Here is a list of some of my favorite restaurants in Paris (here you can find a similar post I did a while ago). Most have been found through recommendations by friends and others by coincidence. I would like to hear what are your favourite restaurants in Paris? 🙂 Any tips and recommendations are welcome and can be shared in the comment section. Merci!
Lupasin tehdä listan Pariisin lempiravintoloistani, joten tässä se nyt on (täällä samantyylinen lista vuoden takaa)! 🙂 Suurinosa ravintoloista on löytynyt ystävien suositusten kautta ja osa sattumalta. Olisi myös kiva kuulla mitkä on teidän lempiravintolat Pariisissa? Vinkkejä otetaan mielellään vastaan kommenttiboxissa. Merci!

1. Thoumieux – 79 Rue Saint-Dominique, 75007.
Gourmet food in a relaxed and chic environment. The food is delicious, service great and the only downside is the price (but it’s worth it!). Remember to make a booking well in advance. Some pictures of my last visit there can be seen in this post.

Gourmet ruokaa rennossa ympäristössä. Itse en viihdy liian “hienoissa” ja jäykissä ravintoloissa ja tässä paikassa yhdistyy kaunis sisutus ja rento ilmapiiri mielettömän ruokaelämyksen kanssa. Hinnaltaan ravintola on kallis (ainut syy miksi olen käynyt sielä vain kerran), mutta ehdottomasti sen arvoista. Pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa, sillä ravintola on hyvin suosittu ja muistaa mainita, että kyseessä on Thoumieux gastronomique puoli (katutasossa on myös heidän bistro tyylinen ravintola, joka on itseltäni vielä kokeilematta). Vanhan postauksen kyseisestä ravintolasta pääsee lukemaan tästä.

2. Hotel Costes – 239 rue Saint honoré 75001.
Besides the food (which is good, but nothing amazing) is people watching. This restaurant is full of beautiful people and especially during FW’s it’a great place to relax and enjoy the chaos. I was there with my parents during the last FW in Paris and they for sure enjoyed the different vibe (you don’t get that in Helsinki…just saying ;)).

Hotellin sisäpihalla on ravintola ja etenkin kesällä se on mielettömän kaunis paikka. Ruokaakin parempaa (joka on toki hyvää, mutta ei mitään huippua) on harrastaa “people watching”. Täällä voi bongailla mielenkiintoisia ihmisiä ja täytyy sanoa, että todellisia kaunottaria ja tyylikkäitä miehiä ei voi olla huomaamatta. Muotiviikkojen aikana tunnelma on katossa ja on ihana katsella ihmisiä kun he ovat lähdössä näytöksiin.

3. Café L’Atelier – 95 Boulevard du Montparnasse, 75006.
I’m a burger girl (believe it or not) and this place has some of the best burgers in town. Luckily the restaurant is close to our home, so we come here often for happy hour drinks and dinner. I recommend coming after seven p.m. to enjoy the happy hour prices! 

Voisin varmaankin elää loppuelämäni pelkillä hampurilaisilla, joten niitä on tullut syötyä aika monessa paikassa. Pariisin yhdet parhaat hampurilais annokset löytyy täältä ja happy hour aikaan loistava paikka drinkeille. Rento ilmapiiri ja musiikkia iltaisin. Asutaan vielä kävelyetäisyyden päästä tästä bistrosta, joten sielä tulee jo senkin takia käytyä usein. 

 

 
4. Ralph’s – 73 Boulevard Saint-Germain, 75006.
This place is a dream during summer. The courtyard is so beautiful and calm. You forget that you’re in the middle of a big city. Definitely a romantic spot with great food and attentive service. Can’t wait to return! A post about the place can be found here. 

Tämä ravintola on unelma etenkin kesällä kun voi nauttia illallista kauniilla sisäpihalla. Ihan unohtuu, että on keskellä suurkaupunkia ja täydellinen rentoutuminen hyvän ruoan parissa on taattu. Hyvä ruoka, loistava palvelu ja kaunis ympäristö, eli kaikki palaset kohdillaan. Vanhempi postaus paikasta löytyy täältä.

5. Un Dimanche à Paris – 8 Cours du Commerce Saint-André, 75006.
Anyone who loves chocolate needs to visit this place. You can read more about it from this post.
Oh and their signature drink, champagne mixed with chocolate,  is a must!

Etenkin kaikki ketkä rakastaa suklaata, tykkäävät ihan varmasti tästä ravintolasta. Enemmän tietoa löytyy vanhasta postauksesta täältä. Täytyy vielä mainita, että se suklaa-skumppa drinkki on erinomainen, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

 

 

6. Bon – 25 Rue de la Pompe, 75116.
I found this place through Alexa’s recommendations and I’ve been there since twice. The decor is beautiful (no surprise, Philippe Starck) and the food is good. Worth the visit!

Alexan vinkistä löysin kyseisen ravintolan ja taisin jo ennekin manita, että se taitaa olla sisutukseltaan Pariisin yksi tyylikkäimmistä. Philippe Starckin suunnittelemana se ei voi olla muuta kuin upea. Ruoka on hyvää ja miljöö on upea, joten ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka!

11. L’Avenue – 41 Avenue Montaigne, 75008.
Part of the Costes chain, this is also a great spot for people watching. Located on Avenue Montaigne, you can spot chic parisians and tourists shopping in the luxury stores. The menu is similar to Hotel Costes, so if you like the food there, you’ll like it here. Request for a window table, otherwise you’ll miss the best part (the shoppers)!

L’Avenue kuuluu Costes-ketjuun ja hotellin tavoin, tämä on loistava paikka harrastaa “people watching”. Avenue Montaigne on yksi Pariisin luksusostoskaduista ja sieltä löytyy oikeastaan lähes kaikkien luksusmerkkien putiikit. Juurikin tästä syystä ravintolasta voi bongata todella tyylikkäitä pariisilaisia ja turisteja. Muistakaa pyytää ikkunapöytää! Jos Hotel Costesin ruoka maistui niin viihdytte täälläkin.

 

 

12. Les Cocottes de Christian Constant – 35 Rue Saint-Dominique, 75007.
Two of my friends recommended this restaurant so I took my dad there when he was in Paris. They don’t accept reservations, so I recommend you to go before 7 p.m., because after that it’s packed. The place is quite small and we got a space on the bar, which was actually nice. The food is great and if I understood correctly, Christian Constant is a celebrity chef (I had never heard of him….ooops). When we left before nine, there was a huge line outside so people actually wait for a long time just to eat there. I guess it just shows how good it is? 🙂

Kaksi ystävistäni suositteli tätä ravintolaa, joten käytiin siellä isäni kanssa kun hän oli viimeksi Pariisissa. Mentiin jo ennen seiskaa, koska ravintola ei ota vastaan pöytävarauksia ja kuultin, että se täyttyy todella nopeasti. Ruoka on mutkatonta ja paikka ihanan rento (vaikkakin pieni). Kun lähdettiin ennen yhdeksää niin ravintolan edessä oli valtava jono. Se kertoo jo sen, että ruoka todella on hyvää! 🙂

———-

So now it’s your turn to tell me your favourite restaurants in Paris! 🙂

Nyt on teidän vuoro kertoa mitkä on teidän suosikki ravintoloita Pariisissa! 🙂

Save

You May Also Like

8 comments

Reply

En olekaan käynyt missään näistä, joten menevät kaikki to do-listalleni. Suurkiitos vinkeistä! 🙂

Reply

Ihanaa jos niistä on hyötyä! 🙂

Reply

Kiitos vinkeistä!

Aivan mielettömän hyvää ruokaa söimme marrastkuussa Par Hyatt Paris Vendomen Pur -ravintolassa. Silloin oli tryffeliviikot ja oi nam, mitä annoksia! Sinne tahdon ehdottomasti uudelleen.

Reply

Kiitos itsellesi vinkistä! Täytyy ehdottomasti laittaa listalle! 🙂

Reply

Kiitos vinkeistä! Lempi paikkani on Le Meurice<3 Vaikka se on hirveän kallis, mutta ehdottomasti paras ravintola!

Reply

Täyytykin alkaa säästämään, että sinne pääsisi joku päivä! 🙂 Kiitos vinkistä!

Reply

Myos Thomieuxin hotelli on ihan ehdottomasti lempihotellini Pariisissa 🙂 ei mikaan overikallis mutta todellakin joka pennin arvoinen 🙂

Reply

Täytyykin laittaa korvan taakse ja pitää mielessä! 🙂 Pariisin hotellit voi olla niin jäätävän kalliita ja takeita ei ole, että rahalle saa vastinetta. Hyvä siis tietää, että kyseistä hotellia uskaltaa suositella! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *