816A2697

 

Viime viikolla tein vähän kattavamman postauksen Seychelleistä ja Mahén saaresta. Me vietimme sielä suurimman osan lomasta, mutta ehdimme myös yöpyä La Diguen saarella. Se on noin tunnin venematkan päässä Mahélta. La Digue on pieni saari, jossa polkupyörät on suuressa suosiossa. Siellä on pelkästään muutamia autoja lähinnä kuljettamaan ihmisiä satamasta hotelleihin, mutta muuten kaikki liikkuminen tapahtuu kävellen tai pyöräillen.

 

Last week I published a post about Seychelles and the main island Mahé. We spent most of our vacation there, but we managed to take a boat to La Digue island and stay there for three nights. The island is located one hour boat ride from Mahé and is very close to Praslin, which is another beautiful island. La Digue is very small and the best way to move around is by foot or by bicycle.

 

816A2951816A2882816A2969

 

La Digue saari sijaitsee Praslinin lähellä, joka on n. kolme kertaa La Diguen kokoinen. Siellä ei ehditty käydä ollenkaan tämän reissun aikana, mutta saari on kuulemma myös näkemisen arvoinen. Ensi kerralla siis sinne! La Digue oli meille ihan täydellinen, sillä vietettiin päivät kierrelleen saarta pyörillä ja siellä riitti kahdelle päivälle hyvin nähtävää vaikka pienestä saaresta onkin kyse. Saarelta löytyy ihan mielettömiä rantoja ja keskiosa on tiheän metsän peitossa. Siellä on tosi hieno pyöräillä koska liikennettä ei ole juuri ollenkaan, joten voi rauhassa polkea ja ihailla luontoa sekä paikallista menoa.

 

La Digue is perfect for a few day stay as you can discover almost all of it during that time. One of the greatest thing there are the beaches. They are some of the most beautiful beaches in the world! It’s such a perfect place to cycle around, because there is very little traffic and the roads are very pleasant (minus one crazy uphill heh). Bicycle is definitely the best way to discover La Digue!

 

816A3054.CR2816A2750816A2814

 

La Diguen saarelta löytyy myös kuuluisa ranta nimeltä Anse Source d’Argent. Siitä lisää omassa postauksessa koska ranta oli tosissaan ihan huikean kaunis! Olin toki nähnyt kuvia siitä aikaisemmin, mutta silti se yllätti. Ihan mielettömän upea paikka. Pakollinen nähtävyys jos matkustaa Seychelleille! La Digue vei kyllä sydämmeni ja saari on ehdottomasti sellainen joka kannattaa kokea jos Seychelleille suunnittelee matkaa.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

 

One of the famous beaches is called Anse Source d’Argent. If you Google Seychelles, this beach will surely pop up. I knew it was going to be gorgeous, but it was even better than I had imagined. It was actually so beautiful that I’ll dedicate one post to it later on. All in all, La Digue was a favorite of mine and I would love to return there one day!

Have a great Monday everyone!

 

816A2695816A2789816A2908

 

Save

You May Also Like

4 comments

Reply

La Digue näyttää kyllä ihanan rauhalliselta paratiisilta, täytyy muistaa, kun jossain vaiheessa Seychelleille matkustaa (:

Kyselin muuten silloin yhdessä postauksessa niitä Pariisi vinkkejä keväälle, joten kun ehdit istahtaa koneen ääreen, olisi kiva kuulla mitä ei ainakaan pidä missata. (: Reissuun on tosin vielä hetki aikaa, eli asialla ei ole mikään kiire, mutta pyysit silloin muistuttamaan 😉

Reply

Se kyllä on! 🙂

Heh, miten mä arvasin, että unohtaisin koko jutun! Kiitos kun siis muistutit tällaista lahopäätä 🙂

Pariisi on mulle aina ollut sellainen kaupunki missä pääsee tunnelmaan viettämällä aikaa katukahviloissa kahvikuppi (tai mun tapauksessa viinilasi heh) kädessä ja tutkimalla kaupunkia jalan. Etenkin jos matkustaa sinne ensimmäistä kertaa niin en suosittele “haaskaamalla” aikaa jonottamalla kymmeneen eri museoon tuntitolkulla.

Sen sijaan suosittelen laittamaan tennarit jalkaan ja kävelemään eri asuinalueilla. Kuudes on mun suosikki (yllätys yllätys) ja siellä kannattaa nähdä ainakin Luxembourgin puisto, Le Bon Marchén tavaratalo ja Hermèsin mieletön myymälä. Kahvi kannattaa nauttia esim. Cafe de Floren terassilla ja lounaalle suosittelen Ralph Laurenin liikkeen ravintolaa, jonka sisäpiha on lämpimällä ilmalla ihan huikean kaunis.

Le Marais on toinen alue, joka kannattaa ehdottomasti kokea. Sunnuntaisin sieltä on suljettu paljon teitä autoilta ja moni liike on auki, joten sielä kannattaa käydä vaikka brunssilla ja jatkaa siitä kävellen tutustumaan alueeseen paremmin (Mercin myymälä on näkemisen arvoinen).

Champs-Elysees on mun inhokkikatu vaikka kuuluisa onkin. Se on vaan niin täynnä turisteja, että suosittelen viettämään siellä mahdollisimman vähän aikaa. Yksi poikkikatu siitä, Avenue Montaigne, kannattaa kylläkin kävellä päähän (etenkin jos tykkää muodista), sillä sieltä löytyy upeita liikkeitä ja tyylikkäitä ihmisiä. L’Avenue ravintola on myös hyvä lounaspaikka ja sieltä voi bongata vaikka ketä. Kadun päästä aukeaa näkymät Eiffelille ja siitä voi jatkaa matkaa sinne. Trocadero on toinen “turisti” paikka, mutta sieltä saa ainakin hyviä kuvia jos ei muuta 🙂

Lafayette ja Printempsin alue ei myöskään kuulu mun suosikkeihin sen takia, että siellä on niin jäätävät määrät turisteja, mutta jos haluaa shoppailla yhden katon alla niin silloin nuo kaksi tavarataloa on parhaat. Jos vaan mahdollista niin suosittelen välttämään viikonloppua.

Saint-Honorèn varrelta löytyy myös luksusputiikkeja ja Rue Royalilta mm. Massimo Duttin iso liike. Siitä pääsee Concorden aukiolle ja Tuilleriesin puistoon kätevästi. Louvre sijaitsee siinä vieressä. Cafe Marly on tunnelmaltaan ihana.

Jos on Pariisissa useamman päivä niin silloin suosittelen vaikka Sacre-Coeuria (sieltä kukkulalta on hienot näkymät Pariisin ylle), Bois de Boulogne puistoa ja jos tykkää shoppailla niin Vallee Village-outlet-kylää (tosin en ehkä lähtisi sinne asti jos on ensimmäinen Pariisin vierailu koska siinä menee vähintään puoli päivää).

Ravintoloihin kannattaa myös satsata ja tässä muutamia omia suosikkejani:

https://www.style-plaza.com/2014/02/my-favourite-restaurants-in-paris.html

https://www.style-plaza.com/2013/02/paris-tips-restaurants.html

Ja muuten, jos olet siellä lämpimän ilman aikaan niin suosittelen varaamaan pyödän drinkkejä varten täältä: https://www.style-plaza.com/2013/10/43-up-on-the-roof.html

Tässä siis omat vinkit ensikertalaiselle Pariisiin! 🙂 Ihanaa matkan odottelua!

Reply

Heh, olin itsekin jo miettinyt, että ainakin Champs-Elysees kannattaa jättää suosiolla väliin, jos haluaa nähdä muitakin kuin turisteja 😉 Suurkiitos siis vinkeistä, tietää vähän etukäteen missä päin kannattaa kierrellä ja tutustua kaupunkiin 🙂 Etenkin kahvila- ja ravintolavinkit olivat enemmän kuin tervetulleita, niitä kun on lähes joka kadunkulmassa eikä oikein tiedä mistä sitä aloittaisi 😉

Reply

Heh, kyllä! 😉 Kiva, että vinkeistä oli apua ja kysele ihmeessä lisää jos tulee mitään kysymyksiä ennen reissua! Autan mielelläni 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *