Täällä blogin puolella nähdään itsestäni usein vain se “muodista kiinnostunut kaupunkilainen”, mutta todellisuudessa olen aikamoinen metsähöperö (olenhan Espoosta kotoisin, heh). Kaupungissa pystyn harvoin rentoutumaan 100%, mutta landella sitten senkin edestä ja syy siihen on ympäröivä luonto. Olen lukenut aiheesta ja metsässä liikkumisen hyödyt ovat aika kiistattomat:

Jos lähimaastossasi on metsää, sinne kannattaa suunnata. Tutkimusten mukaan metsässä oleskelu laskee sydämen sykettä ja verenpainetta nopeasti. Myös lihasjännitys vähenee. Kaikkein selkeimmin metsässä samoilu vaikuttaa mielialaan, sillä metsä rauhoittaa ja nopeuttaa stressistä palautumista. (Elisa Kallunki / Yle)

Tämän kyllä tuntee kun kävelee metsässä – niin välitön se vaikutus on. Jotain maagista Suomen metsissä on ja suosittelen kaikkia viettämään edes hetken korvessa silloin tällöin!

 

Last weekend we enjoyed some Finnish forest therapy at our summerhouse. The surrounding nature is so breathtaking and we walked around for a few hours. It’s actually proven that spending time in the forest reduces stress and besides that, the views are so beautiful that I can highly recommend a forest walk for everyone!

 

Photos/Thomas D.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

8 comments

Reply

Ihanaa, nyt on vieläpä kaunein aika metsissä kuljeskeluun!

Tykkään itsekin samoilla ties missä ja viikonloppuihin kuuluu usein joku kunnon retki lähimetsiin. Uuden asuinpaikan myötä koitetaan taas löytää kivoja paikkoja noille kävelyille. 🙂

Reply

Se on totta, nyt luonto on jotenkin erityisen kaunis! Pakko päästä ennen talven tuloa vielä useasti luontoon, niin saa energiaa säästöön 🙂

Reply

Feel like autumn to me <3 Greetings from Switzerland //Sofia (…visit my blog http://sofiacm.com for interior and style tips)

Reply

I know, right! 🙂 Nature is getting ready for the next season!

Reply

Metsässä samoilun vaikutuksestahan oli tehty joku tutkimuskin ja jo muistaakseni 10 minuutin kävelyllä oli rauhoittava vaikutus. Itse tykkään mennä koiran kanssa kävelylle metsään ja voi sitä riemua kun koira pääsee vapaaksi 🙂

Reply

Parasta on juurikin se, että vaikutuksen tuntee melkein heti 🙂 Itse ainakin rentoudun ihan eri tavalla, kuin mitä täällä kaupungissa!

Reply

Apua miten upeat kuvat! Oliko toi sun miehen portfolio? Mielettömiä! 🙂

Reply

Ihanaa, että tykkäsit! Kerron miehelle terveisiä 🙂 Hyvää viikonlopppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *