Style Plaza Sopot Puola 9

 

Terveisiä kesälaitumilta! Viikonloppu meni Puolassa häähumussa ja maanantai-iltana saavuimme myöhään takaisin Helsinkiin. Kolmipäiväisten häiden jälkeen uni tuli enemmän kuin tarpeeseen, joten nautimme rauhallisesta aamusta ja sen jälkeen ajoimme suoraan landelle, jossa istahdimme heti valmiiseen lounaspöytään. Ruokakooman ja uinnin jälkeen ei sitten paljon muuta enää tehtykään – mitä sitä nyt lomalla olisikaan pakko tehdä. Täysillä nautitaan siis vapaista ja vielä melkein kaksi viikko lomaa jäljellä! Hassua miten moni mieltää elokuun jo syksyksi, mutta Ranskassa asuessani aloin mieltämään sen yhdeksi tärkeimmistä lomakuukausista. Keskieurooppalaisethan lomailevat pääsääntöisesti silloin, joten kesä senkun jatkuu! Syysmuoti alkaa kyllä nyt kutkuttamaan kovasti, mutta sitäkin ehtii tutkia enemmän sitten kun palaan arkeen.

Olen kerran aikaisemmin ollut Puolassa ja tämän matkan syy oli tosiaan ystäväpariskuntamme häät. Perjantaina nautimme häävieraiden ja hääparin kanssa drinkit Sopotissa ja lauantaiset häät olivat kylässä nimeltä Puck (noin tunnin ajomatkan päässä Sopotista). Puck jätti hieman kylmäksi, vaikka hääpaikka itsessään oli upea. Sen sijaan Sopot yllätti todella positiivisesti ja olisimme voineet viettää siellä enemmänkin aikaa. Kylä on siisti, kivan kokoinen, rantaviiva on pitkä ja arkkitehtuuri on sympaattista. Hintataso on myös edullinen Suomeen verrattuna. Meillä oli myös loistava hotelli, Villa Testa, ja viihtyvyyttä lisäsi se, että saimme valtavan sviitin Villan puolelta (koska meidän alkuperäistä varausta ei löydetty). Hotellista sai myös lainata veloituksetta pyöriä ja pyörätiet alkoivat heti hotellin ulkopuolelta. Niitä pitkin pystyi ajamaan pitkän matkan rannan vierestä alkavaan metsään saakka. Harmi, että Puolassa ruoka ei ole mitenkään erityisen hyvää (ainakaan meidän kokemuksen mukaan) ja palvelukin voi olla huonoa. Siitä huolimatta voin kuitenkin suositella Sopotia esimerkiksi viikonloppumatkaa varten, jos haluaa vain rentoutua ja nauttia vaikka hemmotteluhoidoista merimaisemissa. Lensimme vielä suoralla Finskin lennolla Gdanskiin ja siitä ajoi Sopotiin noin 25min, eli kohde on todella helpon matkan päässä. Onko kaupunki teille ennestään tuttu?

Hyvä elokuuta kaikille!

 

Style Plaza Sopot Puola 2 Style Plaza Sopot Puola 5Style Plaza Sopot Puola 19Style Plaza Sopot Puola 23 Style Plaza Sopot Puola 11Style Plaza Sopot Puola 14 Style Plaza Sopot Puola 13 Style Plaza Sopot Puola 26

You May Also Like

10 comments

Reply

Onpa aurinkoisia kuvia, oikein häikäisee 🙂
Ei ole Sopot tuttu paikka, joten olikin kiva kuulla uudesta paikasta.
Hyvää kesän jatkoa!
Ps. Ei ole kiire syysmuotiin, iik, syksy…

Reply

Ilmat oli loistavat ja oikeastaan täydelliset, koska siellä ei ollut niin kuuma kuin täällä! 🙂
En ollut itsekään kuullut Sopotista aikaisemmin ja lähdimmekin matkaan ilman mitään ennakko-odotuksia, joten sen takia yllätyimmekin kuinka kiva paikka olikaan kyseessä!

Reply

Tuttu paikka ja ihastuttiin isosti 🙂 Yövyimme kuvassa olevassa Grandin hotellissa. Aiomme palata samaan paikkaan toistekin. Puola muutenkin maana miellyttävä. Voisi melkein sanoa että hyvin suomimainen maa 🙂

Reply

Sopot yllätti kyllä todella positiivisesti meidätkin! 🙂 Käytiin tuolla Grand Hotellissa ja ainakin sijainti on täydellinen ja hotellilla kiva ranta. Viihdyitteko siellä? Voisin miettiä sitä seuraavalla kerralla! Joo, sanoisin, että suomalaisissa ja puolalaisissa on jotain samaa ja vaikka palvelu ei aina ollut mitenkään erityisen hyvää, niin suurin osa ihmisistä vaikutti ystävällisiltä vaikka kielimuuri saattoikin olla aika korkea!

Reply

Viihdyttiin. Oltiin sesongin ulkopuolella eli talvella, niin oli eri tavalla rauhaisaa. Kiva spa osasto hotellilla toi oman mukavan lisän!

Reply

Niin totta, ei tullut mieleen, että sinne voisi hyvin matkustaa myös talviaikaan! Varmasti ihanan rauhallista silloin 🙂

Reply

Heh, niin ne respassa sanoivat, että olemme oikeaan aikaan relaa, koska “summer is madness” onhan siellä kesällä mahtavat puitteet bailaa!

Reply

Kesällä on se ihana ranta missä voi hengailla ja hyödyntää pyöriä, mutta talvella siellä pystyy varmasti nauttimaan rauhasta ja rentoutumisesta ihan eri tavalla 🙂 Ei siis hassumpi idea matkustaa sinne silloin!

Reply

Oltiin itseasiassa Gdanskissa ja palattiin sieltä varmaan samoihin aikoihin kun te lensitte sinne. Sopotissa käytiin yhtenä päivänä. Gdanskista pääsi Sopotiin risteillen ja junalla takaisin. Oli oikein kiva kokemus ja ihana biitsi. Tykättiin myös Gdanskista vaikka olikin vähän eri tyylinen kuin Sopot. Ruuasta sen verran että ainakin Gdanskista sai hyvää ruokaa kun oli vähän tehnyt etukäteen selvittelyjä ja tiesi minne mennä. Kaikkilla ruoka ei todellakaan ollut hyvää, mutta pari helmeä löytyi joukosta. Ainakin ruoka oli ihanan edullista, se hyväkin ruoka siis. Sopotissa erehdyttiin jonnekin kävelykadun paikkaan eikä selvitelty sen tarkemmin kun nälkä oli niin kova. Ruoka ja palvelu oli pettymys, mutta joskushan noita sattuu, että tulee valittua väärin.

Reply

Joo, me huomattiin yksi risteilyalus Sopotin laiturilla ja sitten kun kävimme Gdanskissa paluumatkalla niin huomattiin, että se toi ihmisiä ihan siihen keskustaan asti. Aika kätevä yhteys! Gdanks oli oikein kiva ja kaunis (oltiin vaan siinä vanhan kaupungin puolella) muutama tunti ennen paluulentoa, mutta juurikin eri tyylinen kuin Sopot. Itse viehätyimme Sopotin rentoudesta ja niistä ihanista rantavilloista ja rannasta (vaikka en mikään rantahirmu olekaan). Sopotissa pääsi myös ajelemaan pyörällä kaikkialle ja pyörätiet olivat todella hyvät, joten se oli kiva tapa tutustua kaupunkiin.

Ja niin, mitä tulee ruokaan niin olet kyllä ihan oikeassa. Me ei tehty mitään taustatyötä etukäteen ja useinhan käy niin, että se on ihan lottoamista kun astuu vain johonkin seuraavaan vapaaseen pöytään. Ihan sama tilanne oikeastaan missä tahansa kaupungissa, niin myös Pariisissa missä olimme nyt viikonloppuna, mutta sielä saa vaan maksaa sitten virheestään aika suolaisesti. Puolassa on onneksi niin edulliset hinnat, että ei tarvitse ruoskia itseään loputtomiin väärästä valinnasta. Pariisissa menimme yhteen kivaan ja ihan ok ravintolaan (saimme suosituksen) ja kun lasku iskettiin pöytään (130€), niin vähän nirhaisi, koska se ei todellakaan ollut sen arvoista. Mutta tosiaan ensi kerralla kun menemme Puolaan niin täytyy ehdottomasti tutkia ravintolat tarkemmin etukäteen ja tehdä varaukset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *