D75_9803

 

Tämä vanha Samujin mekko on sellainen mitä käytän harvoin, mutta mistä en luopuisi. Jotain niin ihanaa tässä on. Käyttäisin itseasiassa mielelläni enemmänkin suomalaisten suunnittelijoiden vaatteita, mutta en ole jotenkin löytänyt sellaista merkkiä jonka vaatteet kokisin omakseni. En tiedä, mutta mun mielestä osan suomalaisten suunnittelijoiden vaatteiden malleista on vähän outoja? Samujilla on esimerkiksi ihania neuleita ja takkeja, mutta ne koot ja leikkaukset on jotenkin erikoisia ja mun makuuni turhan laatikkomaisia jos näin voi sanoa. Ehkä ne ei vaan sovi mun kropalle niin hyvin, mutta harmi, sillä haluisin tukea suomalaisia suunnittelijoita paljon enemmän!

Onneksi sentään tämä aarre on löytänyt tiensä mun vaatekaappiin ja ulkomailla voin ylpeänä vastata kyselijöille, että kyseessä on suomalainen suunnittelija. Tämä taitaakin sitten olla ainut suomalaisen merkin vaate mikä kaapissani roikkuu…

Mitä suomalaisia vaatemerkkejä te fanitatte?

P.S. Tästä vanhasta postauksesta näette miten stailasin saman mekon kaksi vuotta sitten.

 

This dress is an old purchase from a Finnish fashion designer called Samuji. The lower part is reindeer leather and it always reminds me of Finland! Abroad I’m so proud to say I’m wearing a Finnish designer. That said, this is actually the only piece by a Finnish designer in my closet. I’m ashamed to admit that, because I would love to support local talent more, but in all honesty, I just haven’t found a Finnish clothing brand that fits my style well.

I hope at some point a Finnish talent will come forward whose style would be more me, so that I could proudly wear Finnish design. Until then, I’ll always have this beautiful dress in my closet.

P.S. In this old post you’ll see how I styled the same dress two years ago.

 

D75_9786D75_9789D75_9733

Coat / Zara

Dress / Samuji

Suede boots / Zara

Hat / Pimkie

Bag / Chanel

Ring / Cartier

Save

You May Also Like

18 comments

Reply

Samuji is fantastic and I have fallen in love with his designs couple of years ago.
I do own couple of pieces from different collections and I’m in love with how great quality and unique they are.
You look beautiful in this outfit!

http://lartoffashion.blogspot.com

Reply

Yes, the quality is really good in his clothes! The only problem for me is the cut of the clothes. Sometimes they are just a bit too baggy for my taste.

Reply

Samuji taitaa olla ainut suomalainen merkki, mitä mullakaan on käytössä! Pari villakangastakkia ja yksi muhkea neule. Olen samaa mieltä, että leikkaukset Samujin vaatteissa on on usein aika epäimartelevia ainakin mun hoikkeliinille kropalle! :/
Katri/nia haluaisin testata, mutta liikkeeseen ei ole tullut koskaan poikettua (öö missähän se edes sijaitsee?) ja netistä en uskalla tilata tuntematta mitoituksia yhtään.
Suomalaissuunnittelijoiden kengät on kyllä alkanut viime aikoina kiinnosteleen, esim. Terhi Pölkin,

Reply

Joo, mä olen huomannut saman. Jos on hoikka niin liian väljä leikkaus näyttää kun vaatteeseen hukkuisi, mikä nyt ei imarra ketään 🙂 Tykkään toki itsekin rennommman mallisista vaatteista, mutta ei ne silti säkkimäisiä saa olla. En sitten tiedä, että onko leikkaukset tehty palvelemaan pelkästään “keskiverto” suomalaisen naisen kroppaa? Mikä ikinä se kroppa sitten mahtaakaan olla. En tiedä.

Katri/n-merkistä mä olen myös kuullut paljon hyvää, mutta tuntuu, ettei sellaisia tilausuuksia ole montaa mihin tarvitsisin cocktail-tyyppistä mekkoa. Vai taitaa hän nykyään tehdä muutakin kun niitä mekkoja? Täytyykin tutustua siihen merkkiin paremmin! 🙂

Reply

Omistamani suomalaistekoiset vaatteet ovat kaikki muotisalongeissa tehtyä vintagea ja tehty siis silloin, kun vaatteisiin osattiin Suomessakin tehdä muotolaskoksia tms. Olen samaa mieltä kanssasi nykysuunnittelijoiden vaatteista: jotenkin muodottomia ja lisäksi printit/värit itselleni usein – hm – vieraita.

Tiia Vanhatapion mekkoja joskus (koskaan ostamatta) fanitin, mutta mihin lie kadonnut koko Tiia? Tai pariisilaistunut Jasmin Santanen, joka takavuosina teki todella kauniita vaatteita? Nyt muistui mieleen, että onhan minulla kaksi puolisuomalaista yläosaa: ihanat Minna Hepburnin pitsipaidat.

Reply

Kyllä, ne printit on se toinen asia mitkä ei muhun myöskään uppoa sitten ollenkaan. Vähän jotenkin liian retroa mun makuuni.

Niin Jasmin Santanen on tosiaan suomalainen, mutta miellän hänet jotenkin pariisilais-merkiksi…Onkohan se hänen putiikki vielä siinä Mikonkadulla? Hänellä tosissaan on (tai ainakin oli) tyylikkäitä vaatteita!

Reply

Tarkistin muuten juuri Jasmin Santasen nettisivut ja ne on kyllä jotenkin pahasti pielessä! Harmi, sillä merkistä saa jotenkin halvan vaikutelman nettisivun perusteella.

Reply

Très joli look !
Deltreylicious
http://blackbeauty-mode-tendance.eklablog.com

Reply

Merci! 🙂

Reply

Minulla on sama dilemma monen suomalaisen suunnittelijan kanssa: kroppani on ihan väärän mallinen ja olen liian lyhyt voidakseni käyttää säkkimäisiä vaatteita. Month of Sundaysiltä olen joskus löytänyt kivoja, ja Ril’sillä sekä Lille Clothingilla on myös kivoja vaatteita, jotka on tehty enemmän muotoon leikatusti, suosittelen katsastamaan valikoimat! Yllätyksekseni Marimekollakin on viime aikoina ollut kivasti leikattuja mekkoja, ehkä sielläkin on linja löytymässä!

Reply

Mä olen 170cm ja silti tarvitsisin 10cm lisää pituutta jotta voisin ehkä jotenkin päästä pälkähästä pukeutumalla sellaiseen säkkimäiseen vaatteeseen. Nyt siihen ei ole mitään saumoja, ellen halua näyttää joltain oikean elämän muumipeikolta.

Mä olen ole ikinä kuullutkaan Month of Sunday tai Lille Clohting-merkeistä. Täytyykin tarkastaa! Ril’s on toki tuttu, mutta miellän sen jotenkin vanhemman naisen merkiksi. Ehkä siksi, että äitini on shoppailut siellä joskus ja siitä jäänyt joku mielikuva. Olisi ehkä hyvä aika tutustua merkkiin uudestaan. Samoin Marimekolla en ole käynyt aikoihin, joten täytyisi sielläkin käydä katsomassa jos olisi tapahtunut muutosta parempaan…Kiitos siis vinkeistä! 🙂

Reply

Hih, minä olen vain reilut 160 cm, joten säkkimekoissa näytän sitten ihan Möröltä :-D.

Minä olen ostanut Ril’siltä takkeja (heillä on kropan muotoja myötäileviä malleja ja myös sellaisia, jotka istuvat nätisti rintavammalle, jollainen itse olen), pillifarkkuja, toppeja ja kotelomekkoja (joita tosin olen joutunut lyhennyttämään, mutta jotka ovat istuneet nätisti rinnan kohdalta, ongelmani on tosiaan se, että monet valmistajat tuntuvat kuvittelevan, että reilut 160-senttisellä naisella ei ole rintoja…). Toki Ril’sillä on varmasti vanhemmillekin naisille ajateltuja malleja, mutta mielestäni viime vuosina mallistoon on tullut myös nuorekkaampaa bisnespukeutumista ym. Villakangastakin kestävyydestä on myös pakko antaa pisteitä, on kestänyt neljä vuotta ilman, että kangas olisi mennyt huonon näköiseksi.

Ylipäätään toivoisin, että suomalaiset suunnittelijat pääsisivät enemmän esille, monella ei varmaan ole juurikaan mainosbudjettia eikä ilmaisiakaan kanavia osata aina hyödyntää. Kaapelitehtaan designtapahtumissa törmää usein suunnittelijoihin, joilla on kivoja juttuja, mutta joista ei ole ikinä edes kuullut.

Reply

Haha 😉 Me oltais sitten kunnon mörkö/muumi-mafia!

Mä olen tosissaan kuvitellut, että Ril’s on vanhempien naisten merkki (40+), jolloin en ole edes tajunnut katsastaa niiden valikoimaa. Nyt täytyy tehdä muutos asiaan.

Joo, varmasti on totta, että tästä maasta löytyy hyviä suunnittelijoita ketkä jää pimentoon ihan sen takia, että budjetti ei riitä mainostamiseen. Mun pitäisi kiertää jossain designtapahtumassa niin pääsisi perille niistä pienimmistä merkeistä! Voisi sitten ainakin blogin kautta nostaa niitä pienempiä esille, jotka kolahtaisi omaan tyyliini.

Reply

Samaa mieltä, mä en halua liian erikoisia vaatteita… Ruotsalainen ja tanskalainen suunnittelu on, anteeksi vain, enemmän mieleeni.

Mutta kyllä Suomessakin on joitain merkkejä, joista tykkään. Patrician alusvaatteet ovat tosi hyviä. Ril´sillä ja Andiatalla tykkään monista jakuista ja mekoista, esim. Ril´sin yksi pikkumusta, joka oli mulla yksissä häissä, oli ihan täydellinen. LiLLEllä on myös kivoja mekko- ja hamemalleja. Tässä linkki Ril´sin pikkumustaan: http://fabfortysomething.blogspot.fi/2011/09/haalook.html
Menee edelleen päälle ja on istuvuudeltaan ihan täydellinen. Sitä saa pitkänäkin.

Olet taas stailannut mekkosi niin ihanasti, ja täytyy sanoa, että olet harvoja, joita pukee hattu todella hyvin!

Reply

Samaa mieltä. Ruotsalaiset ja tanskalaiset merkit taistelevat kyllä ihan eri liigassa. Valitettavaa, mutta totta. Mä luulen, että sielä ymmäretään se, että niiden vaatteiden on kuitenkin oltava sen verran kaupallisia, että niitä oikeat ihmiset voi oikeasti ostaa ja käyttää. On toki ihanaa, että suunnittelijoilla on omat taiteelliset näkemykset, mutta jos niitä vaatteita ei kukaan osta niin ei sillä pitkälle pötkitä.

Oooh, kuinka kaunis ja tyylikäs pikkumusta! Ihan nappivalinta ja istuvuus ontäydellinen.

Mun täytyy nyt kyllä käydä vierailulla Ril’sin ja Andiatan putiikeissä!

Reply

Ja kiitos Marjukka! 🙂 Mä olen nyt ihastunut hattuihin ihan täysillä!

Reply

Minulla on tuo sama Ril’sin musta mekko pitkänä, käytän sitä iltapukuna, koska itapukujuhlia on muutaman kerran vuodessa enkä halunnut ostaa niin vähäiselle käytölle mekkoa, jota ei voisi käyttää pitkään. Ihan huippulaatu ja istuvuus! Tänä syksynä ostin Ril’siltä toisen pitkän kotelomekon marsalanpunaisena iltapukukäyttöön, koska ajattelin, että joskus on kiva käyttää muutakin väriä iltapukujuhlissa kuin klassista mustaa. Punainen sai paljon kehuja erityisesti ruotsalaisilta kollegoiltani, ja oli todella kiva kertoa heille, että mekko on suomalaista suunnittelua :-).

Se on kyllä ihan totta, että moni ruotsalainen ja tanskalainen suunnittelija on keskimäärin suomalaisia paremmin tajunnut, että vaatteet pitää oikeasti tehdä oikeiden, elävien ihmisten käytettäviksi!

Reply

Varmasti upea mekko! Mun mielestä vaatteissa istuvuus (etenkin iltapuvuissa) on se tärkein asia. Jos se on pielessä niin mekko ei näytä hyvältä kantajansa päällä! 🙂

Jep, kyllähän niitä vaatteita on pystyttävä myymään ihan oikeille ihmisille. Sitten siinä rinnalla voi olla jotain muita mallistoja, mutta jos myyntiä ei ole niin on aika hankala ylläpitää mitään liiketoimintaa. Acne on hyvä esimerkki siitä, että mallisto voi olla omaperäinen, mutta kuitenkin tarpeeksi kaupallinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *