anna-sofia-style-plaza-andiata-fryda-coat-13

 

Tänään on luvassa toivepostaus, eli kurkkaus vaatekaappini sisältöön. Olen monesti sanonut, että vaatekaappini on suhteellisen suppea valikoimaltaan ja tavoitteeni on, että sieltä löytyy vain niitä aarteita. Kuvissa näkyy siis koko vaatevarastoni (plus asusteet ja kengät), lukuun ottamatta yhtä talvitakkia, jonka jätin viime vuonna pesulareissun jälkeen kesäsäilöön vanhemmilleni. Enkä laskenut tähän nyt niitä olohousuja ja hupparia, jotka odottavat landella, heh.

 

A reader once asked me to do a post about my wardrobe, so your wish is my command! I always say that my closet is not full of clothes and that I value quality over quantity, so here’s a sneak peek to what’s actually inside my dressing.

 

dressing-3

 

Henkarilla säilytän takkeja, bleisereitä, mekkoja ja kauluspaitoja. Järjestelen vaatteet aina värin mukaan, koska se selkeyttää vaatekaapin sisältöä ja tuosta rivistä on sitten helppo löytää etsimäni vaate. Ja kuten näkyy, vaatekaappini värimaailma on todella neutraali ja päävärit ovat musta, harmaa ja hiekka.

 

On the hanger I tend to keep my coats, blazers, dresses and shirts. I always organize everything  by color, as it makes choosing what to wear easier and as you can see, black, grey and beige are the dominating colors in my closet.

 

dressing-5

 

Kuvan ylimmällä rivillä säilytän trikoopaitojani, joita käytän aina neuleiden alla. Kuvasta on rajattu vielä se kaikista ylimmäinen hylly ja siellä säilytän niitä muutamia “reissu- ja kesävaatteitani”. Ne heitän matkalaukkuuni aina silloin, kun kohteena on joku lämmin maa. Seuraavalla kahdella hyllyllä on sitten kaikista rakkaimmat vaatekappaleeni, eli neuleet. Kuten huomata saattaa, niitä on enemmän, kuin tarvitsisin. Koen, että olen suhteellisen järkevä kuluttuja, mutta neuleiden kohdalla kaikki järki katoaa. Harmaita neuleita on etenkin useampi…Alimpana on sitten housuni ja sieltä löytyy farkkuja, suoria housuja, sekä yhdet nahkahousut. Alus- ja yövaatteet, sekä sukat yms. löytyvät sitten vetolaatikoista housujen alapuolelta.

 

On the top shelf I keep my t-shirts, which I always wear under a knit. Knits are my favorite piece of clothing and I keep them stacked in the middle. As you can see, I have more knits than any other type of clothing, but I wear them daily, so I think it’s justified, heh. I have a real weakness for grey knits especially (in case you didn’t notice). I mostly wear jeans, but I do a have a pair of leather pants and  some straight black pants. 

 

dressing-4

 

Asusteitani ja pienempiä laukkujani säilytän tässä vetolaatikossa. Sieltä löytyvät huivit, hatut, korut, pipot, vyö, aurinkolasit ja mm. nukanpoistaja. Käytän suhteellisen minimalistisia koruja, joita on vain muutama kaapissani, mutta huiveja sieltä löytyykin sitten useampi kappale.

 

This is where I keep my accessories, so all of my scarves,  hats, beanies, sunnies, belts, jewellery etc. I also keep my smaller bags (Mini Marcie and Flap bag) here.

 

dressing-1

 

Suuremmat laukut löytyvät näiden liukuovien takaa ja alapuolelta löytyvät sitten kenkäni. Kaapissani on muutamat pitkävartiset saappaat, kolmet nilkkurit, neljät tennarit, kahdet ballerinat ja neljät korkokengät. Muistin, että kenkiä olisi ollut vähemmän, mutta onhan niitä loppupeleissä jo yli kymmenen…Tilaa siellä kyllä vielä olisi nilkkureille ja loafer-mallisille kengille.

 

I keep my bigger bags in this storage space and below are all my shoes. I tend to have few over the knee boots, ankle boots, sneakers, heels and two flats. I though I actually had less than ten pairs on total, but I guess I have a few more…But I guess my shoe collection is quite pathetic, when compared with other women, heh.

 

dressing-2

 

Tässä on siis koko vaatevarastoni esiteltynä. Mielestäni valikoimani on suhteellisen suppea, mutta toki vähemmälläkin pärjäisi. Onhan se kuitenkin kiva, että kaapista löytyy jonkin verran vaihtoehtoja, ettei joka päivä tule pukeuduttua siihen prikulleen samaan asuun. Farkut ja neule on kieltämättä se luottoasuni, mutta mikäs siinä kun se kerran on suosikki yhdistelmäni? Siksi juuri kaapissani on eniten farkkuja ja neuleita, koska niitä tulee oikeasti käytettä päivittäin. Mielestäni kaikista käytetyimpiin vaatteisiin kannattaa satsata (en tarkoita rahallisesti, vaan laadullisesti). Juhlavaatteita käytän muutaman kerran vuodessa, joten luonnollisesti niitä on vain kaksi kappaletta kaapissani.

Nykyään mietin todella tarkkaan, että mitä kaappiini ostan (yhteistöiden tiimoilta otan vastaan vain sellaisia juttuja, mitä ostaisin muutenkin ja sen takia kieltäydyn monesta tuotteesta).  Haluan kaappini vain toimivia ja ihania vaatteita. Kaikki “ihan kiva” tai “ihana vaate, mutta en tiedä tuleeko sille käyttöä”-tuotteet jätän suosiolla kauppaan.

Eli tällainen on vaatekaappini sisältö! Ja hei nähdään illalla Andiatan myymälässä – ihana nähdä teitä!

 

So as you can see my wardrobe is very small and I think that even my boyfriend has more clothes than me. However, I love having only the essentials in there and stuff that I actually use. I just can’t stand having a closet packed with stuff that I wouldn’t use or things that still have tags on (I’ve heard some people actually find unused items in their closet when cleaning it…).

I guess I’m living proof that you can still be a fashion blogger without shopping new things every week. For me it’s about using the same items and just combining them differently. I also tend to buy quality, so I don’t have to re-buy the same thing over and over again. I’ve also learned to critically think about new purchases and only buy things I know I will cherish for years. 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

24 comments

Reply

Hieno esimerkki siitä, että vähälläkin vaatemäärällä voi saada upeita yhdistelmiä aikaan. Pitäisi ottaa mallia sinusta ja karsia kaapista kaikki ihan kivat vaatteet pois ja keskittyä juuri noihin neutraaleihin sävyihin, joita itsekin lähinnä käytän. Tällä hetkellä joka paikka pursuaa vaatetta ja niistä käytän murto-osaa ainoastaan.

Reply

Olen huomannut sen, että mitä vähemmän vaatteita on, niin sitä paremmin huomaa, ettei niitä niin hirveitä määriä tarvita. Omassa kaapissani olisi vieläkin karsimisen varaa (jos nyt haluisin vetää ihan minimiin), mutta toistaiseki tämä on hyvä setti. Pääasia, että tiedän tarkalleen mitä vaatteita kaapissa on ja, että niistä suurinosa on oikeasti lähes päivittäisessä käytössä (ja sitten ne muutamat juhlavaatteet).

Sitten kun sulla on aikaa, niin suosittelen repimään kaikki vaatteet kaapista ja miettimään jokaisen kohdalla, että tuleeko sille vaatteelle oikeasti käyttöä. Jos vastaus on ei, tai ehkä, niin siinä tapauksessa kierrätykseen. Kun oman vaatekaapin sisältö on selkeä, niin se helpottaa pukeutumista huomattavasti.

Tsemppiä siis projektiin! 🙂

Reply

Ihailtavan kompakti, vau! Blogisi sisällöstä ei uskoisi määrän olevan näin vähäinen – hatunnoston paikka! 🙂

Minulla on etsinnässä nukanpoistaja. Koska olet laadukkaiden neuleiden ystävä ajattelin kysäistä mikä sinulla on käytössä? 🙂

Reply

Hyvä, että se ei välity blogissa, koska samat vaatteethan täällä vilahtaa päivästä toiseen, heh! Onneksi eri yhdistelmillä niistä saa niin erinäköisiä.

Mulla on käytössä tuollainen sähkökäyttöinen (0BH Nordica), joka on ollut todella tehokas pienestä koostaan huolimatta. Ostin sen aikoinaan Stockalta ja sen koommin en ole vastaavanlaista nähnyt. Luulisi, että nyt markkinoille on tullut smaantyylisia muilta merkeiltä, mutta tässä parasta on se pieni koko ja teho. Jos löydät samanlaisen, niin kannattaa napata 🙂

Reply

Hei! Kiitos inspiroivasta postauksessa 🙂 Käytätkö muuten jotain tietyn merkkisiä trikoopaitoja neuleiden alla? Tuntuu että laadukkaita sellaisia on hirveän vaikea löytää…

Reply

Hei Riikka! Kiva kuulla, että tykkäsit 🙂 Kaapistani löytyy Lindexin, H&M:n ja Massimo Duttin trikoopaitoja. Näistä pitkäkestoisimmat olen löytänyt Lindexiltä. Toki kovassa kulutuksessa (niitä kun pesen jatkuvasti) nekään ei ole ikuisia, mutta hinta-laatusuhde on hyvä. Äitini käyttää neuleiden alla aina Stockan silkkipaitoja (saatavilla myös pitkähihaisena) ja hän kehuu niiden laatua (hän pesee ne ihan koneessa, vaikka ohjeessa lukee käsinpesu). Niitä haluaisin itsekin kokeilla!

Reply

Tää oli hyvä postaus! Ei liian kiihkeä konmaritus , selkeän havainnollistava että vähemmän on enemmän. Paitsi neuleissa sopivasti. Kiva juttu.

Reply

Kiva kuulla, että upposi! Ja tiedätkö, en ole vieläkään lukenut sitä kirjaa…en tosin tiedä onko sille tarvetta, heh.
Illanjatkoja sinne 🙂

Reply

Ihanan inspiroivaa, että muodista bloggaavalla on noinkin suppea vaatevalikoima! Ja silti saat aina uusia yhdistelmiä ja asuja kuviin. Se on kyllä parasta näin lukijalle, kun näkee miten monikäyttöisiä vaatteet ovat ja miten monella eri tapaa niitä voi yhdistellä.
Itse suoritin myös ison vaatteiden karsimisprojektin ja huomasin, että kaikki vähänkään värikkäämmät kappaleet lensi pois ja kaappiin jäi ainoastaan ne perus neutraalit mustat, valkoiset, harmaat ja beiget vaatteet. Eipä sitä ihminen muuta tarvitse, kun ei ikinä tule muun värisiä käytettyä 🙂
Ja se jäi minua mietityttämään, kun omistat vain kaksi juhlavaatetta, että miten selviydyt vain niillä? Kun itselläni ainakin juuri nuo juhlavaatteet ovat ongelma, kun ei viitsisi jokaiseen perhe- ja sukujuhlaan, joissa on aina samat ihmiset, pukea kerta toisensa jälkeen samaa mekkoa/asua, jolloin niitä juhlavaatteita kertyy aivan liikaa siihen nähden että niitä tulee tosiaan käytettyä sen kerran pari vuodessa. Käytätkö sinä siis ihan surutta aina samaa asua juhlasta toiseen? En tiedä mikä siinä on, mutta itse en jotenkin pysty käyttämään montaa kertaa sitä mekkoa, jonka koko suku on jo kerran pari nähnyt 😀 Onko sulla antaa jotain vinkkivitosta tähän probleemiin, vai pitääkö mun vaan opetella tästä ajattelutavastani pois? 😀

Reply

Kiitos! Ihana kuulla, että se on sun mielestä vain positiivinen asia. Usein kun mietin, että onkohan lukijat jo kyllästyneet näkemään tämän neuleen täällä jo sadatta kertaa, heh. Mutta tosiasia on se, että olen ihan perus tyyppi, joka sattuu tykkäämään muodista ja kirjoittaa tyyliblogia. Täällä nähdyt asut on siis niitä “oikeita asuja”, joita käytän ihan “oikeassa” elämässä.

Ja mun mielestä vaatekaapin karsimisessa tärkeintä on juuri miettiä, että mitä siitä sisällöstä tulee oikeasti käytettyä. Jos käyttää vain maanläheisiä värejä, niin miksi sieltä pitäisi löytyy sitten kukkakuosia ja oranssia? 🙂

Tiedätkö pukeudun juhliinkin suhteellisen rennosti ja itselläni ei ole usein mitään sellaisia tilaisuuksia (ehkä 1-2 kertaa vuodessa), mihin pitäisi laittaa jotain siistimpää. Kaapissani on se Andiatan pitsimekko ja smokkipuku, eli niitä käytän juhallisemmissa tapahtumissa, mutta muuten voin hyvin mennä mustat suorat housut ja siisti kashmirneule-setissä johonkin tilaisuuteen. Käytän siis paljon arkisia vaatteita juhlassakin, mutta yhdistelen niitä sitten eri tavalla ja tietenkin asusteilla, hiuksilla, meikillä ja kengillä saa jo fiiliksestä paljon juhlavamman. Ja kyllä – menen siinä samassa pitsimekossa tai smokkipuvussa aina suvun tilaisuuksiin, heh (enkä rehellisesti usko, että kukaan sitä huomaa). Ehkä sitten omiin hähini voi hankkia jotain muuta 😉

Suosittelen, että mietit asiaa ihan järjen kautta (etkä fiiliksen). Tiedän, että näissä muotiin liittyvissä jutuissa se ei ole helpointa, mutta ainakin omalla kohdallani tehokkainta. Mietin aina, että onko siinä järkea ostaa yhden tilaisuuden takia uusi vaate (jota tuskin tulee sen jälkeen käytettyä)? Vastaushan on jo selvä, mutta kun siinä tilanteessa muistuttaa itselleen, että siinä ei ole mitään järkeä, niin se oikeasti auttaa. Toinen keino on miettiä, että lainaisi ystävältä asua, jolloin välttyisi siltä “pakko ostamiselta”, mutta olisi kuitenkin jotain “uutta päällä”. Ja viimeinen keino on vaan miettiä, että “who cares?” vaikka menen sama mekko päällä kolmansiin sukujuhliin 😀 Works everytime!

Reply

Apua, olen siis aina tiennyt, että mulla on järkyttävä määrä vaatteita, mutta nyt se määrä tuntuu vielä suuremmalta. Minulla on kyllä paljon vaatteita monien vuosien tai jopa kymmenien vuosien takaa, koska vaatemakuni on aika neutraali tyyliltään sekä väreiltään. Mä alan kanssa karsimaan määrää 🙂 Olisin niin halunnut tulla tuonne Andiatan iltaan, mutta nyt työt oli pakko hoitaa.

Reply

Pakko myöntää, että tämä on ollut monen vuoden projekti, eli ihan päivässä en ole karsinut valikoimaani näin rankalla kädellä! 🙂 Mutta pienin askelin! Omalla kohdallani on auttanut ulkomaille muutto, jolloin piti oikeasti tehdä valintoja. En halunnut jättää vanhempieni taakaksi oikastaan mitään, joten siinä vaiheessa piti miettiä, että mitkä vaatteet oli niin mieluisia, että ne lähtisivät kahdessa matkalaukussa maailmalle mukaani. Sen jälkeen on tullut muutettua lukemattomia kertoja ja jokaisen muuton myötä tavaramäärä on vähentynyt.

Voi harmi, kun et päässyt, mutta seuraavaan kertaan? Olisi nimittäin ihana nähdä kasvotusten ja päästä kunnolla juttelemaan! 🙂

Reply

Hei Anna-Sofia!

Olen lukenut blogiasi jo pidemmän aikaa, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun kommentoin. Ensiksi haluan kiittää sinua upeasta ja laadukkaasta blogista. Tyylisi on kaunis, klassinen, ajaton, varma ja vaatekaappifilosofiasi esikuvallinen. Olen tiputtanut lukulistaltani muutamia blogeja ja ahdistun välillä toisia blogeja seuratessani, sillä niistä välittyy kuva, että koko ajan täytyy ostaa uutta eikä samoja vaatteita sovi esitellä ainakaan kahtaa kertaa useammin. Omalla kohdallani kuvatunlainen kulutuskäyttäytyminen ei monestakaan syystä ole mahdollinen. Mielestäni on mahtavaa, kuinka näytät, että vähällä vaatemäärällä pääsee hyvin pitkälle, ja kun vaatteet ovat huolella valittuja, niitä voi yhdistellä eri tavoin lähes loputtomiin. Tärkeä on mielestäni myös ympäristönäkökulma – nykyisentasoinen kulutus yleisesti eikä varsinkaan useissa blogeissa näkyvä kulutuksen taso ole oikein mistään näkökulmasta katsottuna kestävällä pohjalla. Toivottavasti mahdollisimman monet ottavat oppia sinusta! 🙂

Reply

Hei Minna!

Voi, kuinka ihanaa, että jätit kommentin. Teitä “hiljaisia lukijoita” on niin paljon siellä ruudun toisella puolella, että tuntuu aina hyvältä, kun saan teiltäkin palautetta. Vielä, että se palaute on jotain näin käsittämättömän positiivista, niin hiljaiseksi vetää! Kiitos <3

On mielestäni ihana huomata, että siellä ruudun toisella puolella "ymmärretään" tätä omaa meinkiäni. Olen niin sitä vastaan, että ostetaan uutta, vain sen takia, että blogiin saisi joka viikko täysin erilaisia asukokonaisuuksia. Muutenkin jatkuva kulutus (etenkin jos ei mietitä ollenkaan vaatteen laatua), on jotain mitä en ymmärrä. Itseäni alkaisi moinen suoraan sanottuna ahdistamaan. Ja toki istekin ostan uutta (en ole siis mikään pyhimys tässä asiassa), mutta harkitsen ja pohdin ostopäätöstä pitkään. Olen myös hyväksynyt sen, että voin ihailla vaatteita kaupassa, mutta jokaista kaunista sellaista ei tarvitse (tai voi) kiikuttaa kotiin. Se ihailu riittä nykyään. Monesti sovitankin kauniita juttuja, mutta kun tiedän, että niille ei tulisi tarpeeksi käyttöä, niin kauppaanhan ne jää.

Ja tuo ympäristönäkökulma on myös tärkeä pointti. Jos ostaa vähemmän, mutta laadullisesti parempaa, niin vaatteet kestävät vuosien käytön. Silloin ei tarvitse olla jatkuvasti ostamassa uutta. Itselläni tämä ympäristönäkökulma ei ole ehkä se ajava voima (olisin tekopyhä jos väittäisin näin), mutta ehdottomasti kulutuskäyttäytymiseni positiivinen ns. sivutuote. Ja mitä enemmän asiaa ajattelee siitä näkökulmasta, niin sitä hullummalta tuntuu ostaa enää mitään uutta...Itsekin pärjäisin loppuelämäni tällä kaappini sisällöllä. Siinä on itsellenikin vähän mietittävää...

Kiitos Minna vielä kommentistasi ja ennen kaikkea seurastasi täällä blogin puolella! 🙂

Reply

Oliko tässä sun syys-talvivaatteet ja kevät ja kesävaatteet jossain muualla? Olisin uskonut että sulla olisi enemmän vaatteita, ihailtavan vähän siis! Tuohon pitäisi pyrkiä itsekin 🙂

Reply

Tässä on mun kaikki vaatteet (minus yksi talvitakki, joka oli vanhemmillani täällä Suomessa ja oloasu, mikä odottaa landella). Tuohon kuvaan en saanut mahdutettua sitä ylintä hyllyä, missä on ne omat “kesävaatteet”. Siellä siis ne muutamat pellavapaidat ja kesämekot, joita käytän lomilla ja sitten kesällä.

Ja kun oikeasti miettii, niin onhan tässäkin siis paljon tavaraa yhdelle ihmiselle…ja näitä neuleitahan on siis kaksi riviä vierekkäin per hylly (en tiedä näkyykö se tuossa kuvassa selvästi), eli enempää en tarvitsi…Mutta jostain kumman syysstä niitä tulee silti vain ostettua lisää. Neuleet on siis mun heikkous!

Mutta ehkä se, että tämä näyttää pieneltä määrältä meidän kaikkien silmissä on jokseenkin huolestuttavaa? Se, että kaapit pursuaa vaatteita on nykyään niin normaalia, että sitä omaa kulutusta ei edes tule mietittyä. Ja jokainen saa siis ostaa niin paljon kun haluaa (en ole ketään tuomitsemaan), mutta haluan vain tässä osoittaa sen, että vähemmälläkin pärjää enemmän, kuin hyvin 🙂

Reply

silloin kun olin raskaana, todellakin huomasi, että vähemmällä pärjää hyvin! mulla oli vissiin kaks mekkoa, kahdet farkut (no, niitä nyt saa olla useammat), ja muutama paita… Neuleet on ihania ja ite olen heikkona poolopaitoihin..!

Reply

Tässä ilmastossa poolopaidoilla tulee onneksi käyttöä! 🙂

Reply

Ihana postaus Anna Sofia!
Tunsin pienen piston sydämessäni, kun luin tämän ja katsoin kuvat. Vaikka olen karsinut omaa vaatehuonettani todella rankalla kädellä viime vuosina, huomaan, että edelleenkin siellä olisi paljon tekemistä ja vähennettävää vaikka kuinka. Mutta pikkuhiljaa.
Itsessäni huomaan, että minulla ostoskäyttäytyminen vaihtelee todella rajusti. On yksittäisiä vuosia etten osta juurikaan mitään, ja sitten niitä vuosia, että hamstraan tavaraa kuin mikäkin hamsteri ja mikään ei tunnu riittävän. Valitettavasti tämä vuosi on ollut juurikin sellainen 🙁 . Mutta oppia ikä kaikki, viikonloppuna tiedän mihin energiani suuntaan: vaatehuoneen läpikäyntiin. Kaikki turha saa nyt mennä ja vain suosikit saa jäädä!

Reply

Kiitos Mari! Ja ei kannata verrata vaatekaappiaan omaani, koska olen muuttanut niin monesti muutamien vuosien aikana, että sitä on ikään kuin ollut “pakko” karsia kaikki turha. Nyt kun tuohon määrään on tottunut ja olen huomannut, että se riittää mainiosti, niin halu pitää valikoima suppeana on suurempi. Ja koska haluaa pitää vaatekaapin kompaktina, niin silloin tulee harkittua uusia ostoksiakin vielä tarkemmin.

Tsemppiä vaatehuoneen läpikäymiseen ja tosiaan hiljaa hyvää tulee! 🙂

Reply

Moi, olipa mukava postaus 🙂 itse olen hyvin samoilla linjoilla kanssasi 🙂 Minulla on suhteellisen vähän vaatteita, mutta laadukkaita 🙂 Hei onko nuo viimeisen kuvan ylipolvensaappat Zaran tämän syksyn mallistoa? 🙂 Taisin sovittaa noita samoja ja nyt vähän harmittaa, että jätin ne kauppaan, mutta jäin empimään kun ne olivat tekonahkaa 🙂

Ihanaa viikonloppua!

Reply

Kiva kuulla, että tykkäsit! 🙂 Joo, nuo on just ne! Pohdin pitkään, että ostanko niitä ollenkaan (juuri sen takia, että suosin aitoa nahkaa), mutta kengissä oli kaikki muuten niin täydellistä (koron korkeus, mallin, leveys, pituus jne.), että päätin ostaa ne siitä huolimatta. Pakko sanoa, että en ole katunut, koska ne ovat harvinaisen mukavat jalassa!Tuo koron korkeus on juuri täydellinen, joten niillä jaksaa painaa ihan arkenakin. Hintakin oli aika mukava (ostin ne Barcelonasta alle 50€:lla, joten ne olivat hyvä ostos 🙂

Ja kiitos, sitä samaa sinne!

Reply

http://m.zara.com/fi/en/woman/shoes/boots/over-the-knee-high-heel-cap-toe-boots-c269197p3745009.html

Oliko ne noi? Vai oliko se korko matalampi? jotenkin muistelen että oli

Reply

Joo, juuri nämä! Jalassa korko tuntuu mielestäni matalammalta, mutta kaipa se on sitten tuo 7cm 🙂
Tässä näet ne vielä käytössä:

https://www.style-plaza.com/2016/10/small-silk-scarf.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *