Style Plaza Ellos Lovie Takki 3 7

 

Olen todella mukavuudenhaluinen pukeutuja ja talvessa pahinta on se, että menen täysin mukavuus edellä, jolloin asut on pitkälti; toppatakki + lämpimät kengät. Onneksi varsinaiseen talven tuloon on vielä (toivottavasti) aikaa, joten nyt on pakko käyttää niitä kaikkia ihania takkeja ja syyskenkiä ennen lumen tuloa! Lauhempi ilmasto on se mitä kaipaan Ranskasta aina tähän aikaan vuodesta. Siellä kun kadut ovat lumettomia lähes koko talven, niin ei tarvitse kamppailla pakkasen kanssa. Mietin edelleen kaiholla niitä loppuvuoden iltapäiviä Etelä-Ranskassa, kun pystyi nauttimaan lasin roséta vielä ulkona. Lauhan ilmaston lisäksi, mitä muuta kaipaan Rivieralta?

 

Ihmisten rentoa elämänasennetta

Elämä etelässä on huomattavasti rennompaa ja ihmisten elämänilo paistaa läpi. Lasten nauru raikaa ravintoloissa, kun perheet kokoontuvat nauttimaan yhdessä illallista ja kelloa ei pahemmin tuijotella. Tuntuu, että siellä ei suoriteta elämää vaan siitä nautitaan – asia mikä on ehkä Suomessa meiltä monelta unohtunut.

Välimeren herkkuja ja italialaista keittiötä

Asuin lähellä Italian rajaa, joten italialainen keittiö oli hyvinkin vahvasti läsnä arjessani. Pastaa, pizzaa ja juustoja tuli syötyä yhden elämän edestä, enkä vaihtaisi kyllä ainuttakaan suupalaa. Ajoimme ystävieni kanssa Italian puolelle usein myös tekemään ruokaostoksia (halvemmat hinnat ja paremmat valikoimat) ja mukaan tarttui aina vähintään savustettua mozzarellaa. Niin suurta herkkua!

Rivieran sijaintia

Riviera sijaitsee upealla paikalla vuorten ja meren keskellä. Sieltä pystyy myös ajamaan muihin maihin helposti ja olihan se aika ihanaa, kun alle kahdessa tunnissa pääsi St.Tropeziin illalliselle. Etelä-Ranskassa on muutenkin paljon nähtävää ja luonto on upeaa, joten roadtrip on varsin hyvä ajatus. Esim. Goges Du Verdon ja Aix-en-Provence ovat ihania paikkoja. Èze on myös näkemisen arvoinen ja ne näkymät sieltä ovat henkeäsalpaavan kauniit.

 

Tykkäämme asua Suomessa, mutta jos joskus olisi mahdollisuus ostaa toinen koti, niin hankkisimme sen vanhoilta kotikulmiltamme. Mielestäni Riviera on parhaimmillaan pahimman turistisesongin ulkopuolella. Suosittelen sitä siis etenkin syksyisin ja keväällä. Suomesta ei nyt tee kesäisin mieli minnekään muualle kuin landelle, mutta muina aikoina olisi ihana, jos olisi pieni piilopaikka Etelä-Ranskassa. Ehkä siis vielä joku päivä tämäkin haaveemme toteutuu!

 

Style Plaza Ellos Lovie Takki 4Style Plaza Ellos Lovie Takki 2Styleplaza Ellos Lovie Coat

Style Plaza Ellos Lovie Takki 3 9Photos / Thomas D.

Coat / Ellos*

Turtleneck / Andiata (similar here*)

Trousers / Zara (similar here*)

Boots / Zara

Bag / Céline

*Mainoslinkkejä.

You May Also Like

4 comments

Reply

Juuri näin 🙂 Asuin kolme vuotta Barcelonassa, jossa tapasin suomalaisen mieheni ja kun saimme kuulla perheenlisäyksestä päätimme muuttaa Suomeen. Välillä on kyllä ikävä sitä rennompaa elämänasennetta, hyvää ruokaa ja ravintoloita missä puheensorina raikasi 🙂

Tyylikäs asu!

Reply

Oi, Barcelona on ihana! Ymmärrän kyllä enemmän kuin hyvin, että perheenlisäyksen vuoksi päätitte muuttaa takaisin Suomeen. Täällä asiat sujuvat niin hyvin ja lapsien kanssa ehkä helpompaa tietyllä tapaa? Ainakin esim. mammaloma on Suomessa ihan ruhtinaallisen pitkä verrattuna Ranskaan.

Siitä huolimatta, että Suomi on mahtava maa, niin tietyt asiat vanhasta kotimaasta toisin tänne enemmän kuin mielelläni 🙂

Ja kiitos A!

Reply

hei
Meillä asunto etelä-Ranskassa juurikin suht lähellä Italian rajaa ja nautin myös kovasti siitä että saa tepastella kevyemmillä saapikkailla koko talviajan ilman että pakarat illalla kipeinä kaikesta siitä jännittämisestä ettei kaatuisi jäisellä kadulla. 🙂 Mulle tämä off-season ihan parasta aikaa viettää siellä. Heinä-elokuussa annan asunnon sitten mielelläni kavereiden käyttöön…. tapelkoon he beach-klubien aurinkovuoteiden varaamisesta miljoonan muun kanssa 🙂
Sessan

Reply

Voi vitsit, kuulostaa niin hyvältä! Ja sitä just – ei lunta, ei loskaa, ei liukastelua 😉 Ja off-seasonin aikaan Rivieralla on tosissaan niin rauhallinen! Itse opiskelin siellä aikoinaan ja kesät vietin aina Suomessa, mutta se olikin parasta, koska kesällä se turistien määrä lähinnä ahdisti. Ymmärrän siis hyvin, että vietätte kesän mieluummin muualla!

Ja hei onko mitään parempaa, että tähän pimeään vuodenaikaan on se toinen koti Etelä-Ranskassa? Ei taida olla, heh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *