dec51. Cropped flared jeans (here)

 

Eilen tulin kotiin yhdeksän tunnin koulupäivän jälkeen ja olin aivan puhki. Meidän iltapäivätunneilla ei ole ollenkaan taukoja (luentojen välissä on nopea siirtyminen luokasta toiseen), joten neljä viimeistä tuntia meni aikamoisessa puristuksessa. Viimeinen luento oli vielä taidehistoria (meidän pitää valita yksi vapaavalintainen kurssi pakollisten ranskan kielen kurssien lisäksi), joten hyvä kun illalla osasin enää edes puhua (mitään kieltä).

Olen tämän lukukauden alussa tutustunut muutamaan amerikkalaiseen opiskelijaan ja vaikka tiedän, että englannin käyttäminen ei ole fiksua kun haluaa oppia toisen kielen, niin tuntuu aivan ihanalta pystyä käymään kunnollisia keskusteluita ihmisten kanssa. Viime lukukaudella olin ainut englantia sujuvasti puhuva, joten luokkakavereideni kanssa käytimme ranskan kieltä. Hieno juttu kyllä, mutta kun keskustelu on aikamoisen pinnallista päivittäin, niin sitä oikeasti unohtaa millaista on keskustella sujuvasti aikuisten kesken. Sallin siis itselleni nämä keskustelut, kunhan me puhumme poikaystäväni kanssa kotona vain ranskaa. Nämä pienet keskustelut “omalla kielelläni” ovat aikamoisia henkireikiä.

Postauksen varsinaisen aiheen piti olla viime kuun asuni, mutta taisin lähteä hieman eri urille, heh. Tässä on kuitenkin vielä katsaus joulukuun asuihini. Kohta saan olla tekemässä samanmoisen tammikuulle, sillä vuoden ensimmäinen kuukausi lähenee jo pian loppuaan! Hurjaa, miten kovalla vauhdilla alkuvuosi onkaan lähtenyt käyntiin.

Ja niin, mikä näistä jouluun asuista kolahti teihin eniten? Hyvää viikonloppua kaikille!

 

Yesterday I had a nine hour school day, which left me exhausted. Intensive learning is effective, but challenging at the same time, heh. I honestly lost my ability to speak (any language) after a day like that, but at least I have today off, which means I can recover and get some work done. 

This semester I have gotten to know some Americans and even if I know speaking English is not a good idea when I’m trying to learn another language, I just can’t help, but to appreciate being able to have a proper conversation with someone. Last semester I was the only English speaker in our class (besides one other girl actually), so all discussions were in French. That’s great, but when you struggle to speak all day long, it gets kind of exhaustive and you really start missing the “deeper” conversations. I have allowed myself to speak English from time to time, as long as we speak only French at home with my boyfriend. I think that’s a good compromise!

This entire post was supposed to be about my December looks, but I guess I got a bit carried away. Nevertheless, here are the looks I wore last month. Which one was your favorite?

Enjoy your weekend everyone!

 

dec42. Chanel brooch (here) / 3. The perfect parka (here)

dec34. Suede heel boots 1/3 (here) /  5. Beyond simple (here)

dec26. Suede heel boots 2/3 (here) / 7. Suede heel boots 3/3 (here)

dec18. Green tones (here) / 9. Kiss dress (here)

You May Also Like

10 comments

Reply

Muistan tuon fiiliksen Japanin vaihtokeväältä. Olin ainut suomalainen vuosikurssilla ja puhuin vaihtariaikana pääasiassa englantia ja japania, sekä hiukan saksaa ja ranskaa. Oli tosi outo (ja samalla ihana) fiilis kun vanhempani tulivat minua katsomaan ja sai puhua omalla äidinkielellä. Jos kommunikointi on pintapuolista kielitaidon puutteen vuoksi, niin tuntuu ettei saa omaa persoonaansa esiin.

Lueskelin tuossa vielä blogikriiseilystä ja haluan vain sanoa, että olet superinspiroiva bloggaaja ja tee niitä postauksia joita itsekin haluaisit lukea/kuvata, niin se yleensä näkyy siinä, että blogiin on kiva tulla lueskelemaan kun tekee hommaa intohimoisesti niin se näkyy tänne ruudun toiselle puolelle asti laadukkuutena.
<3

Reply

No juuri se, että on todella vaikea saada oma persoona esiin (tai oppia tuntemaan toista syvemmällä tasolla) kun yhteinen kieli on kummallekin osapuolelle vieras. Juuri sen takia tuntuu vapauttavalta tutustua uuteen ihmiseen niin, että pystyy kunnolla kommunikoimaan.

Voi kiitos Katri ja täällä odotellaan kuumeisesti sun uusia sivuja! Olet ehdottomasti yksi Suomen tyylikkäimmistä naisista, joten innolla odotan uutta blogiasi.

Ihanaa viikonloppua <3

Reply

Hei, näin Prismassa sen saman Elloksen kattokruunun ja oli pakko tulla vinkkaamaan, että luonnossa se näyttää kyllä ei-niin-laadukkaalta, vaikka malli on tosi kaunis :/ Niin kuin Elloksen kommenteissa puhuttiin, runko on valmiiksi hieman kiero. Hopeisen version metalliosat näyttivät tosi halvalta, eikä kokonaisvaikutelma ollut kovin arvokas… En osaa sanoa sitten muiden metallien osalta.

PS 7. on lemppari 🙂 Ihanaa viikonloppua.

Reply

Kiitos Laura vinkistä! Etsintä taitaa siis jatkua. Kattokruunu on varmaan hankala ostaa netinvälityksellä, sillä kuvat voi valehdella hyvinkin paljon. Mutta olet ihana kun jaksoit vinkata asiasta, kiitos! 🙂

Niin ja hyvää viikonloppua!

Reply

1,5 and 7 are my favorite outfits!! Great and stylish month once again! 🙂

http://lartoffashion.com/rougemarin/

Reply

Thank you Natali and enjoy your weekend! 🙂

Reply

Hei kaunis! Kaikki asusi ovat suosikkejani. Sun tyyli iskee muhun täysillä, aina kun avaan sun blogin olen ihan että aaaah täydellistä! Voisin pukea nuo kaikki asut heti päälle 🙂
Tuosta weekend by max maran parkasta.. Kävin metsästämässä sitä liikkeestä mutta ei enää ollut. Netissä olisi (ja alen kanssa!!) mutta miten se koko, onko true to size? Eli kun mä käytän koon 40 vaatteita niin heillä se olisi 46. Onko isoa/pientä mallia vai otanko suoraan sen 46? Kiitos jo etukäteen 🙂
Ihanaa viikonloppua, inspiroit mua aina sun tyylillä <3
xx J

Reply

Heippa J! Voi, kiitos paljon 🙂 Kiva kuulla, että asut uppoaa suhun! Mulla on siitä omastani Italian koko 40 (itse käytän normaalisti EU34-36) ja tuonne takin alle mahtuu vielä paksumpi neule! Toivottavasti tästä oli apua ja ihanaa viikonloppua myös sinne <3

Reply

Kiitos paljon avusta, takki tuli ja se on täydellinen!! <3
xx J

Reply

Tulen ihailemaan takkia sun blogiin, eli kuvia kehiin! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *