Joskus sen kevään on tultava ja plus asteet olisivat yksi askel lähemmäs tätä upeaa vuodenaikaa. Nyt tuntuu, että on käyttänyt samoja vaatteita kuukausia putkeen ja palan halusta pukeutua vaaleampiin sävyihin ja kevyihin takkeihin. Olisi ihana fiilis, kun ei tarvitse vetää pipoa päähän aina ulos lähtiessä…sitä odotellessa!

 

x I have been feeling under the weather for a few weeks now and I’m trying to shake this off. Feels like half of Helsinki is sick at the moment and I’ve been trying to wash my hands like crazy and take my vitamins to avoid being knocked out for a week. On the weekends my body needs total rest, but then it manages to store energy, so I can get through the week. Now I’ll keep my fingers crossed this won’t blow out into a proper flue!

x I’m waiting for the freezing weather to be over and done with. Now is that moment when I can’t handle the winter coats, gloves and beanies any longer. I hope plus degrees are heading our way sooner than later, so spring can start before August. It’s such a magical season, so I hope we can enjoy it for a long time!

 

 

x Linda suunnitteli oman kenkämallin Flattered-merkille ja tämä Linda Black Suede Slip-in on mitä hurmaavin kenkä! Tänään pääsen ilokseni näkemään kaikki upeat värit livenä lanseerausaamiaisen merkeissä enkä malta odottaa, että pääsen fiilistelemään Lindan kanssa tätä mahtavaa yhteistyötä! Kuten olen aikaisemmin sanonut, ihailen Lindan työmoraalia ja häntä ihmisenä. Hän on nimittäin juuri niin hyvä tyyppi “oikeassa elämässä”, kuin mitä blogikin antaa ymmärtää (ja samaa voin sanoa Alexasta). Insta Storiesin kautta pääsette muuten tämän aamun tunnelmaan mukaan!

 

x Linda designed her own shoe for Flattered and it’s the most elegant Slip-in ever! Today I have the honor to participate in the launch event and see the the shoes live. I’ve had the pleasure to get to know Linda on a personal level and I can tell you that she is just as amazing, kind, ambitious and smart in “real life” as she seems by her her blog (same I can say for Alexa). That’s why it’s so easy to be so happy for her and her accomplishments!

You May Also Like

10 comments

Reply

Suomi on maa, jossa on 4 vuodenaikaa. Jos tämän kylmän vuodenajan sietäminen on ylivoimaista, niin maapallolta löytyy aika monta maata, jossa talvea ja kylmää ei tarvitse kestää. Ilmastonmuutos on jo nyt aiheuttanut sen, että Suomessakin talvi on lämpimämpi kuin aiemmin, ja kuten hyvin tiedämme, niin ilmastonmuutoksen aiheuttama negatiivinen kokonaisvaikutus alkaa olla todella ikävällä tasolla (globaalilla mittakaavalla).

Joten ehkä olisi syytä miettiä kaksi kertaa, ennen kuin valittaa Suomen talven kylmyydestä. Jos asia häiritsee, niin maailmankansalaisina voitte varmasti muuttaa jonnekin muualle.

Reply

Wow – ihan rauhassa. Blogissani saan jakaa juuri niitä fiiliksiä mitä mielessäni on ja tällä hetkellä talvi alkaa riittämään meikäläiselle 😀 Ei mitään henkilökohtaista sinua kohtaan!

Reply

Oh no!! So sorry to read this about your passports!! I hope that everything will be sorted out in the best way possible and that you will get to have your holidays. I’m also SO over with the freezing cold and all of the Winter clothes and stuff. I have been also not feeling well for the past few weeks and I just can’t wait for the proper Spring to come and flu season to be over.
Take care!

https://lartoffashion.com

Reply

Thanks dear – we are keeping our fingers crossed! 🙂 Thank god next week it’s supposed to be plus degrees and I can’t wait for the snow to melt! Hope you feel better soon – the flue season this year has been crazy, so let’s hope we aren’t going to catch it.

Reply

Moikka Sofia! Nyt on ihan pakko jättää kommentti, nimittäin luin tuon ensimmäisen osan tästä postauksesta ja yht’äkkiä tuli tosi outo tunne ja oli pakko tarkistaa oman passini voimassa olo aika sillä minäkin olen lähdössä ennen pääsiäistä reissuun. No, kuinka ollakaan passini on vanhentunut ja ulkosuomalaisena alkoi täällä myös kauhea paniikin sekainen soittelu eri toimistoihin ja konsulaattiin selvitelläkseni eri mahdollisuuksia saada uusi passi ajoissa! Sum summarum, kiitos että kirjoitit aiheesta, muuten olisin varmaan ilmaantunut kentälle vanhalla passilla. Täällä siis myötä eletään teidän passi-jännityksen kanssa ja toivottavasti päästään kaikki reissuun!

Roosa

Reply

Moikka Roosa! Voi ei – mä niin ymmärrän mitä käyt nyt läpi. Paljon tsemppiä ja toivotaan, että kaikki järjestyy ajallaan! Onni onnettomuudessa on se, että hoksasit asian nyt etkä kentällä. Meilläkin olisi ollut pieni shokki yrittää maahan Dubain päässä ja siellä tullut käännytetyksi 😀 Nyt vaan varpaat ja sormet ristiin meidän kaikkien puolesta. Tsemppiä ja ihanaa reissua!

Reply

Toivottavasti saatte uuden passin ajoissa ja pääsette matkalle 🙂

Reply

Kiitos Mankka! 🙂 Toivotaan, että se ehtii ajoissa!

Ihanaa viikonloppua sinne!

Reply

Olipas törkeä toi eka kommentti, tuli ihan paha mieli sun puolesta. Oot moneen keretään kirjoittanut kuinka nautit Suomessa asumisesta mutta kyllä talvi saa välillä ottaa päähänkin, Ei niitä neljää vuodenaikaa ihan joka sekunti tarvii rakastaa.
Terkkuja Sveitsistä, jonka sateista ja sumuista talvea en minäkään aina rakasta vaikka en en maata vaihtaisikaan.

Reply

Ehkä tällä kyseisellä henkilöllä oli vain huono päivä? Olen maailman kiitollisin siitä, että te siellä ruudun toisella puolella olette niin fiksuja ihmisiä, että en edes muista milloin viimeksi olisin saanut jotain ikävämpää kommenttia. Ja tämä kyseinen kommenttihan oli vielä asiallinen, joten ei siinä mitään! 🙂 Välillä kun kuulee blogikollegoilta niistä oikeasti epäasiallisista kommenteista, niin huh. Ja tekstissä oma tarkoitukseni ei todellakaan ollut provosoida ketään, vaan ilmaista se, että talvi voisi mielestäni hiljalleen väistyä. Ehkä hän vain ymmärsi sen niin, että en arvosta eri vuodenaikoja…

Ja niinhän se on, että eihän kaikesta tarvitse aina tykätä, mutta se ei tarkoita sitä, että maata/puolisoa/työtä/ystävää pitäisi laittaa heti vaihtoon 🙂 Itse rakastan Suomea (ja kiitos ulkomailla vietettyjen vuosien, arvostan sitä äärettömän paljon), mutta talvi nyt ei vaan satu kuulumaan suosikkeihini. Ei siinä sen kummempaa!

Mutta ihana olet Nintsukka, kiitos kun laitoit viestiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *