D75_9497

 

Aito turkis on aika kiistelty aihe ja ajattelin huomiselle kirjoittaa postauksen omista ajatuksista asian suhteen. Täytyy kyllä sanoa, että olen monesti miettinyt sen kirjoittamista, mutta vähän mietityttää kannattaako asiaan ottaa julkisesti kantaa ollenkaan. Kaikilla kun on vahvat omat mielipiteet tähän aiheeseen ja keskustelu ei aina pysy täysin asiallisena. No, mietin asiaa vielä tämän päivän jos kuitenkin sen julkaisisin…

Tämä kuvissa näkyvä turkistakki on isoisoäitini vanha. Ikää sillä on yli 40-vuotta ja se on kulkenut suvussa eteenpäin. Tuntuu oikeastaan aika hullulta, että päällä on jotan niin vanhaa, joka on kuitenkin kunnoltaan kuin uusi. Isoisoäitini kuoli vasta yli 100-vuotiaana ja hänen järkensä toimi loppuun asti ihmeen hyvin. Sen ikäisen juttuja kuuntelikin korvat höröllä. Ei voi edes kuvitella millaisen muutoksen ja kehityksen hän pääsi kokemaan sen sadan vuoden aikana. Aika paljon Suomi (ja maailma) muuttui sinä aikana.

Turkiksesta voi olla montaa eri mieltä, mutta sitä ei voi kukaan kiistää etteikö se olisi laadukas ja kestävä valinta. Tänä kuvauspäivänä oli kylmä, mutta ihme ja kumma meinasin hikoilla tuo takki päällä. Minä, joka aina palelen. Takki on aivan älyttömän lämmin, joten voin kuvitella, että niille on ollut tarvetta vielä silloin kuin muita yhtä lämpimiä vaihtoehtoja ei ollut. Nykyään tilanne on tietenkin toisin.

No mutta, huomenna lisää juttua turkiksesta! Ellen siis satu muuttamaan mieltäni yön aikana, heh.

 

This vintage fur coat belonged to my great-grandmother. It’s nearly 40 years old. How crazy is that? Especially since it looks like new! No matter what your personal opinion is on fur, it’s undeniable how long-lasting a quality piece is. I will pass this on to my children one day so it will move in the family. I can’t think of many things that last time so well except watches and jewellery of course.

My great-grandmother was over 100-years old when she passed away and her mind was healthy until the very end. It meant that I paid close attention to whatever she told me, because I mean she had a lot of life experience behind her. I can’t even imagine the change she saw during her lifetime. The world changed quite a lot. Finland in particular developed very fast during these last 100 years.

There is something special wearing a very old piece that has been in the family for a while. It becomes more than just a “coat” and something you want to treasure.

 

 

D75_9474

D75_9567D75_9544D75_9517D75_9488D75_9519D75_9528

Coat / Vintage

Jeans / Mango

Knit / Filippa K

Heels / Zara

Bag / Chanel

Ring / Cartier

You May Also Like

13 comments

Reply

Wow, what a story and heritage!! Wonderful coat and you are looking like a royalty in it! 🙂

http://lartoffashion.blogspot.com

Reply

Heh, I don’t know about looking royalty in it, but for sure the coat carries a long story! 🙂

Reply

Ihania kuvia ja turkis sekä Chanel viimeistelevät asun 🙂 Ja totta, turkis on melko hankala keskustelun aihe oli sitten puolesta tai vastaan. Toisaalta se lämmittää aivan tajuttoman hyvin pakkasilla, mutta sitten on aina se eettinen puoli. Nykyään kylläkin tehdään todella aidon näköisiä tekoturkiksia, joita suosin ehkä mieluummin 🙂

Mukavaa päivänjatkoa!

http://www.essiesophie.blogspot.com

Reply

Kiitos Essi! 🙂 Turkis on tosissaan aika tulenarka aihe, mutta todella mielenkiintoinen sellainen. Siitä saa hyvää keskustelua aikaiseksi jos kummatkin osapuolet vaan pysyisi asiallisina…toisaalta täällä ei ole ikinä ollut ongelmaa asiattomien kommenttien kanssa (ellei lasketa sitä miten jollain oli suuri ongelma mun varpaat ja meikitön naama hehe…). Huomenna siis lisää tästä aiheesta!

Kiitos ja sitä samaa sinne 🙂

Reply

Très joli look !
Deltreylicious
http://blackbeauty-mode-tendance.eklablog.com

Reply

Merci beaucoup!

Reply

Minullakin on kaksi turkkia, en ole juurikaan käyttänyt, mutta en aio poiskaan heittää. Toinen on 23 vuotta vanha ja toinen 14 vuotta vanha. Tänä päivänä en turkkia ostaisi, mutta en tuomise käyttäjiäkään.

Reply

Mun mielestä on hienoa, että itsellä on vakaa mielipide asiaan, mutta osaa silti olla tuomitsematta niitä ketkä toimivat toisin! Se on hienoa se 🙂

Reply

Olen nykyajan turkistuotantoa vastaan, sillä eläintä ei käytetä kokonaan hyväksi toisin kuin esimerkiksi nahkateollisuudessa. Otetaan vain turkki ja raadot veks. Lisäksi olosuhteet ovat Suomessakin hyvin epäinhimilliset, ei aktiivista kettua tai jyrsijää ole tarkoitettu elämään alle neliön kokoisessa häkissä elämäänsä.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että vintage-turkikset ovat ok. Isoäidilläni on useita turkiksia ja niistä yhtä mielin itselleni, juuri sen takia ettei kukaan muu niitä tulisi käyttämään ja joutuisivat kaatopaikalle. Turkis on myös älyttömän lämmin ja mielestäni vintage-turkista käyttämällä kunnioittaa materiaalia parhaiten: se on tehty aikoinaan kestämään ja ekologinen kuorma olisi suuri, jos sen vain heittäisi käyttämättömänä roskiin.

Reply

Mä just viimeistelin huomisen kirjoituksen ja siinä sanoinkin, että en voi itse turkistarhaukseen ottaa kantaa koska en ole ikinä vieraillut turkistarhassa. Näin mallikkona luulisi, että ne olot pitäisi olla säädelty niin, että niillä eläimillä olisi edes jotenkin inhimilliset olot? Kuitenkin kun turkistarhaus on laillista ja valvottua.
No mutta, huomenna lisää tästä aiheesta…

Reply

Onpa tyylikäs asu! En ota tässä turkikseen sen enempää kantaa, upealta näyttää ja sillä taitaa olla sinulle aika huimasti tunnearvoa. <3 Olen itsekin saanut omalta isoäidiltäni joitakin asusteita ja vaatteita, enkä niistä koskaan luopuisi. 🙂
Ps. Bootcut farkut näyttää niiin hyvältä, jotenkin tosi raikkaalta ja vielä erityisesti raitapaidan kaverina!

Reply

Kiitos Milena! 🙂 Tunnearvoa on kyllä kaikissa jutuissa mitkä suvun tai perheen kautta tulee omaan kaappiin! Niistä ei tosissaan ihan hevillä luovu 🙂

Reply

I enjoyed reading the story behind the coat. It is always so wonderful to wear pieces handed down from my mother so I can just imagine the pleasure you feel when wearing your fur coat.

Sharon
http://www.afashioncrowd.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *