Quotefancy-2870-3840x2160-1

 

[dropcap custom_class=”normal”]Sain viime viikolla blogini lukijatutkimuksen vastaukset ja oli todella kiva saada tietää teistä ja teidän mielenkiinnoista hieman enemmän. Iso kiitos vielä kaikille vastanneille! Sain myös aivan ihania avoimia kommentteja, jotka saivat kyllä hymy huulilleni. Liikutuin myös teidän kannustuksesta muutosta kertovaan postaukseen, eli iso kiitos teidän tsemppaavista sanoistanne! Lukijatutkimuksen avoimeen kommenttikenttään mahtui myös muutama kritiikki ja otin ne rakentavasti vastaan. Olen kuullut monesti, että tuo “continue reading“-toiminto häiritsee teitä lukijoita, joten kokeillaan jos blogini seuraaminen helpottuisi sen poistamisen myötä.[/dropcap]

Ne muutamat kriittiset kommentit koskivat lähinnä oikeinkirjoitustani ja tiedostan sen olevan itselleni edelleen haaste. Jouduin jo ala-asteella äidinkielen tukiopetukseen, joten tämä on kyllä ollut kivinen tie. En olisi ikinä uskonut, että tulisin joskus tuottamaan julkista tekstiä, heh. Olenkin yrittänyt käyttää itselleni mahdollisimman luontevaa tekstiä ja siksi sekoittanut kirja- sekä puhekieltä. Ilmeisesti huonolla menestyksellä. Tästä eteenpäin keskitynkin ainoastaan kirjakieleen ja yritän panostaa entistä enemmän oikeinkirjoitukseen. En voi luvata  tarjoavani Helsingin Sanomien artikkeleiden veroista tekstiä, mutta yritän parhaani. Oli ihana huomata miten hyvin suurinosa antoi sitä rakentavaa kritiikkiä. Kritiikki on ehdottomasti tarpeen, mutta siitä on hyötyä vain silloin kun se on rakentavasti muotoiltu.

Ainoastaan yksi näistä kommenteista oli ilmaistu epäasialliseen sävyyn. Jäin ihmettelemään viestin sisältöä ja sitä tyyliä millä tämä lukija ilmaisi mielipiteensä. Hän mm. toivoi, että en puhuisi henkilökohtaisesta elämästäni mitään (koska se ei ketään kiinnosta) ja keskittyisin siihen mihin lupasin. En tiedä tarkoittiko tämä henkilö sitä, että kirjoittaisin pelkästään muodista? Omasta mielestäni kerron harvinaisen vähän täällä omasta elämästäni, mutta olen kyllä huomannut sen, että jos en kerro yhtään mitään niin jään teille lukijoille todella kaukaiseksi. Sitäkään en halua. Koen myös, että lifestyle-aiheiset jutut kuuluvat blogiini muodin lailla. Jos olen muuttamassa ulkomaille niin luonnollisesti se tulee näkymään blogini sisällössä.

En henkilökohtaisesti pidä blogeista, jotka ovat täysin hengettömiä. Kauniita editorial-tyylisiä kuvia löytyy muotilehdistä pilvinpimein, joten blogin sisällön täytyy erota lehden muotikuvista jollain tavalla. Siksi juuri se bloggarin luonne, mielipiteet ja ne muutkin elämän osa-alueet saavat näkyä ja kuulua edes vähän. Näin bloggariin on helpompi samaistua. Jos lukija hakee pelkästään kauniita kuvia niin helpommmalla pääsee selaamalla Vogueta. Kuvatkin näissä lehdissä on huomattavasti korkeatasoisempia kuin tässä blogissa.

Mietteitä herättävä kommentti ja olisi mahtava kuulla, että mitä mieltä te olette tästä asiasta? Onko kivempi katsoa pelkästään kauniita kuvia vai koetteko tärkeäksi sen, että bloggarista saa irti muutakin kuin sen ulkokuoren?

 

 

A few months ago I had a reader survey here on the blog. It was only in Finnish, which is why you probably don’t remember it. I found it very interesting to get to know my readers and their interests a bit better. I also got some open comments at the end, which really made me smile. I feel very lucky to have such amazing readers!

I also got a few comments about my grammar and how it’s not perfect. Some of my readers find the text difficult to read if there are grammatical errors, which is perfectly understandable and something I’ll need to work on. Some of them also didn’t like the “continue reading”-button (I’ve heard that before), which is why I decided to remove it.

I think criticism is very important in life in order to improve and I’m happy to take it. Especially from you guys. However, it needs be constructive criticism in order for it to be beneficial and I always think that things can be said in many ways. I got one comment, which was written in a very rude way, which made a valid (kind of) point turn into not a valid point. If you try to put someone else down by your words, it’s not very constructive in my mind.

I have a very thick skin and I don’t really care what negative people have to say about me or my blog, but I do think you can tell a lot about a person by the way they talk (or write) to other people. That’s something important to remember in life! It’s not only about the message, but how you deliver the message.  Don’t you agree?

 

You May Also Like

26 comments

Reply

I totally agree. Criticism in general can be very good and helpful but the way it is said or written has a major impact whether or not I take it serious. I feel like currently due to the anonymity of the internet a lot of people write so many rude things which they would never tell you in the face, which is something I really don’t get because it doesn’t help anybody…

Reply

Yeah, criticism is essential in order to improve, but there are so many ways to give it. I’ve been very lucky with my blog, because I have never received any ill-minded comments, but I have read some really nasty comments from other blogs. I just can’t believe some people think it’s their “right” to say some really inappropriate stuff only because they can do it anonymously. I guess the good guideline for this is never to say/write anything online that you wouldn’t be willing to say to the persons face.

Reply

Mun mielestä on ainakin paljon mukavampi lukea blogia jos tietää edes vähän enemmän sen kirjoittajasta!

Reply

Näin mä koen myös itsekin kun seurailen muiden blogeja!

Reply

Kyllä se bloggarin persoona saa ehdottomasti näkyä blogissa! Muuten blogi voi juurikin jäädä etäiseksi. Jatka samaan malliin!

Reply

Kiitos Hanna! Jatketaan 🙂

Reply

If there are only photos it’s not a blog anymore. I wouldn’t follow this blog anymore if you didn’t talk about your life. In fact, I don’t open posts without any text.

Reply

Yeah, I agree. Even if my main “topic” is fashion, it doesn’t mean I’m not going to talk about other things as well. Naturally it’s my blog, which means my life changes are reflected in here. Now that I’m moving abroad, it will surely change (hopefully add) the content a bit and I’ll share some of my experience here as well. I know many of my readers are living in different countries so I think they’ll appreciate this!

Reply

Ehdottomasti saa ja pitää bloggaajan persoonan tulla esiin! Tietystikään ei tarvitse kovin henkilökohtaisista asioista tilittää, mutta mielipiteet, jotain taustatietoja, kuulumisia on kiva lukea. Pelkät kauniit kuvat ja asut eivät kyllä kanna pitkälle.

Reply

Joo, liian henkilökohtaiset asiat jäävät jatkossakin blogin ulkopuolelle. Ehkä eri ihmisillä on vaan eri mielipide siitä mikä on “liian henkilökohtaista”?
Olen kyllä sitä mieltä, että jotain tässä homasssa on itsestäänkin annettava tuntui se kuinka pelottavalta tahansa. Hyvät kuvat ei juurikaan riitä!

Reply

Mielestäni blogisi oikeinkirjoitus ja kielen sujuvuus ovat oikein hyvällä tasolla – itse en lainkaan seuraa blogeja, joissa on huono kieliasu. Sinun taas on yksi suosikeistani 🙂

Samoin pidän tyylistäsi painottaa muotia, mutta kertoa aina väliin jotakin henkilökohtaista. Olet ainakin minulle suuri insipiraation lähde nimenomaan ns. henkilökohtaisella tasolla, koska olen aina haaveillut asuvani Ranskassa ym. Odotan melkein enemmän postauksia suunnitelmistasi, matkustelemisesta ja parisuhdeasioista. Jatka samaan malliin, olet ihastuttava <3

Reply

Voi kiitos! Onpa kiva kuulla toisenkinlaista palautetta tämän oikeinkirjoituksen tiimoilta 😉 Myönnän kyllä, että kirjoittaminen ei ole vahvin alueeni, mutta kyllä se tästä!

Tuli niin hyvä fiilis tästä kommentista! KIITOS<3

Reply

Täytyy kyllä ihmetellä tuota kommentointia sun tekstin tasosta. Mä olen henkilökohtaisesti melkoinen kielinatsi, eikä sun tekstit ole haitanneet mua oikeastaan yhtään millään tavalla (mitä nyt muutamia yhdyssanavirheitä tai kummia lauserakenteita aina välillä). Tekstejäsi on siis kuitenkin miellyttävää lukea ja voisin heittämällä nimetä useampia blogeja, joiden oikeinkirjoitus tai tekstin tyyli tuottaa sen verran pahaa oloa, että pakko painaa ruksia 😀

Munkin mielestä persoonan pitää ehdottomasti näkyä blogin takaa. Toistan ehkä itseäni, mutta sun blogi on siitä poikkeuksellinen, että vaikka omistat kalliita tavaroita, omistat ja pidät niitä ajatuksella ja rakkaudella. Missään vaiheessa mulle ei ole tullut asukuvistasi sellaista oloa, että jokin tuote olisi ostettu pelkästään blogin/hyvien kuvien vuoksi (ja myyntiin seuraavalla blogikirppiksellä….). Kiitos kekseliäistä, klassisista yhdistelmistä ja vaatekappaleiden jatkuvasta uusiokäytöstä. Ilman persoonallista otetta jäisit tosiaan turhan etäiseksi, ehkä pahimmassa tapauksessa jopa hiukan snobistiseksi (mitä et siis missään nimessä ole).

Jatka vaan samaan malliin, ellet paremmin 😉

Reply

Mun lukijakunta on hieman kypsempää porukkaa suurimmaksiosin (toki nuorempiakin löytyy) mikä varmasti vaikuttaa siihen “vaatimustasoon” jollain tavalla. Itseäni ei haittaa muiden blogeissa muutamat virheet siellä täällä, mutta ymmärrän, että joitain lukijoita se ärsyttää. Ja onhan se inhottavaa lukea tekstiä josta pomppaa virheet silmään niin näkyvästi. Petrattavaa siis on, mutta täysillä eteenpäin 😉 Ihana kuitenkin kuulla, että kaikki eivät koe tekstejäni niin vaikealukuisiksi…(huoh mikä helpoitus!).

En voisi kuvitella parempaa palautetta kuin mitä juuri annoit. Kiitos! <3 Kyllä sitä välillä aina miettii, että kyllästyykö lukijat kun samoja vaatteita pyöritän uudestaan ja uudestaan asukuvissa, mutta ihanaa, että sitäkin osataan arvostaa!

Reply

Munkin mielestä blogissa saa (ja pitääkin) näkyä se persoona siellä takana. Sehän on lopulta koko homman koossa pitävä punainen viiva. Siitäkin syystä videopostaukset on muuten tosi virkistäviä! 😉 Tulee ihan erilainen vaikutelma henkilöstä kuin vain kuvien ja tekstin perusteella.

Tsemppiä kirjoituksiin ja uusiin haasteisiin Orleansiin! On kiva seurata blogiasi.

Anna

P.S. En muuten nähnyt TVoF:n finaalilähetystä, mutta fiilistelin Miian voittoa jälkeenpäin 🙂

Reply

Näinhän se on. Mun mielestä blogien tarkoitus on nimenomaan avata ovet ihan tavallisen ihmisen elämään, joten se, että se inhimillisyys näkyy välillä on pelkästään plussaa.

Heh, ehkä mä Ranskassa taas alan keskittymään niihin videopostauksiin 😉 Alan jo nyt keräämään rohkeutta! Liikkuvan kameran edessä mä vaan jäädyn ihan totaallisesti! Mikäköhän siiinäkin on…

Kiitos Anna!<3

P.S. Mä missassin sen live-lähetyksen reissun takia, mutta katsoin sen netistä jälkeenpäin. Ihanaa, että Miia voitti ja niin hyvin se nainen kyllä veti taas finaalissa! Hän ansaitsi voittonsa.

Reply

Olet kirjoittanut itsestäsi juuri sopivasti ja kivalla tavalla ( 10 +) :)).
Jatka samaan malliin!

Eli samaa mieltä kuin Linda ja Hannap :).

I agree with Caro too!

Reply

Kiitos, kiitos, kiitos! <3

Reply

Mun mielstä sun blogissa sekoittuvat hyvällä tavalla muoti ja henkilökohtaisempi sisältö! Olen harmitellut useamman blogin kohdalla sitä, kun blogikärkeä tavoitellessa sisältö kiiltokuvamaistuu ja henkilökohtaiset jutut jäävät kokonaan… Pitkään aikaan en ole ehtinyt ja jaksanut kommentoida, mutta olen kyllä blogiasi seuraillut ja kielivirheetkin ovat vähän vähentyneet, hyvä suunta siis! Sun kielivirheet eivät kuitenkaan ole mitenkään hälyttävällä tasolla ja eiköhän meistä jokainen näpyttele yhdyssanavirheitä ja kongruensseja väärin silloin tällöin.

Kivaa viikkoa!

ps. Hesarinkin kieli on mennyt paljon alaspäin, joten sitä tekstiä ei kannata ottaa tavoitteeksi 😀 joka päivä lehdestä löytää useamman virheen, vaikka en läheskään koko lehteä lue.

Reply

Mun “etu” on vielä se, että blogini on kuitenkin suhteellisen pieni, joten uskallan raottaa sitä henkilökohtaista elämääni jonkin verran. Uskon, että monella suuremmalla bloggarilla on se ongelma, että sitä sisältöä on pakon edessä rajattava kun lukijoita on niin paljon. Tosin on sekin ihan totta, että mitä suositumpi blogi niin sitä kiiltokuvamaisemmaksi ne yleensä muuttuvat. Paineet on siinä vaiheessa kovat kun pitää kilpailla sen parhaimmiston kanssa niistä lukijoista.

Musta aina tuntuu, että vaikka mulla on vähemmän lukijoita kuin monella niin se ei haittaa ollenkaan, sillä mun lukijat on “laadukkaita” sellaisia. Jos näin nyt voi sanoa? Fiksuja, tsemppaavia ja upeita naisia. Olen ilokseni tavannut muutaman teistä ja olen aina ollut ihan puulla päähän lyöty sen jälkeen, että miten voikaan olla niin ihania ihmisiä olemassa. Ja he vielä lukevat omaa blogiani! Saman fiiliksen olen saanut teistä jotka täällä kommentoitte. Olen todella kiitollinen jokaisesta teistä!

Hyvä jos olet huomannut, että kielivirheet olisi vähentynyt…olen siis oikealla tiellä 😉 Heh, mun täytyy alkaa lukea Hesaria vähän kriittisemmällä silmällä!

Kiitos Hanna ja sitä samaa!

Reply

Ihan ensiksi suurkiitos aina inspiroivasta blogista! <3 Tässä on kaikkea juuri sopivasti! Oli pakko tulla sanomaan, että en oikein ymmärrä kriitiikkiä oikeinkirjoituksesta. Minun mielestä tekstejäsi on miellyttävää lukea, eikä oikeinkirjoitus pistä silmään mitenkään erityisesti. Ja olen kyllä aikamoinen kielinatsi! Jatka samaan malliin! <3

Reply

Kiitos Emma! <3 Ihanasti sanottu!

Olisikohan se niin, että moni vertaa ja odottaa blogitekstin olevan juurikin sanoma- ja naistenlehtien veroista tekstiä? Jos odotukset ovat niin kovat niin sitä valitettavasti tulee pettymään. Toki haluan tarjota mahdollisimmaan laadukasta sisältöä ja tekstiä, mutta fakta on se, että en ole ammattitoimittaja enkä oikeastaan ole ikinä ollut hyvä äidinkielessä. Tämä yhden naisen yritys tuottaa täysin virheetöntä tekstiä on ehkä mahdottomuus, mutta petraan sen minkä pystyn 🙂

Kiva kuitenkin kuulla, että sä olet pysynyt lukemaan mun juttuja ilman turhautumista! Ehkä mä en ole täysin menetetty tapaus, heh.

Nati!

Reply

Ehdottomasti blogissa pitää näkyä kirjoittajan persoona -sehän on blogien juttu. Muotilehdet ovat, niinkuin sanoitkin, erikseen. Ihanaa tiistaipäivää 🙂

Reply

Näin koen sen itsekin! Kiitos Ansku ja sitä samaa 🙂

Reply

Sun blogisi on ihana ja itseäni ei jaksa kiinnostaa blogit joissa on vain kauniita kuvia, mutta ei saa minkäänlaista tarttumapintaa lukijana. Etenkin matkapostaukset ovat ihania, niistä saa kivoja vinkkejä ja kuviesi taustat ovat niin kauniita, kuin suoraan lehdistä. Kiitos kauniin mielenkiintoisesta blogistasi! 🙂

Reply

Voi kiitos Satu! <3 Ihana saada näin hyvää palautetta! Toivottavasti matkapostaukset lisääntyvät kun päästään viikonloppuisin liikkumaan poikaystäväni kanssa vähän enemmän. Ainakin Orleansin lähiseudut tulee toivottavasti koluttua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *