Summerhouse Style Plaza2

 

Perheeni kesämökki on kesäkuukausina jatkuvassa käytössä ja sanoisin, että toukokuusta syyskuuhun siellä oleskellaan enemmän tai vähemmän koko ajan. Tämä on mahdollista sen takia, että mökki sijaitsee tunnin ajomatkan päässä keskustasta, joten sinne pääsee oikeastaan milloin tahansa. Viihtyvyyttä on lisännyt myös remontit ja pieni päivittäminen mitä on tehty vuosien varrella. Jos joku teistä pohtii remonttia mökillä, niin tässä muutama asia mikä on toiminut erityisen hyvin:

Katettu terassi

Let’s face it, Suomen kesä voi olla täysin helteetön ja vettä voi tulla viikkotolkulla putkeen. Katettu terassi on meille kuin toinen olohuone ja oli ilma mikä tahansa, niin “ulkona” voi silti olla. Tänä vuonna lisäsimme terassille vielä takan, joten syksymmälläkin siellä voi istuskella ilman ongelmaa. Suosittelen myös rakentamaan tarpeeksi ison terassin johon oikeasti mahtuu kaikki tarpeellinen. Mieluummin aavistuksen liian iso kuin liian pieni.

Vierasmökki ja kookas makuuhuone

Vierasmökki on meidän (eli minun ja veljieni) käytössä lähinnä. Siihen kuuluu makuuhuoneen lisäksi olohuone, missä voi viettää aikaa ja sinne mahtuu myös hyvin yövieraita nukkumaan tarvittaessa. Onneksi teimme makuuhuoneesta tilavan, sillä nyt siellä voi nukkua niin pariskunnat kuin myös ystävät. Tuplasängyt saa kätevästi erilleen ja tilaa jää hyvin, joten ei tarvitse toisen kyljessä nukkua, heh. Huoneeseen mahtuu vielä patja, eli sinne saa tarvittaessa yöpaikan useammalle ihmiselle.

Polttava WC

En ollut kuullutkaan tästä aikaisemmin, mutta nyt tiedän, että kyseessä on maailman paras konsepti. Nimensä mukaisesti tämä wc polttaa kaiken sisällön, eli se on todella helppo ratkaisu. Meillä on siis nyt erillinen sisäveski ja se on lisännyt viihtyvyyttä huomattavasti. Etenkin sateella tai kylmällä ilmalla on ihan kun pääsee lämpimään sisätilaan ja mikä tärkeintä – sellaiseen jossa ei pyöri tuhat kärpästä, heh. Tähän rakennukseen lisäsimme myös sisäsuihkun ja mm. pyykinpesukoneen.

Astianpesukone

Pärjäsimme ilman astianpesukonetta vuosia, mutta nyt kun se löytyy keittiöstä, ei ilman sitä osaisi enää olla. Se helpottaa huomattavasti etenkin silloin kuin mökillä on isompi porukka. Muutamankin ihmisen käytössä astioita kuluu sen verran, että tiskejä sai pestä useamman kerran päivässä. Nyt sen ajan voi käyttää paljon paremmin rentoutuessa tai vaikkapa pihatöitä tehden.

Tässä siis muutama juttu, mitkä tekevät mökillä olosta entistä viihtyisämpää. Vaikka mökiltä löytyykin muutamia modernimpia mukavuuksia, niin silti siellä on tunne, että on oikeasti maaseudulla. Itse rakastan mökkisaunassa eniten sitä, että se lämmitetään puilla ja pesuvesi lämmitetään padassa. Siinä pääsee irti siitä normaalista kaupunkiarjesta. Ehkä juuri tämän takia en ole esimerkiksi ikinä käyttänyt meidän sisäsuihkua. Nyt mökillä on mielestäni hyvä balanssi kumpaakin, jolloin siellä voi keskittyä juuri siihen mihin haluaa!

 

Style Plaza Vierasmokin Makuuhuone Sisustus14Summerhouse Style Plaza4Style Plaza Summerhouse1Style Plaza Vierasmokin Makuuhuone Sisustus16

You May Also Like

6 comments

Reply

Tosi kaunis kesäpaikka ja ihanan raikas yleisilme! Tunnin matka on just hyvä, niin pääsee nopeasti vaihtamaan maisemaa!

Reply

Kiitos Marjukka! 🙂 Ja kyllä, tuo välimatka on sellainen, että mökiltä pääsee töihin ja takaisin vielä saman päivän aikana. Ja vieraiden helppo tulla vaikka päiväksi käymään!

Ihanaa kesälomaa!

Reply

Meillä on myös hieman alle tunnin ajomatka mökille, erittäin kätevää. Olemme joskus ajelleet sinne vain illaksi (esim. saunomaan), mökkeilyn lomassa on myös helppo piipahtaa kaupungissa esim. pesemässä pyykit (mökki on saaristossa ja oman porakaivon vettä hieman säästellään, siksi pyykkihuolto hoidetaan kaupungissa).
Voisitko kertoa lähemmin polttavasta vessasta? Meillä nimittäin on ollut sellainen jo useamman vuoden (eikä ollut se markkinoiden halvin malli) ja sen kanssa on toistuvasti teknisiä ongelmia. Alamme todella kyllästyä siihen, siksi olisi kiva kuulla myös positiivisia kokemuksia.

Reply

Kyllä, onhan se erittäin kätevää jos kesäpaikka on lyhyen ajomatkan päässä kaupunkikodista! Voi myös ajaa kesäkuukausina halutessaan mökiltä töihin, jolloin landella voi asua pidempiä pätkiä.

Meidän polttava veski on ruotsalaisen valmistajan (taitaa olla tämä: https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/piha-ja-puutarha/kiinteistotarvikkeet/kompostorit-ja-kaymalat/polttava-k%C3%A4ym%C3%A4l%C3%A4-separett-flame-8000) ja se on kyllä toiminut todella hyvin. Kerran taisi olla joku häikkä, mutta muuten ei ole ollut ongelmia. Sitä kuitenkin käytetään paljon, niin se on kestänyt kovan käytön todellä hyvin. Mietin, että voisiko teillä olla joku maanantaikappale tai asennuksen kanssa jotain? Harmi kuulla, ettei se ole toiminut teillä niin kuin sen pitäisi! Toivottavasti saatte asian selvitettyä.

Reply

Kivan näköinen kesäpaikka teillä. Oma kesäpaikkamme on noin 120-vuotias, lähes 300 neliön huvila, joka on kunnostettu alkuperäiseen asuun ja johon kuuluu myös vielä itse taloakin vanhempi puutarhurin mökki sekä useita ulkorakennuksia, joten yleisilme on aivan erilainen, koska huvilassa on paljon alkujperäistä jäljellä ja olemme halunneet säilyttää vanhan tunnelman. Meillä on muuten erotteleva kompostikäymälä ja sekin toimii aivan loistavasti, kärpäsiä eikä hajuja ei ole ja innokkaana puutarhurina iloitsen ehtymättömästä lannoitteesta kukille ja koristepensaille :-).

Reply

Kiitos ja teidän kesäpaikka kuulostaa upealta! Ihanaa, että on noin paljon tilaa ja sinne mahtuu varmasti vieraitakin hyvin. Onhan vanhassa rakennuksessa ihan oma tunnelmansa – sitä ei uuteen rakennukseen millään saa. Erotteleva kompostikäymälä kuulostaa hyvältä 🙂 Ja hyvinhän mekin pärjäsimme sillä perinteisellä ulkohuussilla vuosia, mutta tämä polttava veski on vaan niin paljon kätevämpi ja miellyttävämpi. Ei tarvitse ainakaan kärpästen kanssa tapella!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *